Blåkulla och Berghs

God morgon på er... Nu har jag äntligen vaknat efter ett fruktansvärt långt nattpass... Så nu är det påsk gott folk. Härligt! Kanske den största händelsen i kristen historia firas under denna helg. De pratade faktiskt om varför vi firar påsk på jobbet inatt. Det var förvånansvärt få som viste varför. Galet! Jag menar det är inte varje dag en människa har uppstått från det döda om man säger så... Det är inte varje dag som någon ger sitt liv för hela mänskligheten.

Men ni som bara ska fira påsken för att få godis, god mat, harar, fjädrar , flyga till blåkulla och extra mycket fylla natten mellan lördag och söndag... Hoppas ni får det super kul.
image257

Skall ringa till Hjälmared nu.. Har tappat bort alla mina intyg och diplom från när jag gick där. Måste ju ha dem om jag skall söka skola. Tänkte lägga ner extra mycket krut på mina arbetsprover till Berghs det närmaste nu.. För om man vill ha chansen att få deras stipendium så måste allt vara inlämnat redan 8 April och det är väldigt snart. Börjat få idéer till alla moment i alla fall så nu är det bara skapandet kvar, dvs den svåraste biten, men ack så roligt!


Kriss har övergivit mig nu under påsk.. Han firar den i Blekinge.. Men det ger mig bara desto mer tid med familj och vänner. Inget ont som inte för något gott med sig.

// Måste sluta sova med smink på mig

Kommentarer
Postat av: haren

ursprungligen firades påsken av en helt annan anledning , endast i ca 1000 år som den firats i minnet av jesus

2008-03-26 @ 19:18:58
Postat av: Martha

Jag vet allt det där med häxor som brändes på bål osv.. Eller är det ngt annat vi har "firat" under påsk? Förresten så firades nog Jesus död och uppståndelse långt innan dess också, fast kanske inte just i Sverige.. Krista har funnits myckte längre än 1000år.. Ända sen Jesus gick omkring på jorden you know! Förresten spelar det väl ingen roll vilka dagar det firas? Almanackan stämer sällan överens med när händelser utspelade sig på riktigt.. Man vill ju gärna få det att passa in snyggt i årskalendern. Så varför inte "fira" flera saker under samma helg?

2008-03-28 @ 11:20:21
URL: http://marthapartha.blogg.se
Postat av: haren

http://zeitgeistmovie.com/

2008-03-28 @ 13:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0