Klara

Idag hade vi våra redovisningar och fick varsitt intyg på att vi varit här i Ningbo på Wanli universitetet. I och med detta är vi nu "lediga" fram till den 10:e Maj. Känns underbart. Stannar dock här på campuset tills den 1:a Maj då flyget till Hong kong bär av. Ikväll ska hela klassen fira lite! Kul!

// Snart kommer jag hem

KTV

Klockan är 16.00 här och jag har precis gjort mig iordning för att om 1,5 tim sticka iväg på KTV (karaoke) med våra kinesiska vänner. Nästan alla de andra ligge och vilar eller läser. Jag snart med läsa men är inte så sugen på det just nu. Satte nämligen precis på lite musik och blev på partyhumör. Istället gör jag en liten bildsekvens med Hannas apa Åke. Bildfilmen heter "Åke blir uppäten av en haj"...


Det här är Åke... Han ska ut och simma...


Simma, simma, simma...


Hm.. vad va det där? Något som simmade förbi?


Oh no.. något drar ner Åke under vattnet...


Arrrhhhhhgggghhhh....


Ner i havets djup och hajens buk...


Nu finns det ingen Åke mer...

// The end

Väderoroligheter

Kolla på bilderna nedan.. Visst är det typiskt? Vi har hoppats på sol, bad och stranden under vår vecka i Hongkong. Men enligt smhi ska det ju regna. Visserligen ser det ut att ljusna på torsdagen, så man kan ju hoppas att vår sista helg i Kina kan få bli bra i alla fall. Eller ännu hellre så hoppas vi att smhi har fel och att det blir sol hela tiden fram tills att vi åker. Kollar man på bild två här nedan så ser man lite statistik över antal regndagar och max-/mingrader för de olika månaderna med. Och om den stämmer så brukar det bara vara ca 9 regndagar i Maj i Hongkong, så det vore väl himmla typiskt om de skulle infalla just när vi är där...


Vi åker här ifrån Ningbo på lördagen 1:a Maj// God natt igen

5 dagar kvar i Ningbo

Idag har vi varit på en reklambyrå och kollat läget lite. Vi fick se lite magasin de gjort för att sedan ställa frågor och analysera skillnader och likheter mellan våra länders arbetssätt bla. Det var intressant måste jag säga. En grafisk designer i Kina har som ingångslön 5000kr/mån. Det är ganska stor skillnad från en svensk grafisk designer som har ca 25000-30000kr/mån som ingångslön. Men 5000kr här är mycket.


Fotograf: Malin Rosberg Gustafsson

Nu ska jag sova för imorgon ska vi få lära oss lite kalligrafi och Qhi gong (stavas?).. skall bli spännande! Imorgon blir det även KTV (karaoke) med våra kinesiska vänner och sedan utgång med några amerikanare vi träffade ute för ett par gånger sedan. Så det ser ut att bli en bra dag och kväll imorgon. Hoppas bara vädret också blir bra (idag har det regnat)!

// Natti

Studiebesök

Vi är nu precis hemkomna från ett kort besök på Geely-fabriken. Vi gick runt i ca 20min och kollade på hur bilarna byggs ihop, del för del. Det var ganska trist eftersom vår guide var knäpptyst och inte gav oss någon information. Vi var en väng på något naturreservat med. Det var ganska härligt att bara strosa omkring i solen bland de gröna växterna faktiskt...

Igår bjöd vi fem kinesiska tjejer på lite mat i en av våra lägenheter (tyvärr blev det inte svensk mat, men det var gott med kinamat med). Det var mycket trevligt och efteråt tog vi en sväng på krogen med resten av klassen för att fira ett födelsedagsbarn. Så det blev en lyckad kväll med andra ord...


Bild från en annan utekväll... (Laholms kamera)

// Geely

Yuwi market

Nu drar jag till världens största marknad.. Klockan är 07.10 just nu, så att gå omkring på marknad känns inte jätte lockande just nu. Men jag kommer nog hinna vakna till och tycka att det är kul innan vi kommer fram. Önska mig lycka till dock, för jag har hört att det är lätt att gå vilse där.

Föresten, jag har fått en kinesisk lillasyster. Sofie heter hon och är 22 år. Förklarar mer sen.

// Tjohej

Ningbo i bilder (del 1)// Lektion

Kavaj och bruschettas

Idag har jag beställt en kavaj som skall sys upp enligt mina mått.. Hoppas den blir snygg. Förutom det har vi inte gjort så mycket idag. Nu harvi precis sett på Aristocats och strax vankas det bruschettas.. Ganska soft dag helt enkelt. Vi är alla lite sega efter kvällen igår nämligen, då vi var ute och partade lite.// Alla snubbar vill ju vara katt

Shanghai i bilder

Fotade inte så mycket i Shanghai faktiskt.. Men här kommer några av de få bilder jag faktiskt tog.// Tjing

Schema

Fredag 16/4

09.00 – Vandring genom Campus

09.30 – Välkommen till Kina och Ningbo. Praktiska förhållningsråd och genomgång av upplägg.

10.00 – Wanli University välkomnar

10.30 – Föreläsning - kinesisk design

LUNCH

14.00 - Stadsvandring i Ningbo centrum

18.30 - Gemensam middag


Lördag 17/4

10.00 – Bokning av biljetter inför den fortsatta resan (för den som vill)

11.00 – Föreläsning – kinesisk konst

LUNCH

14.00 - Möjlighet att åka till skräddare för den som vill sy upp något

 

Söndag 18/4

10.00 – Tempelbesök med picknick

 

Måndag 19/4

09.00 – Föreläsning – Nothingham University

11.00 – Presentation av arbetsmaterial till projektarbete

LUNCH

13.30 – Analys av kinesisk reklam

14.30 – Samtal i grupp med kinesiska studenter om reklam

 

Tisdag 20/4

09.00 – Föreläsning – Advertising and PR

11.00 - Presentation av Wanlis medialabb

14.00 – Fotbollsmatch mot kinesiska studenter

 

Onsdag 21/4

09.00 – Föreläsning – Chinese Architecture

11.00 – Föreläsning – Chinese Economy

LUNCH

- Projektarbete

 

Torsdag 22/4

08.00 – Avfärd mot Yiwu

- Inchekning på hotell

- Besök på Yiwu marknad och arbete med projekt

- Gemensam middag för den som vill

19.00 - Samling på hotellet

 

Fredag 23/4

Besök på Yiwu marknad

16.00 - Åter till Ningbo

 

Lördag 24/4

09.00 – Studiebesök på en av världens största hamnar

LUNCH

- Studiebesök på Geely

 

Söndag 25/4

08.00 – Till Hangzhou för de som önskar, annars projektarbetstid

20.00 – Åter till Ningbo

Måndag 26/4

- Projektarbetstid

13.30 – Besök på magasin och designbyrå

- Besök på konstmuseum


Tisdag 27/4

09.00 – Tai Qi/Qi Gong

- Kalligrafi

- Studiebesök på tidning

 

Onsdag 28/4

- Projektarbete

- Upphämtning av ev. uppsydda kläder

 

Torsdag 29/4

09.00 – Redovisning av projektarbete

- Avslutning

 

Fredag 30/4

- Avfärd från Ningbo

 

Sedan är vi på fri fot igen och då drar jag och mitt resesällskap vidare till antingen Shanghai igen för att se världsutställningen och sedan vidare till Hong Kong. Eller så drar vi direkt till Hong Kong. Och vad som händer då… ja det är en annan historia.


// Natti


2010 – 04 – 15

Sitter i min säng som jag kommer ha nu fram till sista april. Vi har alltså kommit fram till Ningbo och stadens universitet. Vi bor två och två i trerumslägenheter. De är rymliga, med stora sängar, toalett, tvättmaskin och dusch i varje lägenhet (med varmvatten), ett litet kök utan någon direkt köksinredning (en kokplatta skall vi få installerad imorgon) och varmluftsfläkt i sovrummen. Något spartanskt med andra ord, men funkar bra för mig. Ungefär som jag hade förväntat mig och med tanke på att vi är i Kina så är jag helt och hållet nöjd. Internet får vi imorgon med.

 

De fyra dagarna vi spenderade i Shanghai innan vi kom hit var däremot något av en besvikelse. Mest på grund av vädret tror jag. Kallt, grått och regnigt. Staden var väl bra så sätt, men vi hade nog förväntat oss att det skulle vara något mer backpackeranpassat. Pampiga byggnader och skyhöga kontorshus. Neonskyltar och folk överallt. På varje gata kunde man se ny extremarkitektur som höll på att ta form. Alla fasader och vägar rustades upp inför Expo, världsutställningen. Förhoppningsvis ska vi försöka besöka utställningen. Beror lite på tågförbindelser och priser. Vi får väl se. Dör nog inte ifall jag missar det, men det vore väldigt coolt att ha varit på den.

 

Imorgon ska vi ha lite rundvandring på campus och i Ningbos centrum, någon föreläsning och gemensam middag på kvällen. Blir nog ett besök på någon av Ningbos barer med om det blir som jag vill. Lägger ut schemat inför de kommande två veckorna så att ni kan få en bild av vad det är vi ska ha för oss.

 

Har satt på en tvätt precis. Hoppas det blir rent för alla instruktioner stod med tecken så jag har ingen aning om varken vilken grad det blev eller hur lång tid det kommer ta. Men det märker jag väl imorgon... Spännande! Men nu ska jag sova.

 

// 32 grader


På bussen

Sitter på bussen och väntar på att lärarna ska dyka upp. Vår "guide" är ute och letar efter dem. Vi har precis varit och kollat lite i en by som heter Xitang. Det var här som Mission Impossible 3 spelades in. Ni vet då när han blir jagad och springer på trånga gator och uppe på gammla hus så att tegelpannorna rasar.. Byn var jätte mysig och fin med en liten flod och små gatuförsäljare. Ja ni kan ju själva se bilderna nedan...Om ca två timmar är vi famme i Ningbo där vi ska bo de kommande två veckorna. Då blir det mest skolarbeten, studiebesök och föreläsningar. Skriver mer senare för nu ska vi åka (lärarna har fortfarande inte dykt upp, by the way).

// Puss

Bara så ni vet

3. Kineser är väldigt ofräscha när det kommer till spott och snor. Många fräser ut snoret rakt ut på gatan mitt bland folk. Sätter bara ett pekfinger mot ena näsvingen och fräser till. De hostar även rakt ut i luften och bryr sig inte om ifall någon annan råkar få det rakt i ansiktet. Dessutom harklar de sig och spottar mitt ute bland folk också. Inte ett litet gulligt ”hum hum” utan värsta ”arrrggghhhcchhhggghh” och sedan största snorloskan rakt framför fötterna på en. Nu får ni självklart inte tro att alla är så här eller att man ser det stup i kvarten. Men eftersom jag reagerat på det så förstår ni nog att det är något som inte anses som ohyfsat i det här landet.

 

4. Av någon anledning så har kineserna lyckats skapa arbeten inom precis allting. På varje busshållplats står det t.ex. fyra fem stycken bussinviftare, en för varje linjenummer skulle jag tro. Jag menar, vet inte busschauffören om vilka hållplatser han ska stanna på eller är det så mycket folk i städerna att det är omöjligt för chauffören att se ifall det är folk som ska med bussen? Sedan har de städare precis överallt, vilket visserligen är bra. Men när en städerska har kanske ett städområde på ca 10-20 kvadratmeter så känns det lite väl onödigt. När vi satt på stationen och väntade på tåget så var det t.ex. en tjej som rengjorde sina tilldelade golvplattor kanske var tionde minut. Sedan i butikerna kan det kanske vara tio anställda som bara står och inte har något att göra. Man får visserligen alltid hjälp och man behöver aldrig leta efter personal, men lite overkill tycker jag nog.

 


Facebook

Tänkte bara säga att jag inte kommer vara på facebook typ något. I alla fall inte än på ett tag. Har bara en dator med tillgång till det, så skriv inte till mig där.

// Natti

Peking i bilder (uppdatering)

Om ni vill se fler bilder kan ni gå in på Laholms resdagbok och titta... Hinner inte riktigt lägga upp fler nu. Men ikväll så ska jag göra ett nytt försök!

// Utforska stan


Och så lite fler bilder då som utlovat ovan (om internetet vill vara på min sida):


Internet är segt, så blir inte fler idag...
Lånade några bilder av Laholm med för mina är kassa!

Har strosat omkring lite på måfå i Shanghai idag.. Och vi har redan insett att det inte alls är en lika backpackeranpassad storstad som Peking. Dock mycket fräschare och mer modern. Tyvärr för ju det då som sagt med sig att det mesta är en aning dyrare. Men vi ska nog lyckas hitta de billigare alternativen när vi lärt känna stan lite bättre får vi hoppas...

Hur som helst så bor vi på ett hotell som heter East Asia Hotel.. Det är ett två-stjärningt hotel där vi bor två och två i små rum. Helt okej måste jag säga. Och toalett på rummet, vilken lyx. Nu hoppas jag bara att hotelfrukosten är något att ha med, trots att receptionisterna är sura.

// God natt

2010 – 04 – 11

Sitter på tåget på väg till Shanghai nu. Vi var valt att åka nattåg för att både spara pengar och tid. Tyvärr fanns det inga sovplatser kvar så vi får sitta upp hela natten (9-10 timmar), men det är ganska sköna säten och mycket benplats så det kommer nog gå ganska bra. När vi anländer i Shanghai imorgon (ca klockan 08.00) ska vi försöka ta oss till hotellet där vi ska bo hela gruppen (30 pers från klassen). Vi kommer antagligen vara först på plats så förhoppningsvis får vi de bästa rummen. Dessutom är vi inte jetlag:ade som resten av gruppen kommer att vara och så har vi hela dagen på oss att utforska Shanghai.

 

De senaste dagarna har vi mest turistat, shoppat och festat. Det har blivit en hel del öl, buckets och färgglada drinkar på ”365 Inn”; ett hostel rakt över gatan från vårt där det hänger en massa backpackers. Alla som någon gång besöker Peking borde absolut besöka detta ställe. Underbar stämning, trevlig personal (som tydligen aldrig sover), bra musik (eftersom vi fick ladda ner i stort sett vad vi ville för dj:n) och fräscha toaletter (intet att förglömma).


Vi har hunnit se himmelska fridens torg. Säkert jätte häftigt om man kan hela historien kring vad som skedde där och är lite mer påläst än vad jag är. Vi har även besökt den förbjudna staden. En besvikelse enligt mig. Kanske för att jag både var hungrig och frös, men ärligt talat vad är det för intressant med byggnad efter byggnad som ser precis likadana ut och heter saker i stil med ”the place of calm and peace” eller ”spiritual peace and quiet place”? Men detta är ju ställen man ska se som turist så jag får väl rekommendera det ändå.

 

Något jag däremot inte är besviken på är shoppingen. Vi har än så länge hunnit med två marknader, Pearl market och Silk market. Köpt två par Converse (ett par till Malin), tre par glasögon (till Alex och Kriss), två klockor (en till Kriss), tre halsband, två armband, ett par örhängen, och ett Wii-spel. Jag är snart ett proffs på att pruta. Fick t.ex Conversen för 60kr/st istället för 280kr, äkta pärlhalsband för 25kr/st istället för 380kr och Raybansolglasögonen för 20kr/st istället för 400kr. Är ni säkra på att ni inte vill att jag ska köpa något åt er innan jag åker hem?

 

Nu ska jag försöka sova lite. Blir nog ingen uppdatering förens vi är i Ningbo då vi har internet på rummen. Ta en kik på mitt lilla urval av bilder så länge så klarar ni er nog.

 

// Gam bei 8 (skål eller rättare sagt botten upp)


Mot Shanghai

Både bilder och bättre uppdatering kommer nog imorgon hoppas jag. Idag ska vi i alla fall till Silk market och öva oss i våra prutkunskaper.. :) Sedan bär det av med nattåg till Shanghai ikväll vid 21.
// Puss

Bara så ni vet

1. Luften är tjock i Peking. Det är så mycket avgaser och kol i luften att solen inte lyckas skina igenom ordentligt. Det finns nog inget som heter klarblå himmel i denna stad. Den är gråblå. Grusig i ögon och luftstrupe blir man med. Och snyter man sig är snoret svart som om man skulle varit på scoutläger i en vecka. Ganska äckligt faktiskt.

 

2. Barnen här går med rumpan bar. Ja alltså de har byxor, fast med hål i. Nästan som cowboy-byxor ser det ut. Det är tydligen för dyrt med blöjor så barnen springer runt och gör sina behov mitt på gatan eller över någon gatubrunn. Ser både kallt och ofräscht ut.


2010 - 04 - 08

Hej kära vänner och bekanta. Nu tänkte jag uppdatera er lite kring vad som hänt än så länge, nu under de nästan två dagar vi har varit här i Kina.

 

Vi landade igår vid ca 14.30 (lokal tid) och fick då rusa genom tullar och passkontroller för att först hämta vårt bagage och sedan leta upp killen med Leo-skylten (Leo Hostel heter stället vi nu bor på). Vi hade nämligen beställt pick up från flygplatsen till hostelet. Efter många om och men hittade vi honom och vi begav oss till vårt hostel. Det är ett trevligt litet ställe men som ändå verkar erbjuda det mesta. Vi har t.ex. både bokat tåget vidare till Shanghai och en tripp till kinamuren via dem. Vi bor allihop i ett rum för sex personer, så vi delar inte med någon främling. Ganska skönt faktiskt. Socialisera oss kan vi göra nere i loungen där de både går att beställa mat och öl, spela spel och se på dvd.

 

När vi kom igår var vi ganska trötta efter den långa flygresan så vi gjorde oss bara i ordning lite smått när vi fått våra rum och begav oss sedan av på lite upptäcktsfärd runt kvarteret där vi bor. Vi letade även upp en restaurang med engelsk meny för att få i oss lite middag. Allt verkade väldigt bra och såg gott ut på bilderna. Men när maten kom in blev i alla smått förskräckta. Min kyckling- och svampgryta såg mest ut som små ben-bråsk-skinn-knotor som flöt omkring jämte trädgårdsliknande svamp; och Martinas fläsk med ris visade sig vara bitar av grishud. Ungefär i den stilen gick alla våra rätter så vi tappade aptiten ganska snabbt. Tur att de har ris i det här landet i alla fall, för köttet verkar det vara något allvarligt fel på.

 

Idag har vi varit på Kinamuren. Vi bokade som sagt var en tripp via vårt hostel, så vi var en grupp på ca 15-20 pers som åkte tillsammans i en minibuss till en av de icke-restaurerade bitarna av muren. Efter bussfärd i ca 2-3 timmar var vi framme vid bergsfoten. Till guide hade vi en till synes mycket gammal liten hjulbent tant som stapplade sig upp för berget med oss i släptåg. Det var brant och tog lite tid. Men det var värt mödan för väl uppe vid muren var det underbar utsikt och strålande sol. Muren var like cool som jag föreställt mig, om inte ännu bättre. Vi fick alla många fina bilder och större benmuskler. Det var nämligen en riktigt lång bit vi vandrade på muren innan vi lämnade den för att bege oss ner igen. Branta trappor med förfallna trappsteg; men shit vad imponerad jag är av att de ens har kunnat bygga den. Flera hundra meter över havet och i den mest obyggbara terräng, över alla bergstoppar i hela 85 mil (tror den var flera hundra mil från början). En helt galen skapelse som jag verkligen rekommenderar att man tar sig ett besök vid om man får möjligheten någon gång.

 

Nu sitter vi alla på rummet. Vi är ganska slitna efter dagens vandring. Några skriver dagboksinlägg (precis som jag) och några tar sig en power-nap. Snart ska vi göra oss i ordning för ikväll ska vi nog testa utelivet lite smått. Några drinkar här på hostelet och sedan någon bar blir det nog om jag får gissa. Vi ska väl försöka hitta något ställe som inte serverar ”hundmat” med. Imorgon blir det nog himmelska fridens torg, den förbjudna staden och lite shopping. Turistandet fortsätter med andra ord.


// Hörs snart igen


Who is Serina? And who am I?

Jaha då sitter man i sängen och väntar på att John Blund ska komma på besök. För ingen trötthet har infunnit sig ännu.. Han kanske bara är lite sen får man hoppas. För en sömnlös natt är inte vad jag behöver nu innan resa. Lär ju ha svårt med sömnen på flyget sen ändå menar jag... Kanske blir jag tröttare efter några avsnitt Gossip Girl eller några omgångar bubbel pop (roligt spel på facebook)?

// Good night Upper East Side

18.50

Packningen är packad... Bara sågra få saker som ska ner imorgon innan jag går. Väskan blev jätte kort och tjock.. Den ser lite smålustig ut. Men ganska söt. Får nog plats mer än dubbelt så mycket i den och i nuläget väger den ca 10kg. Känns ganska lätt att ha den på ryggen faktiskt.

Ingen resfeber för tillfället.. Men den kommer nog när jag ska lägga mig för att sova. Hoppas jag kommer kunna sova lite i alla fall. För det blir till att gå upp ganska tidigt imorgon. Tåget går 09.04.

// Tjing-Tjong

Påskdagen

Sitter och kollar på Bingo Lotto.. Vi har två lotter här hemma, men än så länge ser det tyvärr mörkt ut. Men det är lite kvar att vinna dock.. så kanske kanske.

Igår grillade vi lite här hemma.. Lundbergs och Clara kom förbi. Det blev både god mat, bra sällskap, lite vin, roliga spel och härlig musik. En bra påskafton helt enkelt!Innan idag var jag och syskonen hemma hos pappa och åt lite "påskmiddag".. Småsyskonen, farmor, farfar, Sara, Mattias och småkusinerna  var där med. Kul!

Moa: Men Anton nu när du ska få ett syskon till. Vill du helst ha en lillasyster eller lillebror då?
Anton: Ehh.. Hm.. För Emmas
( hans/vår lillasyster) skull så vill jag att det blir en tjej.

// Påskägg

Och så lite historia

All fakta är hämtad från Wikipedia:

Skärtorsdagen är en högtidsdag som infaller torsdagen före påsk (2010 innebär detta den 1 april), dagen före långfredagen. Denna dag firar kristenheten att Jesus instiftade nattvarden. Bakgrunden var att Jesus den natten firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Vissa exegeter menar att han då förklarade symboliken hos ett av bröden och en av bägarna som sin kropp respektive sitt blod.

Namnet kommer av "skära" som förr betydde "rena", vilket syftar på att Jesus tvättade lärjungarnas fötter före deras sista måltid, se fottvagning.

 

Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata utanför Jerusalem. Firandet av långfredagen började i Jerusalem under 300-talet på initiativ av biskop Kyrillos av Jerusalem. I Norden blev långfredagen helgdag på 1600-talet.

På långfredagen firas ofta korsvägsandakt till minne av Jesu lidande. Gudstjänsten är ofta förlagd till klockan tre på eftermiddagen då det var vid den tidpunkten Jesus dog (den nionde timmen). På kvällen kan gravandakt firas.

I Sverige är långfredagen en allmän helgdag och infaller fredagen närmast före påskdagen.

Förr i Sverige skulle långfredagen vara en sorgedag till Jesu minne. Även icke-troende påverkades av detta. Allmän frid skulle råda. Inga onödiga aktiviteter fick utföras. Sveriges Radio spelade psalmer, men inte pop- och rockmusik. Affärer och restauranger hölls stängda och förbud mot allmänna nöjestillställningar rådde fram till 1969. Inte minst för barnen, som förbjöds leka, kunde dagen upplevas som ovanligt lång och tråkig.

Påskafton är i den kristna traditionen en ”tom” dag. Kristus ligger i graven, och lärjungarna sitter inlåsta i rädsla för dem som avrättat honom. Inga gudstjänster firas i kyrkan denna dag. Istället väntar man till påsknatten för att fira Kristi uppståndelse.

Enligt Första Petrusbrevet (3:18-19 och 4:6) nedsteg Kristus till dödsriket för att rädda de rättfärdigas själar och öppna för dem himmelrikets portar. På påskens ikoner ser man Kristus trampa på dödsrikets portar, dess lås är sprängda och Kristus räcker handen åt Adam och Eva, åt kungar och profeter.

Att påskaftonen i Sverige kommit att bli den stora ”firardagen” under påsken kan troligen ses som en parallell till julaftonen. Påskafton förknippas i Sverige ofta med påskägg fyllt med godis/överraskning och påskmat med ägg. I delar av landet tänds även påskeldar.

 

Påskdagen firas i kristen tradition till minne av Jesu uppståndelse, och infaller på söndagen i påskhelgen. Tre kvinnor kom till Jesus garv för att tvätta och smörja hans kropp, men upptäckte då att hans kropp var borta. Det är först några dagar senare som Jesus verkligen visar sig för lärjungarna.

 

// Allmänbildning på hög nivå (pinsamt när folk inte vet varför olika Svenska högtider firas, men ändå firar dom dem.. Så för er som inte vista varför påsken firades så vet ni nu.. Nu är ni inte pinsamma längre :)


Påskafton

Igår tränade jag och mamma lite på egen hand eftersom F&S var stängt. Vi gick 11km och körde sedan lite styrka här hemma efteråt. Kom på återigen att jag glömt skriva upp hur mycket jag tränat... Kommer inte ihåg exakt vad jag tränat, men hur många gånger vet jag:

V. 11
3 gånger

V. 12
Intensiv
Gym
Medel
Ki-jympa

V. 13
Kommer nog tyvärr bara bli träningen från igår.
Men ska försöka boka in mig på ett cirkelgym på söndag kanske.

Idag är det bara tre dagar kvar tills vi sitter på flyget till Kina... Det närmar sig med stormsteg. Har inte fått någon resfeber än.. Men den kommer säkert på måndag då jag packar ner allt i väskan. Den kvällen kommer det nog vara svårt att sova..

Idag ska jag få mitt jår fixat. Både klippt och slingat. Det behövs. För just nu är det en blandning av orangest, rött, brunt, grönt och cendre... Låter inte så snyggt va? Det är det inte heller.. Men fint ska det bli.

Lilla vovven ligger bredvid mig här i sängen. Hon har sovit hos mig nästan hela natten. Hon vill helst ligga nära (vilket ni som känner mig vet att jag har stora problem med), gärna skeda eller knö sig ner mellan ens men så man får ha ett ben på varje sida om henne. Mycket mycket jobbigt... Men det är svårt att störa sig och bli irriterad på en så söt "liten" krulltott.

Hör att de tas fram brunsch där nere.. Är väl inte jätte sugen på mat just nu. Men lite får jag väl trycka i mig så jag blir pigg och kan orka med dagen. En kopp kaffe om inte annat...

// Glad påsk

RSS 2.0