2010 - 04 - 08

Hej kära vänner och bekanta. Nu tänkte jag uppdatera er lite kring vad som hänt än så länge, nu under de nästan två dagar vi har varit här i Kina.

 

Vi landade igår vid ca 14.30 (lokal tid) och fick då rusa genom tullar och passkontroller för att först hämta vårt bagage och sedan leta upp killen med Leo-skylten (Leo Hostel heter stället vi nu bor på). Vi hade nämligen beställt pick up från flygplatsen till hostelet. Efter många om och men hittade vi honom och vi begav oss till vårt hostel. Det är ett trevligt litet ställe men som ändå verkar erbjuda det mesta. Vi har t.ex. både bokat tåget vidare till Shanghai och en tripp till kinamuren via dem. Vi bor allihop i ett rum för sex personer, så vi delar inte med någon främling. Ganska skönt faktiskt. Socialisera oss kan vi göra nere i loungen där de både går att beställa mat och öl, spela spel och se på dvd.

 

När vi kom igår var vi ganska trötta efter den långa flygresan så vi gjorde oss bara i ordning lite smått när vi fått våra rum och begav oss sedan av på lite upptäcktsfärd runt kvarteret där vi bor. Vi letade även upp en restaurang med engelsk meny för att få i oss lite middag. Allt verkade väldigt bra och såg gott ut på bilderna. Men när maten kom in blev i alla smått förskräckta. Min kyckling- och svampgryta såg mest ut som små ben-bråsk-skinn-knotor som flöt omkring jämte trädgårdsliknande svamp; och Martinas fläsk med ris visade sig vara bitar av grishud. Ungefär i den stilen gick alla våra rätter så vi tappade aptiten ganska snabbt. Tur att de har ris i det här landet i alla fall, för köttet verkar det vara något allvarligt fel på.

 

Idag har vi varit på Kinamuren. Vi bokade som sagt var en tripp via vårt hostel, så vi var en grupp på ca 15-20 pers som åkte tillsammans i en minibuss till en av de icke-restaurerade bitarna av muren. Efter bussfärd i ca 2-3 timmar var vi framme vid bergsfoten. Till guide hade vi en till synes mycket gammal liten hjulbent tant som stapplade sig upp för berget med oss i släptåg. Det var brant och tog lite tid. Men det var värt mödan för väl uppe vid muren var det underbar utsikt och strålande sol. Muren var like cool som jag föreställt mig, om inte ännu bättre. Vi fick alla många fina bilder och större benmuskler. Det var nämligen en riktigt lång bit vi vandrade på muren innan vi lämnade den för att bege oss ner igen. Branta trappor med förfallna trappsteg; men shit vad imponerad jag är av att de ens har kunnat bygga den. Flera hundra meter över havet och i den mest obyggbara terräng, över alla bergstoppar i hela 85 mil (tror den var flera hundra mil från början). En helt galen skapelse som jag verkligen rekommenderar att man tar sig ett besök vid om man får möjligheten någon gång.

 

Nu sitter vi alla på rummet. Vi är ganska slitna efter dagens vandring. Några skriver dagboksinlägg (precis som jag) och några tar sig en power-nap. Snart ska vi göra oss i ordning för ikväll ska vi nog testa utelivet lite smått. Några drinkar här på hostelet och sedan någon bar blir det nog om jag får gissa. Vi ska väl försöka hitta något ställe som inte serverar ”hundmat” med. Imorgon blir det nog himmelska fridens torg, den förbjudna staden och lite shopping. Turistandet fortsätter med andra ord.


// Hörs snart igen


Kommentarer
Postat av: Remenaldo

Låter spännande o kul, men du måste lägga in bilder oxå ! =)

2010-04-10 @ 13:49:24
URL: http://remenaldo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0