Uppdatering

Här kommer en snabb resume om vad som hänt de senaste dagarna i mitt liv...

Efter Liseberg var det en vanlig arbetsvecka som väntade. Krilledill åkte på en svår förkylning med hostattacker och detta bidrog till sämre sömn för oss båda. Men han är på bättringsvägen (äntligen) och befinner sig i detta nu i Sthlm där han hälsar på sin familj.
Den här veckan jobbar jag kväll som det heter och börjar därför om ca 2 timmar.

I helgen som var blev det utgång med några kompisar till Kristoffer och Clara... Vi hamnade efter många om och men på Rådhuset där vi röjde loss tills stägning. resten av helgen ägnades åt hämtmat från La Copita, Jericho tittande (en ny serie jag börjat ladda ner.. som verkar helt okej) och Bio på söndagen med familjen. Vi såg "Underbar och älskad av alla" (ni behöver itne slösa pengar på att se den på bio).

I helgen som kommer skall jag hjälpa syrran att flytta till Grythyttan eftersom hon snart börjar sitt hårda pluggande för Carl-Jan Granqvist där uppe... Hon skall bli kullinarisk kock och matkreatör (något i den stilen). Jag förväntar mig fina middagar hos henne i fortsättningen.
Detta är nog faktiskt det enda jag hinner med i helgen för Grythyttan ligger långt upp i Sverige och att flytta tar sin lilla tid. Förhoppningsvis kan jag fördriva bilåkartiden med lite dator och plugg (fortfarande inte gjort tentan klart.. fy mig).

Nej, nu skall jag gå ner och underhålla mig spralliga hund och lilla syster (det är itne för intet som hon fått smeknamnet VildaMatilda (visserligen kallar vi henne aldrig så, men det rimmar ju).

// I matlådan idag ligger det Créps med kantarellstuvning....


Inflyttningsfest och Liseberg

Då har man haft inflyttningsfest då:
Massa mat, nära och kära, fina pressenter, båt, musik, prat, frågespel, mycket folk, dricka, chips, rester, vin på matta, kort på rumpor, bimbo piller, choklad kroppsfärg, ecologika, mycket disk efteråt, matchande underkläder, the after party was here, luftmadrass, nattfotboll, hönökakabitar, taxibuss för tre, okända nr på mobilen, roligt, ingen spya, tung hipp hopp, inga grannar som klaga, kul!

Så har man hunnit med liseberg med:

Massa karuseller, nästan inga köer, flera stjärnvinster, uppsvinget, luftgevärsskytte, bra väder, blöta byxor (kålerado), texmextallrik, ful spegelbild, hes pojkvän, ingen gasten, familjen, roligt, kul!


För att hedra Matilda och Emmas bilder från inflyttningsfesten så tänkte jag ha en liten tävling här på bloggen.

Gissa rumpan:


Och så en bild på fotograferna:Hoppas ni har överseende med att några av bilderna inte är upprätta... men orkade bara inte fixa till det. Emma och Matilda lyckades inte heller fånga allas rumpor, hoppas detta inte gör något!?

// Tack alla ni som kom på min och Kristoffers inflyttningsfest

Känner du hur kärleken strömmar?

När jag var liten, så liten att jag brukade komma in till mamma och pappas säng på kvällarna för att jag inte kunde sova. Fast egentligen ville jag nog bara inte ligga ensam utan vara nära mina föräldrar. Då i alla fall, när jag avr så liten så hände det att att vi fattade varandras händer jag, mamma och pappa. Jag låg i mitten och hade pappas hand i ena handen och mammas hand i den andra. När vi låg så på rygg kunde mamma viska "Känner du hur kärleken strömmar mellan oss nu??". Jag brukade ligga stilla en stund och bara känna efter. Och jag kände den faktiskt. Kärleken! Nu efterhand förstår jag ju att det var våra pullsar som slog i handlederna så att det kändes. Men just då var det kärleken som strömmade mellan våra händer. Jag var länken mellan mamma och pappa och jag verkligen kände kärleken från dem. Då var jag lycklig!

Jag kan sakna att vara liten.. Allt var så lätt och underbart bra. Nu är inte min mamma och pappa ihop längre, men jag vet att de älskar mig ändå. Lika mycket som när jag var så där liten och låg mellan dem i sängen, om inte ännu mer.

// Känns skönt att vara älskad

Jennifer Aniston och 3-0

Vem hade trott något annat än att Valencia skulle vinna? Jag hade visserligen HOPPATS på en skräll.. men innerst inne viste jag att det aldrig skulle hända. Enda chansen att Elfsborg går vidare är alltså om de gör 4-0 mot Valencia i nästa match... (har jag förstått saken rätt?)

Mitt nya hår är rätt okej.. Till en början tyckte jag att de såg ite orangest ut.. men det gör jag inte längre. Ser mer solblekt ut och det var detta som var meningen. Fick nyligen höra att jag var lik Jennifer Aniston... Har fått höra detta flera gånger de senaste åren... (skryter inte... bara berättar sanningen). Jag gillar Jennifer Aniston, hon är mycket vacker.. Mitt mål är att se lika fräsch ut som henne när jag närmar mig hennes ålder. Viste du förresten att det är hon som säljer bäst åt tidningar när hon är med på framsidan av tidningen?? Coolt... I like here... Hoppas att jag fortfarande är lik henne efter kippningen och färgningen.


Jennifer Aniston slide show

// Till stan med Linda, Matilda och Clara... Sedan jobb

Slingor och förberedelser

Om en halv timma skall jag slinga håret.. eller rättare sagt Moa, min syster skall göra det på mig. Ljusare tror jag.. Var längesen mitt hår var ljust nu. Får bli mörkare igen tilll vintern. Egentligen borde man göra tvärtom. Färga håret ljust på vintern och mörkt på sommaren. Mörkt hår gör ju att man ser blekare ut i ansiktet och på vintern är man dessutom redan blekare då man inte ligger ute och pressar i solen som på sommaren. Hm.. Men jag skall ändå färga det ljust idag. Vill få håret att se solblekt ut.. Solen har liksom inte hunnit att göra sitt den här sommaren så får hjälpa den på traven...

Jobbar kväll den här veckan...
Lite tråkigt. För man får inget liv när man jobbar kväll. Man sover ut på morgonen, så man hinner i stort sett bara laga mat och göra sig iordning innan man skall och jobba. Men den här veckan skall bli annorlunda. Jag skall försöka gp upp i tid och få saker gjorda inför helgen. T.ex. städa, slinga håret, handla en massa mat och förhoppningsvis också bli klar med tentan. MÅSTE bli klar med tentan. Nästan pinsamt så lat jag är på den punkten.

En skata är ute och promenerar
på fönsterbrädet och balkongen. Låter klack klack, klick, klick när han går omkring med sina pinnar till ben. Han är har rätt så ruffsiga fjädrar. Han har nog fått sig en omgång av de andra skatorna. Jag har nämilgen märkt att fåglarna som hänger här utanför vår balkong inte är så värst trevliga mot varandra. De hackar och kraxar på varandra. Men så är det någon idiot som slänger ut smörgåspålägg på gräsattan med.. hela skink- och korvbitar.. Äckligt. Inte konstigt att det alltid kraxar och gapas utanför sovrunsfönstret då. Men den här skatan var väldigt söt i alla fall... han kikar in på mig. Han kanske är mobbad...

Dags för lite frukost nu tror jag... Hönökaka skall det bli för det är gott.

// Skickar ett påminnelse sms till de inbjudna ngn dag i veckan... håll öronen och ögonoen öppna

Babbel och Boberg

Sitter på jobbet... (Har uppmärksammat att jag ofta påbörjar mina inlägg med just denna mening.. SItter i för sig ganska ofta på jobbet när jag skriver också så att det är väl naturligt.) Dagen har precis börjat. Känner redan på mig att det här kommer bli en seg och låång dag. Men men...

Efter jobbet idag bär det av till Falkenberg och Bobergsgården... Det skall bli mys och pys, god mat, lekar, förhoppningsvis sol och bad och så goda vänner med. Kommer hem på Söndag igen, inte en gnutta utvilad. MEn vad gör man inte, åker bara dit 1 gång om året så det är de värt.

Igår var det Torsdagkväll här i Borås. Det var talangjakt (Erik vann ej, men han har ändå en gudomlig röst), Bo Caspars orkester spelade och det var ett mylelr av folk. Det var ganska varmt i luften och jag, jag satt på Babbel med Emmy och några till. Åt ett gott Kycklingspett med Mangoraja sås... Mycket gott måste jag säga. Man har verkligen inte blivit bortskämd med ljumma kvällar vid någon uteservering denna sommaren så det var mycket trevligt. Jag njöt till fullo!

Nej nu måste jag ta tag i mig själv och göra något.. Kanske gå på mötet som börjar om 9min?? Borde i alla fall!

// Glöm ej bort att nästa lördag då smäller det...


Yangtzedelfinen

För första gången på 50 år har ett stort ryggradsdjur försvunnit från jordens yta. Den långnosade Yangtzedelfinen har nu förklarats officiellt utrotad. Orsak: Industrialiseringen av Kina.
image75
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=597&a=678652

Jag skäms över att vara människa ibland... Men försöker ändå kämpa på mot "the global warming" och industrialiseringen som tar kål på oss alla.

// Sopsortera mera...

Bikini och Chilicorncarne

Sitter ute i solen.. Inviger min manpowersolstol.. Inte blivit tillfälle för detta för ens nu.
Håller på att värma lite Chilicorncarne där inne... Tycker faktistk det är ganska gott.
Från iTunes hörs låtar från 80-talet... Underbart. Borde egentligen läsa i mina tenta böcker. Men vem kan plugga när solen skiner?

Lägger upp lite roliga serier jag hittade på aftonbaldet:

image72
image73
image74

// Kanske kommer ett klipp på min och Karls svärd duell någon dag

Pirates

image64
image65
image66
image67
image68
image71
image69
image70

// Glömde min kudde...

Drama Queen

Avril Lavigne - The best damn thing
Gillar faktiskt Avril... Hon är en kaxig brud som inte verkar ta vilken skit som helst. Fast vad vet jag? Sen så har jag hört från många att jag är lik henne (var väl mest när jag hade långt hår) så jag måste väl gilla henne...

Sitter i sängen och laddar ner lite musik.
Klockan är 01.44 och jag börjar bli trött nu. Borde sova. Skall hämta Kriss på stationen 08.40 imorgon då han kommer med tåget från Karlskrona. Känns inte jätte kul att jag skall gå upp om redan 6 timmar, men jag vill ha min vackra pojkvän hem igen så jag får pallra mig upp ändå.

Kanske bränner en skiva till piratfesten på lördag?!

Skall göra eget vin... Med Kriss, Matilda och Tobias. Det skall bli gott och gissa vem som skall designa ettiketterna? Namnet på vinet? Ja, det har Tobbe redan paxat att få hitta på.


Aj aj aj... min fot håller på att få kramp.. Ni vet sådär under foten i det som går upp. Det som gör att folk får ha hålfotsinlägg i skorna. Heter det hålfoten då kanske?? har jag aldrig tänkt på.. men det låter ju logiskt. Hm...

// John Blund kom vist till sist ändå...

Dolly Parton hand i poker = 9 och 5

Inte dubbla Damer som vissa tror... I alla fall inte enligt min lillasyster. Hon sjunger ju "...working nine to five..."

Egentligen vet jag inte vad jag skall skriva...
Kände bara att jag ville skriva. Slutade jobba 23.00 och har liksom inte varvat ner än, så sängen får vänta ett tag till.

Laddar ner lite filmer... Zodiac, Hannibal rising, Linas kvällsbok, The Sipsons movie och Half Nelson. Laddar ner lite 80-tals musik med... Närmare estämt 1000 låtar. Hoppas dom är bra. bara att slänga de som inte duger för mina öron sedan i för sig.

Pojkvännen min är i Blekinge nu...
Närmare bestämt på Sturkö. Hans pappa har en stuga där så han är och hälsar på lite släktingar. Trevligt för honom, men tråkigt för mig... Blir så ensamt i lägenheten då. Visserligen jobbar jag större delen av dygnet (känns det som). Har ju mina syskon som jag kan åka till om det blir allt för långtråkigt. Visserligen jobbar de tvärt emot vad jag jobbar den här veckan. På fredag får de hjälpa mig på stan dock.

Hur ser en dag på Marthas jobb ut?
 • Kommer till jobbet, byter till esd-skor och lägger in matlådan i kylskåpet. Först har jag stämplat in.
 • Sätter mig vid min dator och loggar in. Det första jag gör vid den är att kolla mailen. Läser då alla mail så gott det går.
 • Har det stått ngt viktigt i mailen som jag behöver ta itu med så skriver jag ut dem och lägger dem i en hög, så jag kommer ihåg att skystera det som står i mailet.
 • Tar en kaffe med de som jobbat innan mig, har en så kallad avstämning. Visserligen blir det alltid prat om sånt som inte rör jobbet ändå. Eller i stort sett bara...
 • De som jobbat skiftet innan mig drar hem så jag och mina skiftkolegor blir ensama kvar. Då kollar jag mailen igen. Om inget nytt dykigt upp så tar jag itu med de mailen jag skrev ut tidigare.
 • Skriver sändorder på tomma lådor som skall skickas iväg till Estland
 • Inventerar 3 kortsorter som alltid diffar
 • Sedan plockar man utt arrows vagnar (det är vagnar fulla med rullar och komponenter som skall in på sin rätta plats i förrådet
 • Om inget krångel skett efter det så gör jag rekar om det finns några.
 • Finns det inga rekar så kollar jag sista rullen
 • När jag gjort det så fyller jag på i närföråden
 • Efter det tömmer jag extrahyllan
 • När det är gjort så kollar jag om det finns något i inhyllan
 • Vill någon att jag skall räkna på linan så gör jag det med... händer inte jätte ofta
 • Har jag nu gjort allt detta och inget oväntat dykigt upp så inventerar jag
 • När man inventerar stöter man på fel och diffar så då måste man göra utredningar så att saldot stämmer igen sen
 • Ibland måste man göra beställningar på material som det finns lite av, oftast sker detta automatiskt
 • Någonstans i denna röra så äter man lite och fikar lite också och tar det lugnt.
Denna lista kanske ser lång ut och du som läser förstår säkert bara en bråkdel av vad som står där. Men för att göra den mer förståerlig så kan jag säga att jag har trot eller ej ett väldigt lugnt jobb. Den sista punkten är den som vi ägnar mest tid åt.. känns det som i alla fall. Jag snackar med folk också i för sig.

Jag inser nu att detta inlägg blev dödens tråkigt...
Men eftersom det tagt mig så lång tid att skriva så tänker jag låta er genomlida mina arbetsrutiner. De som är så korkade att de läser allt vill säga...

// Yoho, yoho a pirates life for me

RSS 2.0