Gråt och galet

Sitter här hemma och gråter... Alla kännslor bara kom på en och samma gång. Jag är utmattad efter en helg av alkohol, innebandy, skojigheter och golvsovande (ville inte knö med de andra i sängen)... Så idag är jag lite små bakis och fruktansvärt trött. Inte konstigt att gråten kommer då? Jag gråter för att jag är hungrig, för att Thomas dött och jag knner sådant medlidande till hans familj.. Jag gråter för att jag är trött och för att Sara är död.. Jag gråter för att jag saknar min familj och Kriss (som spelar innebandy och inte är hemma).. Jag gråter bara för att det är skönt att gråta.

Helgen har i vilket fall varit super kul... galet skoj faktiskt... Ligger bilder på facebook..


// Vem var det som kasta?

Livet...

Igår var det kåren.
Idag ska jag jobba.
Idag dog Thomas... En vän till familjen.. Ber och tänker på hans familj, de behöver all tröst just nu.
Imorgon far jag till Kalmar.
Nästa vecka är det matteprov.

// Mycket prat om döden just nu...

3 is a magic number

Jag har bara tre saker att säga....

1) Jag klarade min tenta.. Woho...

2) Jag och Kriss har fått en lägehet till... närmare stan, 83kvm, 2rok, inflyttning 1 Februari.. Så nu kommer vi bara bo på Råslätt i en månad.. Det kommer bli en månadg av ouppackade saker, kartonger överallt och tomma ytor.. men vad gör väl det när man har en finare och mycket bättre lägenhet som väntar inne i stan?

3) Helgen kommer tillbringas i Kalmar.. Innebandyturnering.

// Tjo-adderittan-lambo

Jag vill ha pengar i överflöd...

Pausar lite i mitt pluggande och går in på asos.com... Önskar jag vore miljonär så att jag kunde köpa alla dessa snygga, dock så dyra plagg.. Hittar några klänningar som inte skulle se helt fel ut i min garderob. Inser dock att jag numera är student. Lägger då bara upp bilder på dem på bloggen så att andra också kan njuta av dess skönhet..


Tänk er denna klänning med ett nitskärp, punkiga örhängen och ett par färgglada skor...


Snygg kuvertväska i svart och någon snygg håracessoar, likaså i svart...


Kanske ett annat skärp?, snygga stora örhängen och ett arband...


Snyggt precis som det är på bilden...

// Någon mer än jag som vill vinna på lotto?

Tic-tac, tic-tac

Idag var första arbetsdagen på Gina.. Det gick bra och var ganska kul med för den delen. Tiden bara rusade förbi, men det kanske inte är så konstigt då jobbet är nytt!? Jag fick larma kläder, städa (med städa så menas det att man sorterar kläderna i butiken så att de hänger på rätt plats och i rätt ordning), hämta kläder på lagret som kunder ville ha i andra storlekar än de som var framme, galja sådant som skulle hängas ut i butiken igen och hänga undan plagg åt kunder.. That's about it! På Torsdag är det på't igen..


Viste ni förresten att man numera kan beställa kläder från Gina på nätet?

Ikväll har jag käkat tacos med Laholm hemma hos henne i Råslätt. Vi har även pluggat en del.. Vi fick nog in lite ny information i våra skallar i alla fall. Men imorgon är det på't igen...

Kriss har precis kommit hem efter att ha varit med polarna och tentafestat.. De började nog redan vid 13.00 om jag fattade saken rätt. På måndag har jag min första tenta. Men mitt tentan-är-klar-firande får bli först på Onsdag.

På Tisdag kommer antagligen Emmy hit och hälsar på.. Ska bli kul. Inte sett den tjejen på evigehter känns det som. Och fler finns det. Alltså som jag inte sett på evigheter.. Johanna och Nettan t.ex, för att bara nämna två.

// Time goes by

Kallt utanför täcket...

Ikväll blir det glöggmys... Pepparkakor med ädelost, glögg med russin och mandlar... Filmtittande med projektgruppen. Skall bli riktigt nice.. :)

Börjar inte skolan för ens vid 13.00, så just nu ligger jag i sängen och degar.. Finns mycket jag skulle kunna göra istället. Plugga, träna, städa för att nämna några.. Men nej, jag tar det lugnt. Skönt det med ibland,

Har fått mina Gina-tider inför jul nu.. Och jag ska jobba till 19.30 dagen före julafton.. Så måste kolla om det går ngr bussar hem till Borås efter det. Annandagen ska jag jobba 8 (eller var det 9)-18.30 så inget hårt festande på juldagen för mig. Känner inte att det gör något faktiskt..

// Fryser

Gör Sverige till ett u-land igen

Jag säger som Emma... Kolla på den här föreläsningen med Fredrik Härén.. Sjukt intressant. Ta dig tid att lyssna på både del ett och två.
Klicka här...

Upp med händerna

Så har man kasstat sig genom hål i väggen då.. Det var skoj. Vi var utklädda till tjuv och polis, och detta var också vårat lagnamn.. Vi vann tyvärr inte själva tävlingen, men fick ett pris för snyggaste outfits.. Ris och sweetchilisås.. Tyvärr så har jag inga bilder från denna roliga tävling... Men så fort ngn kompis lägger upp bilder ska jag sno några och lägga upp här på bloggen så ni får se hur det såg ut.

"Idag skall det pluggas med väldig fart, väldigt fart, väldig fart. Martha ska ha första tentan snart, tentan snart. Alla rätt på den hon ska få, den hon ska få, den hon ska få. Martha bli väldigt lycklig då, lycklig då..."
Melodi: tomtens verkstad?

Vad tycker ni förresten om denna vackra logga
till festföreningen "Venus" på Bäckängskolan? Funkar va?


// Puss och kram, rosa banan

Ching-Chong

Då börjar tiderna rulla in... Ska jobba första gången på Gina Tricot nu på lördag istället. Så på Torsdag nästa vecka blir det min andra gång.. Men vad gör väl det? Ju tidigare jag kommer in i arbetet, desto fortare kan jag få fler tider och då blir lönen högre. Precis så som jag vill ha det.

HI TECH vill ha mig som 2:e vice... De tycker jag skulle passa på den posten. Som 2:e vice har man hand om fadderverksamheten under insparken bla. Men jag tror inte jag är så sugen på det faktiskt. Räcker med att "bara" vara fadder istället.
För er som undrar vad HI TECH är så kan man säga att det är som elevrådet man hade på sin skola när man var yngre. Enda skillnaden är väl att detta råd är mer styrande, har mer ansvar och har mer att säga till- och tycka till om.

The Birth of Venus. The illustration point of viev.


Vacker inte sant?

Imorgon ska jag vara med i "hål i väggen". Ja alltså kårens egna version av "hål i väggen". Skall bli riktigt kul faktiskt. Får se om jag kan ta mig igenom några hål över huvud taget. Det är nog svårare än vad det sur ut på tv i alla fall.

Jag har anmält mig till en nybörjarkurs i kinesiska. Den kommer hållas på HLK varannan torsdagskväll under vårterminen. Inte alls säkert att jag kommer med. Ansökte nämligen för sent. Men om platserna inte blir fyllda så finns det hopp!?

// Om jag haft en bra kamera skulle jag tagit kort på himlen, för den är väldigt vacker just nu

Over the rainbow

Nu är det 1 år sedan Sara dog... Jag saknar henne fortfarande såklart. Det gör ont att tänka på hur dåligt hon måste ha mått för att ta sitt egna liv. Det gör ont i mig att en människa ska behöva må så dåligt. Det gör ont i mig att jag inget märkte så jag inget kunde göra. Det gör ont i mig då hon inte finns hos oss längre... Älskade Sara!Då var det bestämt.. Inget HI LIFE för mig... Men sånt är livet. Många sökande, många viljor... Jag får bli fadder nu istället. Jag och Laholm ska bli de bästaste faddrarna av alla.. :)

Övningsjobba på Gina Tricot på torsdag nästa vecka.. Kom in och säg hej vett' ja.. Sedan så ska jag jobba lite runt jul med.. Inte många tider, men bättre än inget. Chans till extrajobb i alla fall

// On and on

Immanuel

Ucha vad jag är dålig på att uppdatera nu för tiden...

Jag är i alla fall hemma i Borås, som ni alla säkert redan listat ut. Och nu inom bara några sekunder skall jag till kyrkan för att sjunga.

Igår var vi på IKEA i Kållered.. Trevligt lördagsfördriv, kanske lite dyrare också.. Men en del behövliga köp gjordes trots allt. På kvällen var det sedan invigning av kyrkans hall som äntligen är nyrenoverad efter branden. Trevligt.

I eftermiddag ska lillasyster min övningsköra mig hem till Jönköping.. Ska bli kul att få se hur bra hon är på att navigera bilen.

// Brottom...

Blubb

Idag är det kåren som vanligt...

Bertil (fisken) är död nu... Sorgligt

Nu ska jag duscha, plugga, äte frukost och sedan dra till skolan för lite projektarbete...

// Offset

And I'm back in the game...

Då var ännu en hleg slut och skolveckan har tagit sin början...

Idag har vi haft projektmöte och det känns ändå som om vi kommit en bit på väg trots allt... Sen att det inte är långt kvar till deadline är en annan sak. Men detta ska la gå det med.
Måste plugga inför tentan rätt ordentligt denna veckan med.. Min första tenta ever... Spännande. Sen att den nog är ganska lätt om man jämför med vissa andra människors tentor är en annan sak... Detta kommer nog gå galant.

När jag kom hem från skolan idag på eftermiddagen så låg där ett brev från Vätterhem... Och gissa vad det låg i brevet? Jo ett hyreskontrakt på en tvåa i Råslätt... Så jag och Kriss behöver nu bara skriva under och skicka tillbaka det så har vi fått en egen lägenhet... Finaly! Visserligen i Råslätt, men när hyran ligger på 3500kr/mån och ytan är 61kvm så kvittar det.. Nu kan vi i alla fall leta i lugn och ro efter ngt mer centralt. Känns skönt!
Vi har faktiskt chans att få en annan lägenhet här på Torpa, men chansen är liten.. Får vi den så blir det inget Råslätt, men oddsen är som sagt var låga.. Imorgon vet vi svaret på den frågan.Till helgen blir det hemfärd till Borås... Saknar min familj nu. Var visserligen inte jätte längesedan som jag träffa dem, men ändå..

// Har snart varvat MarioKart

För att gult är fint

Det var galet skoj igår... Hemligt, men skoj...

Dans, ögonbindlar, utfrågningar, dônk, bastubad, nakenbad, 90-tals musik, korv, tält, papperskassar, ovve, mopp, klet, varukorg, vin, cider, strålkasstare, bilfärd, trångt, trasig spargris, HI LIFE, X LIFE, åsna, banan, limbo, skratt, förvirring, promenad, ficklampor, världskarta och mycket mycket mer...

// Plugg hela dagen idag

Malin, Elsa och Moa

Såg att min syster Moa hade lagt ut några söta bilder på sig själv, Malin och vovven på sin blogg... Och eftersom alla tre är väldigt söta så snor jag dessa bilder och lägger ut på min egna blogg också...

// Tvättid imorgon...

Bertil den halva fisken

Idag har vissa delar av grupp 3 (projektgruppen i skolan) köpt en fisk ihop som heter Bertil.. Han har ingen bakfena och är jätte söööt. Han ska bo hos Hanna nu först och sedan får han flytta runt till var och en av oss... :) Ni måste träffa honom..
Nu undrar ni säkert varför...

Historien är ungefär så här:
Vi strosar runt i femman-huset då vi går förbi en djuraffär. Adam frågar om vi vill kolla på djuren och det vill ju den feminina delen av gruppen gärna.. Adam säger då att "de har ju inga djur fattar nu väl... bara hundmat och möjligtvis fiskar".
Vi vill undersöka saken och till vår stora sorg så hade ju Adam självklart rätt... Vi går runt i affären lite och kollar på fiskarna... Då, helt plötligt så får vi syn på honom... Bertil! Han har ingen bakdel och de andra fiskarna mobbar honom.. Vi tjejer bli kära i honom DIREKT. Vi bara MÅSTE ha honom... Så vi slår till... Vi köper honom. Så nu är han med oss hem. Han är sååå cool och såå söt... Simmar lite flummigt, men vad kan begära av en fisk utan bakfena? Go Bertil!


Han är inte död... han simmar bara konstigt...

// Dans ikväll

Jag blev inte...

Som de flesta redan vet så hade jag sökt posten som ordförande i hilife... (orkar inte förklara vad det innebär).
Idag vid 17.00 var det en så kallad stämma där det skulle röstas på ifall jag eller någon annan var mest lämpad för posten. Och som ni kan se på min ruvrik så blev jag alltså inte vald till ordförande i hilife...
Tycker självklart att det är lite trist för jag ville ju självklart bli vald, men nu sattsar jag på att bli vice ordförande istället... Och så vitt jag vet så är chanserna inte förbi ännu... Inte på långa vägar. Mer detaljer kommer...

// Stämman höll på från 17.00-23.15

Back to basic

Tja vad ska man säga om gårdagen mer än att den var rolig? Visserligen lite stressartad då symaskinen inte kunde ta tyget jag köpt utan vi fick börja sy klänningarna för hand. Men tack vara Emma och Lindas hjälp så han vi, och resultatet blev mycket bra..

Imorgon börjar skolan igen på allvar och klockan 08.00 står det matte på schemat... Så det är bara att köra igång. Ska börja plugga till tentan den här veckan med.. Sitter nog en stund i bibblan efter skolan imorgon tom.

Stämma på tisdag, sittning på onsdag, studiebesök på billes tryckeri på torsdag och vad som händer till helgen är ännu obestömt.. Känns skönt att inte veta faktiskt. Håll tummarna för att vi får tag på en lägenhet snart nu också. För jag börjar allt bli lite rädd att ingen skall dyka upp...Bilden är tagen utav Linda...


// Fler bilder hittas på facebook

Grrr....// Uggh uggh

RSS 2.0