Då var det klappat och inte klart

Vi skall vara hos oss ikväll och fira nyår.. Det skall bli trevligt. God mat, speciellet efterrätten. Trevligt sällskap. Bra musik, skall nog hitta något som passar sällskapet med mina över 3000 låtar. Kanske ett roligt spel som får oss alla på partyhumör? Kanske lite dans om alkoholintaget är stort. Kanske drar vi vidar på någon fest, eller så kommer det fler till min lilla lya? Kvällen blir som den blir. Men för att den inte bara skall vara klappad, utan också klar så behöver jag städa nu, baka chokladpuck, fixa med bord och stoar, pynta lite nårsfint med tex stjärnor mm.
Men det kommer nog gå fort.. har en liten lägenhet och inte så mycket att plocka undan.. bara en massa kartonger då som jag skrev i ett tidigare inlägg.

// Först lite mat (vaknade för bara 1 timma sen)

Nu när det snart är 08...

...ja då måste vi ju kolla in vårens/sommarens mode... eller hur? Jag gick in på 3 utav våra största modeskapares hemsidor. Nämligen Gucci, Marc Jacobs och Dior. Låt oss se vad de vill att vi skall ha på oss våren/sommaren 08.

Gucci


Marc Jacobs


Dior


Min största dröm är och kommer nog alltid att vara (i alla fall någonstans inom mig) att få bli modell... Jag kämpar inte för det på något sätt. Jag bara drömmer om det. Tittar på topmodel och modevisingar på tv. Drömmer och önskar att jag var en av de modellerna på catwalken. Jag har varken längden eller höfter för det... Mitt utseende ja det vet jag inte, men man kan ju se ut lite hur som helst i ansiktet för att bli modell verkar det som. Man ska se speciell ut i alla fall, ha något som sticker ut från mängden. Tänker nog aldrig försöka satsa på en modellkariär. Det är först om den blir serverad på ett fat som jag kommer att ta den... Tills dess får jag drömma mig bort, längta och hoppas.

// Men Art Director är nog ett kul yrke det med

Två körsbär och tomma lådor

Jag och Kristoffer sitter i soffan nu med varsin bärbar dator i knät och nördar oss... Till råga på allt så lyssnar jag på Dr Bombay - The hits... Men vad skall man göra då när det inte är något bra på tv och klockan är för sent slagen för att hitta på något nytt? All vanlig musik är tråkig för tillf'ället så för omväxlings skull blev det den lille indiern som fick fylla rummet med "ljuv" musik.

Har outfiten fixad inför imorgon (idag) nu med... Blir en lite mer coolare sådan.. Inte så glammig och nyårsaktig kanske. Men ibland måste man bryta mönster... Fast av någon anledning så har jag börjat med lite mer estetstil, eller ja kanske inte estet.. men annan stil än vad jag haft innan... Silver leggins, biker boots, skarfar, monki t-shirtar, blå jacka och knallblå jeans och liknande. Kanske har jag ÄNTLIGEN hittat ngt som ÄR Martha-stilen? Innan har jag avrit så alldaglig... bara köpt baskläder med tråkiga neutrala färger. Skönt att få synas lite..

Körsbär står för bakgrundbilden på min mobil.
Tommlådorna står för något av de sakerna jag måste städa bort imorgon.

// Råkade radera allt jag skrivit så skriver inte om det

Folk fall nu neder...

... och hälsa glatt din frihet. Oooo, heeelga natt! Du frälsning åt oss gav.

Sitter på jobbet.. Har nu bara dryga 3 timmar kvar tills jag får komma hem och lägga mig. Skall bli så skönt.
Fast hade helst velat lägga mig jämte Krissi och inte på Ludvigs rum.

Imorgon far Stockholms folket hem... Så också Julia, såklart! Har varit trevligt att ha dem som gäster i vår enkla boning. Men det skall bli skönt att slippa trängas och sova på luftmaddrass i alla fall.

Men så kommer Lesjöfors folket ner istället... Men som tur är så skall de inte bo hos oss, utan på Söderkulla.

Funderar på att bjuda in lite nära och kära till nyår. Har frågat runt lite och det verkar inte som om någon har planerat något. Eller så vill de bara inte ha med mig!?! Men jag spikar inget än.. Vill höar mig om mer först. För helst vill jag bara åka iväg till en redan ordnad fest... Kan vara jobbigt att vara värdinna.

Juldagen blev lyckad... Vi höll till "hemma ehhh.. hos.. mhf.. ehh.. hemma hooos.. emma" och där dracks det polkashot så det stod härliga till och fylleversionen utav den försvunna diamanten kunde ha blivit lyckad. Men utan tärning och med för många nya regler så tappade vi intresset snart. Vi drog ut ganska sent och då bar det av till xoy, med Patrik som chaffis. Vi kom in på direkten och vi dansade hela natten lång. AVrundade med en McDonalds innan vi gick hem med. Så kvällen få toppbetyg för mig dvs 2 microvågsugnar utav 2 möjliga.. bästa juldagen hittills i alla fall.. tror jag!

Nu skall jag bege mig ut på produktionsgolvet och plocka upp lite rullar med komponenetr från den "gula faran".

// Jag har en julklapp kvar att öppna.. spännande.

It's a Tensta thing

Lyssnar igenom Adam Tenstas cd just nu... Ska bränna den tlll Ludvig i julklapp.. Av någon anledning önskar han sig den. Antar att han inte lyssnar på texten i låtarna. Jeje... Jag menar, bara namnet på skivan och artisten säger en del.


Har precis kommit hem från en trevlig kväll på Oliven och BIshop... Man kan säga att jag söngte medelåldern rejält genom att vara där. Alla var över 30, de flesta över 40... Men jag med mina snart 22 år livade nog upp stämningen ändå. Herren på min vänstra sida verkade i alla fall rätt missnöjd med att jag skulle gå... Jag var inte först med att dra i alla fall... Och vart skulle kvällen ha fortsatt? Det är Onsdag i Borås, inte ett enda ställe är öppet (herren på min vänstar sida har bott i Kina de senaste åren så han är väl van vid deras uteliv kanske).


Imorgon blir det mer julklappar...

Älskar min Kristoffer... imorgon kommer han hem.. Ska ringa han nu tror jag!

// Adam Tensta är rätt kass... eller kanske kan vänja mig?

Vad händer på nyår?

Ikväll eller rättare sagt i eftermiddag så är jag och jobbet bjudna på olven utav en leverantör... Alltid trevligt att bli bjuden på restaurang. Och att det är av en leverantör till ericsson känns ännu flottare... Viste låter det som om jag har ett ganska högt uppsatt jobb när jag skriver så? Det har jag inte.. men man kan ju låttsas vid sånna här tillf'ällen :)


"A man should look as tough he has chosen his clothes with intelligence, put them on with care and then forgotten all about them"Handlade lite julklappar igår. Det gick ganska bra... Men det ör fortfarande 17st kvar att köpa till. Men et blir åtgärdat lite i eftermiddag utav mina systrar ( vi köper ihop) och imorgon då den sista slutspurten går av stapeln. Vi hoppas i alla fall att allt skall vara införskaffat i sltuten av morgondagen.


Det här med Saras död går ganska lätt att inte tänka på numera. Jag menar man kan ju inte ha det i tankarna hela tiden. Så större delen av min vakna tid så lever jag bara på som vanligt, Men så helt plötsligt kan det bara komma till mig som en blixt från ovan och då får jag panik. Jag helt plötsligt blir medveten om att hon faktiskt är DÖD och inte finns mer. Hur gärna jag än vill det. När detta sker så vet jag inte vart jag skall ta vägen. Tårarna bara tränger upp och jag får kämpa med att inte börja gråta. Dessa stunder av full insikt i att Sara faktikst är begravd och död kan komma lite då och då. Spelar ingen roll vad jag gör. Kör bil, handlar, kollar tv, jobbar eller vad som helst... Jag bara blir kall i hela kroppen och för några sekunder så är det som om jag får hennes dödsbesked på nytt. Det är otroligt jobbigt. Kommer nog aldrig förstå det här till fullo...


Nu skall jag till Coop forum med min syrra. Varför vet jag inte. Hon bara smsa mig och bad mig följa med. Och det kan jag väl göra så här på min lediga dag... Jag har ju inget bättre för mig.


Imorgon komer Kriss tillbaka från Sthlm, då har han med sig sin lillasyster Julia som är 4 år och vi skall ha en massa skoj. Funderar på Jul på Lisseberg eller kanske badhuset. Sen ska vi baka pepparkakor, pynta granen, julpynta lägenheten, baka julgodis och pyssla en massa innan Kirss och hennes föräldar kommer er till Borås de med.
Skall bli mysigt med en 4åring i huset :)


Juldagen är klar nu... Det blir förfest hemma hos mig. Men vad sjutton händer på nyår undrar jag. Inte hört något som händer... får allt ta tag i det här nu. Börjar bli dags...


// Hoppas det blir snö snart

Julspel och mer sjuk

När jag gick i ettan på gymnasiet så gjorde klassen en diktsamling med våra egna dikter i. "Kärlek och relationer" kallade vi den... Framsidan målades utav ingen mindre än mig och Johanna... En fin bild på en tjej som sitter och gungar från ett träd och kollar ut över havet och solnedgången. Här kommer några urdrag från den:

Pojken som bara ville ha lite sex

"Flämt och stön, flickan var så skön. I hennes närhet blev han kåt och vild, men sex förblev en önskebild.
En annan gång log pojken mot grannflickan den sköna. Men kärleken från henne dog innan han fick höra henne stöna.
En gång hade han handen på en flickas innerlår, men i hans hjärta lämnades bara kvar djupa sår. Hon lämnade honom innan de ens haft sex, han tröståt på några kex.
Men så en dag fick han sin chans, detta skulle bli en riktig romans. Men efter alla sina öl och sin höga promill, så stod tyärr hans manick still.
Men så på en fest blev han uppraggad av en tjej. Han tänkte "wow, det här kan bli en stor grej". Men när han sedan i rummet gick för att släcka, han tjejen på kudden i sängen däcka.
Ytterligare en gång var han igen nära sitt mål, men den här gången var flickan för snål. Hon ville bara gosa och mysa, han kunde lika gärna pysa.
Han hade misslyckats med alla sina försök, han som bara ville ha ett litet pök.
Men så en dag mötte han den rätta jäntan och det han nu fick uppleva var värt all sin väntan."


Av: Martha GustafsonKottar och leksaksbilar

"I dammet, bland smutsen på vägen sitter han.
Han med den bestulna framtiden.
Kriget svepte förbi som en kall höstvind utan dåligt samvete för de liv den blåste omkull.
Nu sitter han där bland avskrädet, föräldralös, bostadslös och med ett ben fattigare.
Redan vid fem års ålder har han fått uppleva vad som döljer sig bakom världens kulisser.
Men pojken är inte ledsen.
Han är inte heller arg eller rädd.
Istället strålar hans ögon av glädje och lycka.
Han har nämligen hittat några kottar att leka med.
Leken skingrar alla hungerkänslor, all smärta och allt elände.

I ett annat hörn av världen i ett stort kommersielt varuhus,
hörs ett skrik, ett barnaskrik.
Det kommer från en liten pojke.
Med röstens hjälp försöker han skrika sig till en femte leksaksbil.
Mamman ser trött och sliten ut.
Efter en kort överläggning ger hon slutligen med sig.
Med ännu en leksaksbil under armen går pojken hem.
Trots det syns inget leende på hans läppar eller några glittrande ögon som tyder på tacksamhet eller sällhet.

Två olika pojkar i två skilda världar.
Världarnas utseende styr pojkarnas glädjeämnen, men tyvärr också så mycket mer."

Av: Sara MagnussonAnti teknis

"Teknis, detta teknis
Djävulens näste kan det vara så nära?
Ty för dessa missgärningar de gör mor vår stad
De äro icke några ärofulla människor
Ty för de förpestar
Men glädjeropen överröstar djävulens vrål
Å mitt Bäckäng, ljus i mörker
Förgyller staden
Men ack vi måste förstå att livet är då icke lätt på Sven Erikson."


Av: Sebastian Kopp

Detta var 3 helt olika dikter från klass SP1K... Roligt att ja kvar saker som påminner en om sin klass tycker jag.

Igår var det först 12 timmar arbetsdag och sen direkt till kyrkan för julspelsövning, Borås lucia tittande (med Clara) och julspelsuppvisning. Det gick bra allt ihop... Men sjukare blev jag. Var jag sjuk igår så vet jag inte vad man skall kalla det jag är idag. Sjukare kanske... På jobbet är jag inte idag i alla fall. Hur det blir imorgon frå vi se. Kanske ör jag friskare, kanske inte... 24 timmars lön, med helg tillägg är nämlige mycket att förlora. Men är man sjuk så är man.

// Host host host

Nässpraysmissbrukare

Har feber, täpt näsa, tjock halls, inte sovit på hela natten, ont i tänderna (kan nässpray fräta på tänderna?), redan tröttnat på lucia, sömn i ögonen, missat Moa i Bäckängs luciatåg, sagt att jag skall handla julklappar i eftermiddag, jobb framför mig (hela helgen faktiskt), gjort ett häftigt julkort från familjen, inte lust att blogga mer...

// Har min myfrisyr

Gul, ful och sjuk

Har bränt mig på strykjärnet... svider som bara den på handen nu. Men så kan det gå när man stryker lucialinnen.

Är på jobbet nu.. ännu en jobbnatt... Fruktansvärt trist alltså. Men jag överlever nog den här natten med.

Här på jobbet har vi en  gul, liten förarlös truck som levererar in material till oss från huvudförrådet. Den är fruktansvärt ful och vi kallar den för den "gula faran" eftersom den kör på saker stup i kvarten. Den är rätt seg också... Tar evigheter för den att komma någonstans. Den har nämligen en sensor som säger till när något är i vägen (fungerar inte alltid eftersom den kör på saker ibland) och då stannar den i några sekunder innan den försöker ta sig vidare igen. Är det då så att en hel grupp människor korsar dess väg så dröjer det innan den kommer igång. Den är sååå irriterande! Se upp för gula faran säger jag bara...

image115På radion försöker de para ihop folk.. De tänkte nämligen lösa bostadbristen i städerna på det sättet. Bor inte alla ensamma, utan två och två så blir det ju många lediga lägenheter... Men radiopratarna lyckas väl sådär bra med att matcha ihop rätt personer.

Finns en kille på jobbet som ser ut som Stitch... Ni vet den blå utomjordingen som är med i filmerna "Lilo och Stitch"?? Han är jätte lik faktiskt. Lite kort, rund och har brett ansikte... Ja likheten är slående!

Börjar bli sjuk känner jag. Huvudet värker och dunkar, halsen blir bara tjockare för varje timma som går och näsan är igentäppt. Snart kommer väl febern också... Vill inte bli sjuk!

Borde börja handla julklappar nu...

// Ett paket på Å till paketleken med jobbet? Hjälp!!!!!


Min tumme sprack

image114Kändes precis som om min lunga skulle spricka... Tog ett så djupt andetag så att det kändes som om luftblåsorna i lungan sprack. Som när man har en lite så där halvgammal ballong. Så att man kan trycka luften som är kvar i den dit man vill, men hjälp av händerna och göra små konstiga utbuktnader i ballongen. Så kändes det. I och med detta kom jag att tänka på en historia som min mamma har berättat för mig, om när jag var liten.
Jag var kanske 2 år gammal och det var jul. Och precis som alla småbarn var väl också jag väldigt intresserad utav det som lyste och ville undersöka adventsljusstaken i fönstret. Så jag skruvade loss den lilla spetsiga lampan och av någon anledning så stoppade jag ner tummen i hålet som blev. Gissa om jag fick en stöt? Jag blev så chockad så att jag sprang till mamma ropandes "Mamma, mamma... titta min tumme sprack". Självklart sprack inte tummen utav stöten, men det var mitt sätt att sätta ord på den känslan som stöten gav.Varför jag berättar det här vet jag inte. Men att jobba natt är rätt långtråkigt och då kan man fördriva tiden med lite bloggande. Bara 2 1/2 timma kvar utav arbetspasset nu...

// Saras begravning var i fredags... det var jobbigt, men fint. (orkar inte skriva ngt längre om den... trött på att gråta och tänka)

Jag väljer med....

Pepparkakor - Lussebullar
Skumtomtar - Knäck
Ischoklad
- Marsipan
Köttbullar - Prinskorvar
Julkorv - Julskinka
Lax- sill
Paradis - Alladin
Sylta - Pastej
Glögg - Julmust
Rödbetssallad
- Dopp i grytan
Ris a la malta - Risgrynsgröt

Vad väljer du?

Julmusik och nedstämdhet

Sitter och bränner julskivor till mamma... blir lite carola och andra gamla goingar. Hoppas det blir bra!


Är rätt nedstämd idag... Eller i alla fall just nu. De senaste dagarna har jag tänkt mer på Saras död än innan. Det har kännts mer verkligt nu än innan. Och mer verkligt betyder mer påtaglig smärta. På fredag är det begravning. Kommer bli jobbigt. Jobbigt, jobbigt, jobbigt....


Mamma har klippt våran hund Elsa som ett lejon säger hon. Men det stämmer inte. För det ser mer ut som om hunden har på sig en tjock tröja... Väldigt fult. Beror väl på hur man ser det. Men folk som ser henne undrar nog vad vi har tänkt. Och om vi är klocka i huvudet!


Måste lägga mig snart. Har varit så trött det senaste. Kan bero på att jag jobbade natt förra veckan. Min kropp har varit helt omställd hela helgen. Skit jobbigt!


// I natt ska markens herdar le

RSS 2.0