Poker och Bio

Igår efter jobbet var det poker med skiftlaget hemma hos Christian.. Det var trevligt må jag säga. Tyvärr van jag inte någon utav gångerna, men jag åkte inte heller ut först. Efter lite pizza, cider, vin och 100kr fattigare begav vi oss ner till xoy. Där stannade jag dock inte så länge. Kände mig rätt trött efter två 12 timmars pass i rad så det kanske inte var riktigt rätt dag att dra ut på, trotts lönehelg och trevligt sällskap.

När det var dags för andra omgången utav poker hemma hos Christian igår så skulle vi även lägga in vår instas. Då upptäcker jag att min plånbok ligger kvar  i bilen så jag bestämmer mig för att snabbt springa ner och hämta den. Då ropar någon "Glöm inte nyckeln". Christian bor nämligen i ett högt hyreshus, på sjunde våningen och med portkod. Jag frågar "vilken nyckel?", "ta den med en blå plupp i", får jag till svars. Jag öppnar nyckelskåpet och mycket riktigt där hänger en nyckelknippa med en blå plupp i. Jag tar den, springer ner och ut i den minusgradiga kvällen och hämtar snabbt plånboken i bilen. Men då händer det som bara inte får hända, nyckeln fungerar inte i låset. Jag försöker om och om igen. Vrider åt höger och vänster, hårt och löst, trycker på dörren och drar i dörren... men låset rubbas inte en cm. Där står jag frusen in i benmärgen, utan mobil och portkod och med en nyckel som inte fungerar. Hans balkong på sjunde våning är fruktansvärt högt upp och ingen hör mina rop. Jag knackar desperat på dörren i hopp om att någon annan i huset skall höra och komma till min undsättning. Många tankar hinner fara genom mitt huvud.. Men jag kommer tillslut fram till att de borde väl sakna mig snart och komma ner för att se vad som hänt med mig. Efter lååååånga kanske 10min ser jag äntligen att Anna kommer ner med hissen för att hämta mig. Hon berättar för mig att det inte är nyckeln man skall öppna dörren med, utan den blå pluppen. Man skall dra den mot en platta bredvid portkodstelefonen så känner låset av det och öppnas. När vi kommer upp till lägenheten igen skrattar alla åt mig som inte förstod det. Men snälla säg att det inte bara är jag som tycker att det inte var direkt självklart att det var den blå pluppen jag skulle använda och inte nyckeln?? Jag slår i och med detta ett slag för övertydlighet!!!

// Bio med tonår ikväll

Mycket fest, lite sömn

Här kommer en liten sammanfattning av påskhelgen!


Skärtorsdagen: Jag vaknade sisådär 14.00 eftersom jag hade jobbat natt. Lämnade fotot jag tagit på Högbergsbarnen till deras mamma. Besökte min egna mamma på hennes jobb. Besökte Söderkulla där jag myste lite med vårat får till hund. Bestämde mig sedan för att jag ville gå ut. Åkte hem och gjorde mig iordning och fick därefter skjutts utav systren till Veronica och Linda som jag skulle förfesta med. Vi drog efter en flaska vin ner till x&y där v dansade loss och drack lite till... Jag träffade mycket folk från Ericsson och gamla klassen.. Sånt är alltid trevligt! Kvällen slutade med en kycklingrulle från Campino.


Långfredagen: Min mor som varit skalleper dagen innan mådde mindre bra denna dag. Jag var bara en aning bakis så jag bestämde mig för att diska och med sällskap utav Moa och Malin gick det ganska lätt. Där efter åkte vi alla tre till Söderkulla där det blev mat och jag bestämde mig för att dra ut även denna kväll. Efter maten åkte jag i ilande fart hem till mig och gjorde mig iordning och for sedan snabbt vidare till Emmys lilla lya. Där blev det förfest med Nettan med syster Marie, Malin och Emmy. Vi hamnade så småningom på Trägårn, men då stället saknade folk fick vi en impulls och drog vidare till Bishop. Trevligt trevligt!


Påskafton: Mådde mindre bra denna dag, men fick ändå tvinga mig upp till de påskfiranden som väntade. 12.00  anlände jag till Davidssons villa där det bjöds på mat, prat och godis. 18.00 var vi alla i kyrkan för att lyssna på Kongokören från Paris. Dom var bra på sitt sätt. Mycket viktiga personer var där så var väl lite coolt att få se en av de som skrivit på kongos självständighetsavtal/fredsavtal 1961. Likaså var Kongos ambasadör för de nordiska länderna där. När föreställningen äntligen var slut bar det av hem till Claessons för lite lekar med mina kära vänner från kyrkan. Mycket kul... Jag kom tvåa i "djungeltelegrafen", nästa gång skall jag bli Tarzan och vinna.

Påskdagen: Kyrkan igen, kongokören igen. Lite mindre folk, lite kortare program... Och denna dag var självaste ordföranden i komunfullmäktige på besök. Mingelfika på kyrktorget och sedan kyckling på Söderkulla. Var en rätt seg eftermiddag, kollade på både Titanic och Pearls Harbour och två avsnitt utav Greys Anatomy. Dog av sömnbrist hemma i min säng sedan.

Annandag påsk: Kriss kom hem från Blekinge. Vi åkte till in farmor och åt min favoriträtt porterstek med släktingarna. Alltid kul att få tröffa småkusinerna lite. Senare på kvällen blev det Spice´n´rice med Kriss framför tv:n och nu skall vi sova båda två. Jobbet kallar 06.30 imorgonbitti så vi har inget annat val än att gå till sängs nu.

// Kommer vara rätt onåbar denna vecka. Arbetsproverna till Berghs kommer att ta upp alla min tid.

Rihanna



// Några utav bilderna från konserten

X&Y

Skärtorsdagen:
Förfest hemma hos Veronika.. Sedan utgång på X&Y...
image258


// Duscha, hämta moa, äta, städa, diska...

Blåkulla och Berghs

God morgon på er... Nu har jag äntligen vaknat efter ett fruktansvärt långt nattpass... Så nu är det påsk gott folk. Härligt! Kanske den största händelsen i kristen historia firas under denna helg. De pratade faktiskt om varför vi firar påsk på jobbet inatt. Det var förvånansvärt få som viste varför. Galet! Jag menar det är inte varje dag en människa har uppstått från det döda om man säger så... Det är inte varje dag som någon ger sitt liv för hela mänskligheten.

Men ni som bara ska fira påsken för att få godis, god mat, harar, fjädrar , flyga till blåkulla och extra mycket fylla natten mellan lördag och söndag... Hoppas ni får det super kul.
image257

Skall ringa till Hjälmared nu.. Har tappat bort alla mina intyg och diplom från när jag gick där. Måste ju ha dem om jag skall söka skola. Tänkte lägga ner extra mycket krut på mina arbetsprover till Berghs det närmaste nu.. För om man vill ha chansen att få deras stipendium så måste allt vara inlämnat redan 8 April och det är väldigt snart. Börjat få idéer till alla moment i alla fall så nu är det bara skapandet kvar, dvs den svåraste biten, men ack så roligt!


Kriss har övergivit mig nu under påsk.. Han firar den i Blekinge.. Men det ger mig bara desto mer tid med familj och vänner. Inget ont som inte för något gott med sig.

// Måste sluta sova med smink på mig

Kongokör från Paris

Så var ännu en kväll på jobbet avklarad. Nu är det bara en 12 timmars natt kvar, sen är det påsk.
Påsken skall firas med påskägg, påskmat, lekar?, påskkäringar, fjädrar, kongokör från Paris, utgång?, påskharar osv.. Allt sånt som en påsk skal innehålla. Specielt sången från en kongokör från Paris, en vanlig tradition i våran familj.


Idag satt jag med Syrran på infektionskliniken i ca 2 timmar... Alt för lite blodprover och näsrotsprover... Hoppas verkligen inte att hennes tester visar på någon obotlig sjukdom nu. Ber, ber, ber...


Hämtade ut kläderna jag fått från H&M idag.. Eller rättare sagt plagget.. Jag hämtade ut ett plagg, för det var allt de hade skickat. Väntar fortfarande på två toppar (de jag helst av allt vill ha). Klädesplagget som numera finns i min ägo är ett par vita shorts i kostymtyg.. Rigtigt fräscha.. Skall ha dem tillsammans med min nyinköpta blå-vit-randiga t-shitrt, från H&M, i sommar... Sailorstyle!


Imorgon hämtar jag kortet på Gudmoderns barn... Han inte med det idag yvärr.
image256

// Private Practice nästa

Svamp och Ägg

Sitter hemma i sängen och dricker varm kantarellsoppa och knäckebröd med ost på. Riktigt mysigt faktiskt. Skönt att känna att man jobbat klart också. Har tänt ett doftljus på sängbordet så mysfaktorn är hög vill jag lova.

image255Imorgon skall jag följa med syrran min till infektionsavdelningen på lasarettet.. Hon skall ta några prover. Skall följa med som stöd och vägledare då psyket tydligen ligger strax intill och hon är rädd för att gå fel...

Sen skall jag hämta kortet som jag framkallat åt Högbergs.. Det blir nog toppen fint tror jag.

Det blir kanske en maskin tvätt körd imorgon med om vi hinner.. Kriss skall nämligen träna med, vilket han är väldigt flitig med så vi får se om det blir någon tid över.

Jag får inte glömma att hämta mina kläder från H&M heller, eller att hämta påskägget som Manpower delar ut till sina anställda. Snällt av dem tycker jag.

// Jag vill ha vår

Äntligen lite bloggande

Förlåt att jag inte uppdaterat min blogg på hela veckan som gått... Men jag har verkligen inte hunnit sitta vid datorn ett endaste dugg.

Stockholm:
-Rihanna konsert som var bra med kunde ha varit mer show över det hela. Kändes inte som om Rihannas uppträdande var helhjärtat (men det kanske är svårt när man gör samma sak i tiotal länder?).
-Bio, "No country for old men".. Rätt så kass film faktiskt. Handlade om en snubbe som gick runt och dödade folk med tryckluft. Rätt poänglös film.
-Kista galleria. Det blev mycket shopping i Kista vill jag lova. Så redan andra dagen lovade jag mig själv att inte köpa fler klädesplagg.
-Passa Julia... Kriss 5-åriga, söta, spralliga lillasyster passade vi lite då och då. Vi pyntade askar, kollade på Pippi Långstrump, spelade fotboll, lekte kurragömma och Björnen sover, spelade aladinspelet och fårspelet, lekte med hennes docka Kevin mm
-Utgång på Viper room... ett riktigt fjortisställe. Men det var trevligt och Jocke fick några napp.
-Pokerkväll... hemma hos Jonas. Jag åkte ut tredje först så jag tröttnade ganska snabbt. Vinnaren vann 120kr...
-Stockholms centrum... ännu mer affärer som behövde besökas och där och då bröt jag det jag lovade mig själv i Kista. Blev ett par vårskor i grått tyg. Vi käka på kungshallen och Kriss klippte håret.
-Gamla stan... En mysig fika på ett inte lika mysigt café...
-Nettan och Emilia. Träffade dem i torsdags. Vi tog en fika på Södern och jag fick se hur dom bodde. Dom verkade ha det riktigt bra i huvudstaden vill jag lova.
-Melodifestivalen såg vi hemma hos Kriss. Det var en lugn och skön kväll som senare avslutades med Jurasic Park tre... Inte världens bästa film kanske.

Självklart gjorde vi mer saker än detta.. Men allt får inte plats. Som t.ex. att jag käkade på Jensen´s BofHus för första gången och att Jocke slängde upp ett par kalsonger med texten "Rihanna please call me" och sitt mobilnr på konserten. Ni skulle inte orka läsa allt så jag slutar sammanfatta Stockholms resan nu...

Bilder på både införskaffade plagg och från konserten kommer senare då jag gkömt kameran på Söderkulla.

// Nu skall jag laga fiskbullar och potatis

Var är min inspiration?

Ursäkta att jag inte har varit så bra på att uppdatera bloggen det senaste...

Så har man sett andra chansen då... Alltid kul när låtar man inte förväntar sig ska gå vidare gör det.. Om dom är bra då vill säga. Det som jag dock stör mig på något så fruktansvärt mycket är att man skall behöva höra samma låtar flera gånger i samma tävling. Man hinner ju inte glömma i alla fall...


I hyreshuset bredvid har man förfest... Någon har tagit fram gitarren och alla där har stämt upp i "Trubbaduren" utav Per Gessle. Riktig skönmusik så här på kvällskvisten. Blir faktiskt lite festsugen själv när jag hör hur kul de verkar ha. Men jobbet kallar 06.30 imorgon så inte ikväll tyvärr.


Längtar efter mina kläder som jag beställt från H&M.. Känner att det hade varit både lättare och gått snabbare om jag köpt allt i affären istället. Men den som väntar på något gott...


Hittade några fina bilder inne på en fotosida som jag hamnade på utav en slump när jag googla...


// Shoppingsugen med

Honungsglaserad lax med lumaconi rigati

Har precis ätit en god måltid med Krilledill... Det blev lax och pasta eller som i rubriken om man vill använda sig utav ett finare mer tilltalande namn. Det var jätte gott faktiskt och vist ser det rätt rätt lyxigt ut... lite i alla fall?

Har inte gjort så mycket idag. Mest diskat, sorterat upp sopsorteringen, handlat och nu sitter vi i soffan och skall kolla på en film som Kriss har köpt. Om han vill stänga av fotbollen vill säga... Tills han gör det så skall jag roa mig med ett avsnitt utav Sex and the city. Köpte den boxen nu i helgen... Har inte bestämt mig för vad jag tycker om serien än. Varje avsnitt är ju likadant i stort sett och jag är bara på sesång 2... Men förhoppningsvis blir avsnitten bättre.

// Julia blev glad för Tuva

Stockholm nästa

Spa helgen var underbart bra... Fick verkligen tid att slappna. God mat, sköna spabehandlingar, ett något annorlunda yogapass, sköna bad, god frukt, mycket gurkvatten, mysigt hotellrum, härlig frukostbuffé mm
Detta får jag och Kriss göra om någon gång.

Värstingveckan på jobbet har tagit sin början. Men jag tänker alltid positivt på det hela. Efter jobbigaveckan kommer ledigaveckan. Då bär det av till Stockholm med Kriss, Jocke och Johanna. Visserligen kommer Jii inte för ens på torsdagen, men det skall bli sååå kul ändå. Road trip med grabbarna, utgång, Rihanna konsert, shopping, stureplan?, pokerkväll, lek med Julia, sen så ska jag och Jiii hälsa på Nettan och Emilia med så klart.
image238
Nu skall jag sminka klart mig för snart bär det av till Kerstin som fyller år. Trevligt, trevligt...

Resten av veckan består utav att fota, en massa jobb, lite familj, lite kompisar och mycket sömn.

// Hard work, work...


RSS 2.0