Black pearl

Outfit för nyårsafton...
// Fläskfilen väntar

Färgspel

Sitter och försöker bränna lite partymusik till ikväll.. Vet inte vad Jonas har för musik, men nu kommer han få ännu fler låtar.

Ikväll blir det middag med Kriss familj. Fläskfilet tror jag det skulle bli och Cheescake till efterrätt... Mumms! Sedan bär det av till Jonas, som jag skrev i förra inlägget.

Ute är det lite snö (väldigt lite) och väldigt kallt. Och enligt nyheterna så ska det bli ännu kallare inatt. Stjärnklart skall det bli med. Bra, för då kan man se raketerna bättre. Vet inte ifall vi ha några raketer, men man kan ju alltid kolla på alla andras vackra färgspel på himmlen. Alltid lika vackert.// Ministry of Sound

Löshår och nyår

Idag har jag, Invor och Julia (Kristoffers mamma och lillasyster) gått i Solna centrum och kollat i affärer. Julia hade fått lite pengar i julklapp som hon genast ville handla upp. Det blev ett lila paraply, en klänning, en bäbisMyLitlePony (lika stor som en avnlig docka) som kunde prata och röra på benen, det blev lite löshår i en klämma också... Detta hår blev hon extra förtjust i och nu går hon runt här i huset och beundrar sitt vacka långa hår. Hon kan inte riktigt sluta känna på det.
Själv köpte jag lite smycken tills imorgon... Var på jakt efter en klänning, men hittade inget som föll mig i smaken. Får ta något jag redan har med mig istället.Nyårsaftonen skall firas hos Kriss kompis Jonas, med deras gemensamma vänner. Kan nog blir trevligt. Lite champagne, lite raketer och lite umgänge.. Kan aldrig slå fel... Fast jo, nu när jag tänker efter så brukar inte nyårsafton bli så spektakulärt dsom man alltid hoppas på. Skillnaden i år är dock att jag inte har några förväntningar alls och då kan det väl bara bli bra, får man hoppas.

// Nu finns bilder på facebook...

Extra allt

Nu sitter jag på bussen från Borås till Stockholm. Jag åker med bus4you. Aldrig gjort det innan. Visserligen aldrig åkt buss till Stockholm med Swebuss heller, men jag vet att det är stora skillnader mellan dessa bussbolag. Visserlgen var bussen 30min försenad denna gången pga att dörren inte ville stängas. Men jag har sitter själv (alltså ingen jobbig okänd person i ngt säte bredvid mig, för det finns inget säte bredvid mig) i en skön och mjuk skinstol. Stolarna ombord är extra breda och har extra benutrymme. Dessutom finns det kaffe, tidningar och internet ombord på bussen. Lyxigt! Och om inte det skulle vara nog så kostade detta endast 10kr mer än att välja Swebuss. Jag gjorde ett bra val känner jag, trots att vi inte ens åkt förbi Ulricehamn ännu. Dock fällde personen framför ner sin stol rakt på min fina Mac. Inte speciellt snällt...

Ska lägga upp bilder från Jul och juldagen på facebook nu. Så ta en titt!// Jag vill åka skridskor

Efter lugnet kommer stormen

Egentligen skulle jag vilja skriva om den mysiga jul jag och familjen har haft.. Men i samband med det vill jag lägga in bilder. Har dock inte kameran här så jag skriver om julafton imorgon istället. Mysig var den i alla fall.

Nu är jag nyss hemkommen från Gina Tricot efter en heldags arbete. Idag var det verkligen arbete på hög nivå. Butiken öppnade 11.00.. Då var det tjockt med folk utanför glasdörrarna. De första rea-galna människorna var nog utanförredan vid 09.00. Det var nästan så att jag fick en lite skräckupplevelse när drörrarna öppnades och flera hundra flickor/kvinnor rusade in i butiken. På bara någon minut så var affären så full med folk att det var omöjligt att röra på sig eller ens se golvet. Uppgiften denna dag gick ut på att plocka upp kläder och galjar från golvet och sedan lägga dem på närsta bord. Folk trängdes, knödde och hade bara en sak i skallen. Billiga kläder, så många som möjligt och gärna nu på direkten. Kön till började vid ingången och ringlade sig sedan genom hela butiken. Jag har aldrig sett en så stökig butik innan. Det var helt omöjligt att veta vart något plagg skulle ha sin ordinare plats. Man vadade bland kläder. Människor på rea är inte min cup of tea, helt enkelt. Men nu efter 2 timmars städning sp ser butiken hyffasd ut igen. Kanske inte om man jämför med hur den såg ut innan rean börja, men ändå okej. Imorgon blir det likadant om än något mildare. SKall bli skönt att få vila fötterna nu i alla fall.

// Jag vill ha ett Wii fit

Dags att sova

Idag är det juldagen... Nu ska jag sova. För imorgon ska jag till Jönköping och jobba. Lovar att det blir en massa bilder och beskrivningar av julafton etc. imorgo kväll...

Nu säger mamma att jag ska dricka en massa vatten och gå och lägga mig. Antagligen tycker hon jag är överförfriskad, för överförfriskad för att köra bil imorgon. Så det är bäst jag gör som hon säger. Vill INTE vara varken bakis eller trött på jobbet imorgon. Två dagar av jobb väntar nu. Sen blir det nyår i Sthlm. Längtar!

// Oblat med extra smak

Att babbla på om allt och inget...

I brist på ork och inspiration så blir detta inlägg kort. Vet faktiskt inte alls vad jag ska skriva. Kanske att man hör precis ALLT från min trappuppgång. Störande. Kan ibland få för mig att det är MIN dörr som öppnas. Stelanar då till för en sekund innan jag inser att det är grannen som kommer eller går. Tur att jag alltid låser.

Ibland har jag en konstig dröm. Den känns så fruktansvärt verklig. Och jag tror alltid att jag är vaken när detta sker. Jag drömmer att dörren öppnas och jag hör, jag verkligen hör steg som kommer närmare och sedan så verkligen känner jag hur någon sätter knät i sängmadrassen och sedan känner jag hur någon stänger in mig i täcket och typ kväver mig. Det är sinnesjukt hur verkligt detta är då jag drömmer det. Någonstans innan jag vaknar så verkligen troooooor jag att jag är vaken och detta sker på riktigt. Fruktansvärt läskigt. Tillslut lyckas jag alltid vakna i alla fall, fast det tar ett tag innan jag kan lugna ner mig och inse att det inte var verkligt. Aldrig haft en så verklig dröm och nu sker det ganska ofta att jag drömmer just detta. Kan det bero på att det är så lyhört från trapphuset? Ibland inbillar jag mig att det bor någon i vår lägenhet. Sånna historier har man ju hört om. Antagligen håller jag nog bara på att bli sinnessjuk.. Men läskigt är det.


Jag vet inte vad detta skall föreställa... Jag vet inte ifall de ger ett hemskt eller gulligt intryck heller....

Jag som skrev i början att detta inlägg skulle bli kort. Ibland kan man ha fel. Innan jag slutar skriva vill jag bara ge en länk till Emma. Hon och hennes brorsa har gett sina föräldrar en tidig julklapp idag. Och ja min kommentar var onödig, i alla fall lätt att feltolka. Jag hatar att städa. Jag hatar att diska. Och kanske beror det på att jag fått göra det mer än andra i min uppväxt. Kanske inte. Så att Emma och johan gör dett frivilligt är en väldigt bra pressent. Den sortens pressent får min mamma allt för sällan. Så nu var det slut på tillrättelsen av den kommentaren.

// Om sömnen ändå ville infinna sig

Rocking Red

Vad har jag då gjort hela dagen? Inte mycket måste jag erkänna. Det fick bli en slappa-dag helt enkelt. Började med att fixa lite med julbrevet (ett brev som familjen skickar varje (har gjort i 4 år) år istället för julkort. Där i får man fakta om vad som hänt i Gustafson/Nordblads liv i korta drag under året), sedan kollade jag på Graey's Anatomy och Boston Tea Party. Efter det åt jag mat och började sträckkolla på Skägget i brevlådan. Nu dricer jag julmust och skall nog gå till badrummet och noppa ögonbrynen. Inte många knop idag alltså.

Jag har även parkerat om bilen och upptäckte då till min fasa att jag fått en parkeringsböter. Anledningen till detta var att när jag kom i fredagskväll/natt så fick jag av ngn underlig anledning för mig att det inte behövdes några pengar då det ju var söndag dagen efter. Så var ju dock inte fallet, utan det var lördag och parkeringsvakten uppmärksammade detta lilla fel jag gjort. Nu står den dock lovligt fram tills på tisdag. Ändå irriterande att behöva betala en böter så här i juletider (då man inga pengar har, nästan) och när man faktiskt inte gjorde fel med flit.


Tur att Photoshop finns när man har tråkigt...

// Kanske ska läsa lite bok innan jag somnar?

Lonely, I am so lonely...

Imorses åkte Kriss till Sthlm... Så nu är jag ensam kvar här i min lillla lya. Känns väldigt tomt måste jag säga. Först så tänkte jag att det skulle bli skönt att få vara lite själv några dagar. Men jag har redan skakat bort den tanken. Det är inte ett dugg skönt att vara själv. Jag hatar att vara själv. Jag ska genomlida de här tre dagarna som är kvar tills jag tar bilen och far hem till Borås för att fira jul.För att underhålla mig själv på ngt sätt så skall jag se lite Grey's Anatomy nu och sedan också sista avsnittet av True Blood. Vad som händer sen, det återstår att se.

// Är det onödigt att åka fram och tillaka till Borås bara över dagen?

Märkliga ting

Några dagar av jobb ligger framför mig nu... Bra att få tjäna lite pengar. Jag gillar att jobba på Gina. dagarna går fort då det fortfarande är nya arbetsuppgifter för mig och då jag är bland en massa folk. Jobbet blir mer livfullt då, när man spenderar sitt jobb där andra spenderar sin fritid liksom. Dock känner jag mig lite lost då och då eftersom jag inte fått någon ordentlig genomgång av vad mina arbetsuppgiter är och hur jag skall utföra dem. Jag liksom bara går tun där och sorterar kläder, larmar kläder och ger nummerlappar till folk som skall prova kläder. Får väl lite hum om hur saker och ting går till då jag måste fråga. Men skulle ändå kännas skönt med lite genomgång.

Ikväll har jag och Kriss käkat på Anna-Gretas.. Det är ett tapasställe här i Jönköping. Det var gott. Vi har nu också precis sett klart på en film av Quentin Tarrantino, Death proof hette den och var lika märklig som alla andra filmer han har gjort. Ganska okej dock... Jag gillar märkliga filmer.

// Nu vill jag ha jul

Paket

Idag har jag varit på mammas jobb... Gjort klart min hemtenta i Kommunikation och projektmetodik. Så nu är den inskickad och förhoppningsvis får jag nu ett högre betyg än G (eller 3 som man säger på JTH).

Imorgon skall rapporten färdigställas också. Då är det äntligen "lov". Eller ja, jag ska jobba en del på Gina förstås.

I år gör syskonen på följande vis när det gäller julklappar. Alla har fått dra varsin lapp med ett namn på ett syskon på och denna person får man sedan köpa julklapp till. Så istället för att vi alla skall gå i klump nere i stan och försöka enas om klappar och hålla reda på hur mycket pengar vi har lagt ut, så gör vi på detta sätt. Lika dyrt men smidigare...

Vad önskar du dig i julklapp?

// Stöd världens barn

Studier på gång

Idag blir det plugg hela dagen...

Studier på gång

Idag blir det plugg hela dagen...

She's back

Wiho Matilda är tillbaka på svensk mark. Just nu ligger hon i Malins säng och sover. Kan förstå om hon är lite seg nu efter allt flygande. Hon verkar ha haft en toppen resa i alla fall och varsin souvenir fick vi också. Jag fick en klocka. Imorgon så skall jag och lilla tildan ner på stan och förhoppningsvis köpa julklappar.

// Hon är blond också

Handbok i Projektarbete

Jag har suttit med min hemtenta heeeeeeeeeela dagen. Och då menar jag verkligen heeeeeeela dagen. Jag har kommit halvvägs. Jag hade någon idéföreställning om att jag skulle hinna klart idag. Men jag är ändå nöjd med resultatet och det faktum att jag ändå kom så långt som jag gjorde. Det var nämligen ganska svåra frågor att besvara på denna tenta och det viste jag inte då jag fick den befängda tanken om att jag skulle hinna klart på en dag. Hur som helst så innebär detta att jag nu har ca en heldag till framför mig av bara plugg, plugg, plugg... Och det känns väl kanske mindre kul, men nödvändigt. Jag har en rapport att färdigställa denna vecka också så det är väl i stort sett bara skolarbete jag skall ägna mig åt dessa fem dagar som återstår innan jag skall tillbaka till Jönköping.

// Imorgon kommer Matilda hem

elfyourself.com

Vill ni se mig och mina systrar dansa disco i tomtenisse-kläder? Klicka då här -> Söderkullanissor

Är superduper trött. Måste sova. Upp tidigt imorgon igen och gå luciatåg.

// Nu är det jul igen

Mrs. Doubtfire

Sitter hemma hos Emma... Vi kollar tv och käkar godis. Mysigt!

Idag har jag jobbat. Mina fötter gör ont och jag är trött. Skönt att det inte är jobb på en vecka nu. Ska bara vara hemma i Borås och ta det lugnt. Eller ja, jag ska göra en hemtenta också i för sig.

På tisdag kommer min kära syster hem från sin resa.. Saknar henne.

// Teknis vs Bäckäng

Offset

Imorgon är det dags för mässa. Då ska min grupp visa upp den tidning och broscjyr vi gjort. Det är 15 gruppen om jag inte minns fel, så det är inte jätte stor chans att vi vinner. Men man kan ju alltid hoppas.

Framsidan:

Första uppslaget:

Andra uppslaget:

Tredje uppslaget:

Fjärde uppslaget:

Femte uppslaget:

Baksidan:

Copyright...

Jag kom inte in på Kinesiska kursen. Eller rättare sagt jag blev reserv 14, så jag lär inte komma in. Tyvärr. Får kolla om det finns några andra roliga kurser att läsa kanske!?

// Håll tummarna för oss imorgon

Jag betar av på listan

Idag har jag och Elle skrivit på projektrapporten. Jag har tvättat mellan 07.00 - 12.00. Jag har sett på filmen A.I. Jag har diskat. Och nu har jag gjort en illustration utav min kära syster Malin. Jag vet att det är många som vill ha illustrationer av sig själva. Kön är läng. Och jag vet att det för vissa var längesedan jag lovade att göra en. Men håll ut så kommer den i sinom tid. Den som väntar på något gott, som man brukar säga.


Min rockstar till lillasyster...

Lite sådär slarvigt gjord vid benen.. Men syrran ville ha en i bara underkläder (som en mall) så hon kan måla på egan kläder sedan. Dessa kläder har jag bara hasstigt slängt på för att jag inte vill visa systra mi i underkläder här på bloggen förstår ni.

// Imorgon är det kåren. Sista för denna terminen...

Här sitter jag och tänker...

...det kan ni väl förstå? Att någonting på I är inte lätt att hitta på. Men om nån skulle fråga mig så kan jag faktiskt två. Behati och Miranda.

Har precis kollat på Victoria's secret fashion show 2008. Och jag kommer alltid fram till precis samma sak när jag sett dessa vackra catwalkmodeller (de flesta är något för smala dock). Jo, att jag önskar att jag var i deras kläder... eller ska jag säga underkläder!? Hur fjortis, mesigt eller flickigt det än låter så är och har det ganska länge varit det jag skulle vilja bli. Modell alltså, catwalkmodell. Jag har aldrig någonsin försökt att bli det. Jag har liksom inte skickat in en massa bilder till agenturer och sådant. Bara gått och drömt om att det nog vore ett yrke som jag hade trivts med. Men drömmen får vara kvar. Jag får nöja mig med lite modeshower för skojs skull.

Behati

First year on the runway 2007
Astrological sign
Taurus (May 16)
Hometown
Grootfontein, Namibia
What did you eat for breakfast?
Scrambled eggs with toast and avocado!
Morning or night person?
Definitely a night person, I don't function in the morning.
Righty or lefty?
Righty
Pink or red?
PINK
Chocolate or vanilla?
Vanilla for sure.
Boxers or briefs?
Hahaa…briefs.
If you were a spice, which would you be?
There is this spice back home that's called aromat. I really take it everywhere with me (it gets quite embarrassing), so I’ll be aromat—hah!
Secret indulgence Beauty/skin care products
Heroes Spiderman
What haven't you done yet that you wish you could? Move to Hawaii.
VS faves The underwear, of course, and Victoria’s Secret Pink® sweats.
Favorite place in the world Hawaii and Cape Town.
The five things you can't live without?? My Doc Martin boots, my iPod, my VS bikini, face cream, and my hoodies.
The most glamorous part of your job?
Getting put in fierce hotels and flown all over the world.....
The least glamorous part of your job?
Not seeing ur friends and family that much and jet lag, it stinks.
Glamour is...
a more shining version of yourself.

Miranda

First year on the runway 2006
Astrological sign Aries (April 20)
Hometown Gunnedah, NSW, Australia
What did you eat for breakfast? Goats' milk yoghurt, Chia seeds, fruit and organic granola
Morning or night person? Night person
Righty or lefty? Definitely right-handed
Pink or red? Red
Chocolate or vanilla? Chocolate
Boxers or briefs? Briefs
If you were a spice, which would you be? Cinnamon
Secret indulgence Dark Chocolate Lindt Balls
Heroes My family, President Ikeda (Nicheren Buddhism), Gandhi and Nelson Mandela.
What haven't you done yet that you wish you could? Attend a Yoga Retreat in India with the yoga gurus.
VS faves Victoria’s Secret makes the most comfortable and sexy bras.
Favorite place in the world Corsica and Australia
The five things you can't live without? My family, friends, Frankie, fresh organic food and sleep.
The most glamorous part of your job? Traveling to exotic locations and meeting interesting people.
The least glamorous part of your job? Traveling, long hours and constantly living out of a suitcase!
Glamour is... being truly happy and content with yourself and just being present and connected.

// Dags att återgå till mitt mindre glamourösa liv.. ska hämta den sista tvätten från källaren...

Galen dag som börja bra

Denna dag började ganska lugnt. Inställd lektion och lite halvt om halvt matteplugg. Då helt plötsligt får jag ett sms där det står att vår tidskrift inte lämnats in på rätt sätt och att broschyren inte var inlämnad över huvud taget.. Jag fick panik. Försöker få tag på den skyldige till detta illdåd. Som projektledare får jag skälvklart dåligt samvete över att jag inte dubbelkollat det som lämnades in i fredags. Jag bara tog för givet att allt var som det skulle. Men icke sa nicke. Hur som haver så har denna persom inte sin mobil på, han är inte i skolan och han är helt enkelt inte nåbar. Det hela slutar med att vi efter att ha övertalat (förklarat situationen) lärarna om att ge oss en andra chans så skyndar vi oss hem till Villan för att länka om och göra om tidningen och broschyren. För att sedan kunna lämna in allt på rätt sätt, så att det kan tryckas (deadline var igår).
Men efter att ha anlitat "den skydliges" granne till att banka på hans dörr så att han vaknar (vi antog att han sov, trots den sena timmen på 14.00??) så får vi ÄNTLIGEN kontakt med honom.
Mer än så här tänker jag inte gå in på det. Men vi löste det tillslut. Jag, Hanna, Adam och Elle sammarbetade bra och fick tillslut in allt en minut innan var nya deadline... Deadline är ju deadline, hur man kan tro något annat är helt absurt. Med den inställningen kommer man inte komma långt i arbetslivet sedan. Galet stressig dag. Galet dåligt av personen i fråga (att inte utföra sin uppgift). Galet skönt nu efteråt.

Edit: Efteråt firade vi med pannkakor och glass.


Bild tagen från internet...


// Nu ska jag skissa på en fågelholk

Bara för att hon är söt
Myser med vovven i Malins säng... Tar det mest lugnt efter igår då jag festade till det lite. Kul var det också.

// Common people

Vi bara flummar

Jag och lillasyster Malin gör oss iordning lite smått. Hon ska till kyrkan och vännerna där och jag skall som sagt var på parthey. Vi flummar runt och har lite kul till den berömda datalåten...// Jag har bloggat oerhört mycket idag

Att skapa stolar

Vad tycker ni om denna stolen jag gjort i Illustrator? Uppgiften var att göra en sak som såg så fotograferad ut som möjligt. Alltså så verklig ut som möjligt. Jag hade ingen inspiration eller ork då denna stol kom till världen. Men stolsbenen är ändå ganska bra, eller vad säger ni?
// Madagaskar 2 var kass...

Taggellitaggad

Jag vann en chokladkaka.. Så ifall jag inte vinnut ngt på de dragningar som var efter jag hade gått så blev den chokladkakan rätt dyr... Men jag överlever. Mina pengar går ju ändå till SMU, så något gott förde mitt pengaspenderande med sig i alla fall.

Var nere en sväng på stan med familjen på den internationella matmarknaden med. Jag åt paella, några åt holländska plättar, någon tog tysk korv med bröd och någon tog brittisk créps. Fans ett stånd med bara en massa franska ostar.. Jag hade velat äga det ståndet. Skulle inte sälja någonting, uran bara äta upp allt själv. JAG ÄLSKAR OST!

Parthey ikväll...

// Olut, makkara och pouko

My Dog

Sitter här hemma på Söderkulla.. Fredagen har dragit mot sitt slut.. Eller rättare sagt den har dragit över med 14 minuter. Min söta hund Elsa ligger under bordet och käkar grisöron. Mindre mysigt och luktar skit. Men hon är tyst och lugn i alla fall.
Dags för mig att dra ut till Matildas rum och sova nu tror jag.. Det är ju en dag imorgon också, som man brukar säga.

Denna fredag har bestått av Julens stjärna (teaterpjäs som min kära mamma och lillasyster medverkar i... Tror jag sett den ett tio-tal gånger vid det här laget), jag har strosat på stan bland matstånden och julbodarna, bakat bröd med mamma, jag har varit i kyrkan och fixat lite med julstugan som skall hållas imorgon och nu är jag hemma.

Imorgon blir det fest med finlands-tema (tydligen deras självständighetesdag) och Trägårn på kvällen. Men på dagen blir det som sagt var julstuga.. Lotter, mini-luciatåg, fika, vänner, mys, pengaspenderande och förhoppningsvis vinster.Någon dag längre fram skall jag lägga upp lite bilder på den tidning som jag och min projektgrupp har färdigställt idag... Men än så länge får den förbli lite hemlig.. Den heter Offset i alla fall..

// God natt

Gnägg

Igår var det kåren som vanligt... Näst sista för terminen. Sista kåren är nästa vecka... Då är jag där igen.

Imorgon åker jag hem till Borran. Julstuga, utgång, familj, vänner.


Ja, vad ska man säga om den här bilden?

// 1000 apor

My back is killing me

Om 1 1/2 timma ska jag ha matteredovisning som det heter.. Är egentligen ett helt vanligt prov. Klarar jag det så har jag godkänt på hela kursen. Då behöver jag inte göra den frivilliga tentan som är nästa vecka. Men eftersom jag gärna vill ha ett högre betyg än G så skadar det ju inte att försöka i alla fall. Under har skett förut...

Min rygg gör såååå ont. Kan bero på att vi har nya kuddar. Men kan också bero på att jag sov på en matta på golvet hela helgen. Det är nog den troligaste orsaken i alla fall. Inte får man någon massage från sin pojkvän heller. Dåligt, dåligt.. Om jag åker hem i helgen så ska Matz (han är sjukgymnast) få trycka lite på den.

Om jag åker hem i helgen så är det "julstuga" på lördagen. Då skall det köpas och säljas lotter. Jag vill, jag vill, jag vill... För det är mysigt. Kanske blir det en utgång på kvällen sen?


Jag saknar dessa två....

// Dags att ta på sminket

Ont i ryggen

Jag säger bara... Oj, oj, oj... vad länge jag varit i skolan idag. Kom hem nyss. Och jaaa, det ääär länge. I alla fall för mig. Imorgon klockan 08.00 ska tidningen in för granskning. Senare i veckan skall den in för tryck. Den är dock inte helt klar. Men så gott som. Sedan har vi en broschyr och visitkort att göra också.. Men dessa färdigställs förhoppningsvis imorgon efter matteprovet. Skeptisk till om jag kommer klara detta provet.. Det återstår att se helt enkelt.

Kanske, kanske ska jag hem till helgen. Men lovar inget.// Prickig-korvmacka är gott

RSS 2.0