Fråga Olle och Ritplatta

Igår fyllde jag 22år... Jippi och Hurra! Familjen var hemma hos mig och Kriss igår. Vi bjöd på tortilina a la Johanna och till efterrätt blev det Cheescake... Gott må jag säga. Fick en del paket med... Två super söta tröjor, två super vassa knivar och två super gulliga underklädesplagg... Sen av Krilledill fick jag en super snygg coh bra ritplatta, precis vad jag alltid önskat mig.
Ritplatta = platta med penna som man kopplar till datorn så att det går att rita för hand direkt in i datorn... I t.ex. Photoshop... När jag kommit in i tänket att titta på skärmen istället för på plattan så kommer jag vara super duktig och mina bilder kommer bli super cool...
Tack alla för mina presenter!!!! Och Tack för alla sms och telefonsamtal!!!

Sitter och kollar på Fråga Olle nu... Det är rätt kul och lite intressant med för den delen.

Idag ville jag bara börja gråta... Jobbade 12 timmar (stressigaste dagen på länge) och åkte sedan dirket till kyrkan för att planerat tonårsprogrammet. Så jag var rätt trött och slut där ett tag... Tårar kommer lättare då. Nu har jag vilat upp mig en aning i alla fall. Lite mat i magen och en skön soffa kan göra underverk. Sängen kallar dock snart ändå...

// Zzzzzzzz...

Tonår och Trägårn

Fick nyss ett samtal från en arbetskompis till Patrik... Han ville att att jag skulle fota på trägårn/shantytown ikväll. Eftersom hans fotogram var sjuk. Jag fick kalla fötter och sa nej... Började tvivla på mig själv och min kamera direkt.
Jag hade jätte gärna gjort det... Hoppas jag får fler tillfällen, men inte så tätt inpå, så jag hinner fixa en bättre kamera och få med mig någon som sällskap. Ångrar mig lite nu....

Istället blir det kören och tonår.. Går på det säkra kortet.. Skall faktiskt fixa iordning mig nu, annars hinner jag inte dit.

Moas broschyr blir toppensnygg... MVG MVG MVG!!!

image213
image214
Detta är en broschyr i tre delar... Den översta bilden är ena sidan på ett A4 papper och den andra bilden är baksidan på samma papper... Sen viker man den då så den blir i 3 delar.. Ehhh, ni förstår säkert!

// Tack och hej

Är världen redo för min konst?

Nio stycken bilder som symbolicerar klyftorna och kontrasterna i världen... Skillnaderna mellan i- och u-länder... Planeterna talar väl egentligen för sig själva.. Titta länge, ta er tid vid varje bild, granska och tänk på hur bra vi ändå har det här i Sverige, här i lilla trygga Borås. Vi har det rätt lätt om man jämför...

Bilderna är inte till låns (därav min fina, provisoriska "logga" rakt över bilden...)
Kommentera gärna och tyck till!!!

image201
image202
image203
image204
image205
image206
image207
image208
image209
image210

Ursäkta kvaliten ännu en gång... har försökt anpassa bilderna för webben nämligen, så att det inte skall ta evigheter för er att öppna upp sidan... Har originalen upsatta på väggen hemma hos mig i min hall, "The hall of shame" kallar jag den. Så vill ni se prima kvalitet så får ni besöka mig istället.

// Fler saker jag gjort kommer vid ett anat tillfälle...

Heath Ledger och Slutbloggat

Heath Ledger är död... Sorgligt må jag säga... Han var en mycket vacker skådespelare och rätt bra med om jag får tycka till... Hur han dog är inte fastställt än, det är i alla fall inte publicerat och ute bland allmänheten ännu. Tråkiga nyheter i alla fall... Såg fram emot fler filmer med honom.

image200
Artikel i Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1681111.ab

"Jaha, då vet vi vad du gör när du jobbar natt Martha... Bloggar"... Okej, Ja, jag erkänner... Jag har bloggat ett fåtal gånger när jag jobbat natt... Men till mitt försvar så kan jag ju säga att jag absolut hade tid över till just detta. Och så få raster som jag faktiskt tar när jag jobbar själv (natt/helg) så kände jag att jag kunde unna mig en liten bloggstund framför datorn. Jag tar ju inte rökpauser stup i kvarten, t.ex. (läs det med ironi) Jag vet att ingen i förrådet tar illa upp över att jag bloggat nattetid... Men känner ändå att det är slutbloggat på arbetstid... (ska fösöka hålla mig i skinnet) Skärpning, Martha, skärpning!!!! (läs allt med en gnutta komik)


Blev fastanställd på Manpower idag med... wonderbart(svengelska)


Imorgon skall jag hälsa på Joel... En söt, nyfödd liten pojk... (Anna, hon som jag tagit över 4-skiftet från har fått barn) Måste införskaffa en liten present imorgon på dagen först bara... Det skall bli kul att kolla på babykläder... Allt är så litet och gulligt!


// Nattpass imorgon

KitKat och barndomsminnen

Jaha, då var man nyss hemkommen från jobbet då... Åt precis en korv med bröd och fetaostmos... Den var mycket god. Nu ska jag avrunda dagen med em KitKat. Mitt första minne av produkten KitKat är från när jag var yngre och hela familjen alltid firade påsk i Lindvallen. Varje påskafton kom det en massa påskkäringar och swishade ner för backarna och delade ut kinderägg och kitkat åt alla små barn... Jag minns att jag proppade fickorna fulla. Av någon anledning fick alltid Malin flest chokladkakor/ägg.. Kan det ha varit för att hon var minst mån tro?


Imorgon skall nytt kontrakt med manpower skrivas på... Jag vet fortfarande inte vilket sorts kontrakt jag kommer att bli erbjuden, det återstår att se... Men fortsätta på Ericsson och Manpower det vill jag.

// Ska söka någon kurs på komvux nu tänkte jag... Läsa upp betyg

Laserdome och Saknad

Igår var jag och Johanna och hälsade på i Emmys nya lägenhet... Den var verkligen jätte mysig. Precis så där lagom stor för bara en person. Vi köpte hämtmat och satt och snacka... Sen drack vi te och tjötade lite till... Blir ju så att man måste uppdatera varandra om vad man gjort det senaste, när man inte träffas så kontinuerligt som man kanske egentligen skulle vilja...

På kvällen sen blev det hejdå-festande av EmmaBy... Vi förfestade lite hemma hos mig först och drog sedan ner till Vimmel där vi fortsatte kvällen med gott vin och sällskap. En mycket trevlig kväll må jag säga.. Kommer att sakna Emma så enormt mycket nu när hon är borta... Ännu en som försvinner från Borås.



Idag har jag varit i kyrkan.. lyssnade på när Moa, Anna och Louise sjöng... Mycket vackert. Blev lite tårar av saknaden efter Sara med.. Ibland kan man bara inte låta bli att gråta... Tårarna bara kommer och det är så skönt.
Efter kyrkan bar det av hem till Söderkulla för en bit mat och födelsedagsfirande av Matz... Vi drog sedan ner til stan för att spöa skiten ur varandra i Laserdome... Det var kul... tyvärr var jag inte bäst... Men jag var inte sämst heller, så det gör ingenting.


Jag ville bara testa lite hur Elsa har det när hon är i sin bur... Det vill säga, TRÅNGT!

// Imorgon jobb.. Nu sova!

Venus och örhängen

image185Har köpt en sån där Venus rakhyvel med batteri i så att den vibrerar.. Vet inte riktigt om jag tyckte det blev så stor skillnad.. Den enda skillnaden jag var att jag skar mig två gånger och det brukar jag inte göra. Hm..

Ska sminka mig nu och dra bort till kyrkan och Tonår snart... De yttepytte små konfirmanderna ska komma idag så det blir lite mer folk än vanligt... Kul i alla fall!


Imorgon ska jag träffa Emmy och Johanna.. Vi ska kika på Emmys nya lya.. Vad vi hittar på mer, det vet jag ej... Men kul ska vi ha. På kvällen sen blir det party party... Vimmel för att säga farväl till min kära Bylund... Kommer sakna henne något så ofantligt mycket... Men skall försöka ta en tripp till Frankrike senare i vår och hälsa på henne.


Shit vad ljust hår jag hadde då när bilden är tagen... Hm... Ska färga håret snart hade jag tänkt, men inte ljust. Föredrar nog mörkt faktiskt...

// Köpte Bambooörhängena.. de kom med posten idag

Stylad blogg

Man kan verkligen märka att jag haft alldeles för lite att göra de senaste dagarna... Så många inlägg har jag nog aldrig lagt in på så få dagar.. Sen så har jag lärt mig hur man designar bla bakgrund och header själv... Var inte så krångligt som jag trodde från början... Är väl egentligen inte riktigt nöjd än.. Men det här utseendet på bloggen får duga ett tag i alla fall.


// Kollar på Infödd soldat med Kriss och Jocke nu

Photoshoper

I'm a photoshoper yes I am... Yes I am hauh... Yes I am hauh...

image180
image181
image182

// Nu fika med Pär

Skaparglädje

Här kommer lite arbeten som jag gjort och lite uppdrag jag en gång höll på med.
Min passion, min hobby... Jag älskar InDesign, Illustartor, Photoshop... Kommer gilla Flash med när jag lärt mig det!



image175image176
Detta är modeller till naturgodispåsar... Företaget och varumärket Sevan ville har förslag på hur deras påsar skulle kunna se ut. Allt som är vitt på bilden (Inte text) skulle då ha varit genomskinligt så att man såg innehållet. Skule varit rätt snyggt tycker jag. Ursäkta kvaliten på bilderna, by the way...

image177
Detta är medlemskort som jag gjort till min mamma och den fritidsgården där hon jobbar... Tyvärr fick jag inte bestämma helt själv hur jag ville ha dem, men tycker ändå de funkar bra... Barn i mellanstadiet bryr sig nog inte så mycket om designen på ett medlemskort ändå.

image179
Den här gjorde jag en gång för längesen när jag hade tråkigt... Jag tycker i alla fall att den är snygg och någon gång kommer kyrkan kanske vilja göra reklam för Café Insidan och då har jag ju redan en färdg plansch att bara justera lite på... Bra va?

Kanske visar fler verk skapade av mig någon gång

// Rör och du dör... Haha.. Nej men allvarligt, dessa bilder är inte till låns

Rostat bröd och marmelad

Var hos pappa igår och hälsade på småsykonen.. Dom är så söta, så här kommer några bilder på dem.
(ni får ursäkta kvaliten på bilderna)

image172image173
image174

// Nu ska jag käka frukost

Att få fler läsare...

Nu läser mina jobbarkompisar min blogg... :)
I alla fall 1.. Alltid något!

Ska försöka göra reklam för min blogg på något sätt.. Kanske ha en tävling eller liknande så som många andra stora bloggare har... Fast vad skall jag tävla ut? Hm...


Under min lediga vecka, som precis har börjat, skall jag träna en del, umgås med kompisar och med min familj. Sova länge på morgonen, tvätta, laga god mat och kanske shoppa något (skall ju egentligen spara). Se bra filmer och tv program, festa hejdå av EmmaBy (www.byemmaby.blogg.se), träffa de minsta syskonen, kanske fika med Pär och en massa massa mer...

// Isbjörn it is

Kenza & Singing Bee

"Bloggerskan Kenza och smyckesshopen Cocoo.se har just nu en tävling som jag deltar i & skulle vilja tipsa er om! Man kan vinna superfina bamboo-örhängen! De finns i 3 olika former (runda, hjärtan & trianglar) & i 3 olika storlekar (S, M & L) och kostar 125kr, 145 kr eller 165 kr. Gå in på Kenzas blogg & var med och tävla du också! Dessutom så får ni 20 % rabatt hos Cocoo med koden KENZA, gället t.o.m. 24 januari."

Jag brukar läsa Kenzas blogg nästan varje dag och tycker den är ganska underhållande... Min största dröm är jus om sagt var att bli modell och detta har Kenza lyckats med... Måste säga att jag är en aning avis.

Sitter framför tv:n.. En kass film har börjat på 3:an.. Men innan dess var det Singing Bee.. och ursäkta om jag lät lite förväntansfull i början, men det programmet var också kasst... Vem vill höra folk sjunga rätt men falskt?? Inte jag i alla fall...

Jobb imorgon igen.. Tjatar rätt mycket om att jag jobbar nu mera, eller hur!? Men det är ju bara för att det är det enda jag gör känns det som.. Men "helvetes veckan" är snart över. Efter klockan 14.42 imorgon har jag sex dagars ledighet att se fram emot.. Underbart! Blir glad utav bara tanken.

Ska snart gå in och göra Kriss sällskap i sovrummet (och då menar jag inte på ett snuskigt sätt) för jag börjar bli riktigt trött.

Hoppas nu att jag vinner de där förtjusande örhängena.. De är verkligen grymt snygga. Jag vill ha, jag vill ha... Vinner jag inte så beställer jag nog ett par ändå.. Men gratis är gott, eller vad är det man brukar säga?

// Glöm inte att jag vill ha en isbjörn i födelsedagspresent

Martha Photo Bootar

Sitter framför Sagan om konungens återkomst nu.. Har jobbar ytterligare 12 timmar idag. Dessa komponenter, brister och rekar tar kol på mig. Hemmabiosystemet funkar i alla fall väldigt bra till just den här filmen.. Blir nästan lite rädd av alla trampande hovar, pilar som skjutts iväg, rop och all pampig musik...

Här kommer lite halvt gråa och trista bilder på mig... Sliten är jag med men de är tagna bara 1 timma efter jag anlänt hem efter arbetsdagen.


// Fall in i leden, sätt fart.. Rid nu till Gondor!

Cutie

Jag vill ha en sån här liten söt isbjörn när jag fyller år...
Den 29/1 blir jag 22år så det är bara att börja leta efter en lika söt isbjörnsunge... Hurry Hurry!

image162
image164image163

// Ge mig....

parlino.se

Är det bara jag som stör mig något så fruktansvärt på de fula, gula små tomtarna i parlino reklamerna?? De kan inte prata, säger idiotiska saker och på vilket sätt skulle trädgårdstomtar i plast kunna få upp mitt intresse för en ny mobiloperatör? Nja, det krävs mer än så för att jag ska få upp ögonen...

Några som faktiskt göt bra reklam är Rädda barnen och FRIENDS (ni vet det där schlagerbandet) som tar upp viktiga samhällsproblem så som mobbning osv. Framför de reklamsnuttarna sitter jag klistrad och medkännslan flödar... De få mig att vilja engagera mig mer och skänka pegar till deras arbete.


Kent med ingenting är på Mtv nu... jag har aldrig varit ett fan av Kentlåtar... Texterna känns ihopslängda och konstiga... Jag tror inte att det är mycket kännsla och tanke bakom texterna alls.. Tror bara de sitter med penna och papper och lägger ihop fina ord som låter bra ihop... Nej jag gillar inte låtar som försöker få mig att tro att artisterna i fråga lider och mår dåligt och att det på något sätt skulle vara mer synd om dem än någon annan människa i världen..


Funderade på att åka till Stockholm nu nästa vecka med Kriss (vi är ju lediga), men Emma ska ju ha barty... och det får jag inte missa... Festa lite med Emsen min innan hon far ner till modelandet nummer ett...

// Måste verkligen städa

Soutparka dig själv

image161

www.sp-studio.de

// Tjingeling

Kunde inte sova

Som ni redan vet så har jag jobbat natt inatt... men jag kunde inte sova så länge som jag borde. Gick bara inte. Så jag sitter uppe och leker med Illustrator igen... Den här gången fick Moa bli försökskanin...

Here she is:
image160
// Nej lite mat kanske?

Hard work, work...

Jaha då sitter man här på jobbet igen då... Ännu en natt som går åt till ingenting.

Lite inventering, lite städning, lite justering av hyllar och bingar, lite påfyllning av närförråden och lite fika då och då. (ni som inte jobbar/har jobbat på ericsson förstod nog inte mycket av det åvan). Som förrådsansvarig har man faktiskt inte så mycket att göra på natten... Man mest finns till hands om det skulle hända något. Fast oftast kan vi inte hjälpa till så mycket då heller (i alla fall inte jag) för ingen av de viktigare personerna (typ inköpare, planerare och chefer), som man i sin tur behöver hjälp ifrån, jobbar natt.

Jag är visserligen ganska bra på att skapa mig själv arbete.. så natten kommer nog att flyta på rätt bra ändå.


Imorgon skulle Emmy, Nettan, Emilia och Karin fika på stan.. Hade velat följa med.. Men jag jobbar ju som sagt var natt och då är det lite tungt att stiga upp så man är i stan vid 12.00 bara för att luncha. Nej då lockar faktiskt sängen mer... Har ju en natt till som väntar. Annars kanske man hade kunnat göra ett undantag så man kommer i balans igen.


Vilken dag som helst nu så får Anette reda på om hon kommit in på juristlinjen i Stockholm... Jag hoppas självklart för hennes skull att hon kommer in. Men hon försvinner så förfärligt långt bort om hon flyttar till huvudstaden... Men å andra sidan så är det kul att ha en person till att hälsa på när man besöker Kristoffers hemstad, vilket man gör med jämna mellanrum.


Snart försvinner även Emma till Frankrike och Clara till Costa Rica. Det blir tomt i lilla Borås i vår. Emmy har ju i alla fall hittat hem igen, så det jämnar ju ut sig en aning i alla fall... Skall bli kul att få se hennes nya lägenhet sen med när det blir dags.


Undra vad Johanna skall ta sig för nu i vår??


Jag börjar längta efter att plugga allt mer nu... Men jag och Krilledill sparar ju som bekant till en lite längre resa som skall gå av stapeln om ca ett år. Och då kommer det att dröja ytterligare innan jag får sätta mig i skolbänken igen. Känns faktiskt lite tungt. Kan inte låta bli att söka efter utbildningar som skulle passa ändå... Lite så där i smyg, bara för att låtsas att jag snart skall börja lära mig saker igen. Börjar fundera på om "Berghs school of comunication" kanske inte är så aktuell längre. Den är ju rätt så dyr och faktiskt bara 2 år... Kan jag kanske få samma utbildning någon annan stans? Det är ju faktiskt så att det är de BÄSTA som får jobben sedan och jag tänker blir BÄST oavsett vilken skola jag går på. Hittat en utbildning i Jönköping (JTH) som heter "Grafisk design och webbutveckling" som lockar desto mer just nu. Den är två år och man kan även läsa ett tredje år om man så önskar. Men jag kanske hinner ändra mig tills det blir dags att söka... Who knows!?!


  VS   

// Skall hjälpa Moa hitta balklänning på Onsdag... Roligt!


Ett försök i alla fall

image156

Detta var ett tappert försök att rita av Elsa, min lilla vovve... Det blev inte så likt. Hade kunnat jobba mer på bilden, men jag orkade inte... Hon får gärna vara lite vinögd och grislik... För jag vet att hon inte ser ut så i verkligheten.

// Nu ska jag sova lite... innan jobbet börjar!


Bättre sent än aldrig

Här kommer några bilder som jag snott från Karin och Emma... Nyår 2007/2008!!!
Skulle ta egna kort, men hitta inte kameran.. Men nästa tillställning då är det jag som fottar!



// Tvättstugan igen

Kreatör

Jag har fått en sådan skaparkick så jag knappt kan slita mig från datorn... Jag vill skapa, skapa, skapa... Leka med photoshop, illustrator och indesign tills fingrarna blöder.
Försökte mig på att illustrera mig själv... Valde ett kort från nyår för två år sedan. (gjorde om den lite)
Blev ganska nöjd faktiskt, med tanke på att det är mitt första försök.


image145image147

// Tvättstugan kallar...

Victoria's Secret Fashionshow 2007

Dröm dröm dröm...

De är grymt snygga alltså... I alla fall enligt mig. Skulle göra mycket för en sån kropp, det är en sak som är säker.
Miranda Kerr var bäst av dem alla... Helt klart min favorit utav catwalkmodellerna på showen.

image143image144

// Gå in på bt.se:s webbtv och sök på Harry Lenberg så får ni er en glimt utav vad jag har gjort hela eftermiddagen... Nämligen använt min ljuva, smått rossliga stämma. Om ni letar riktigt noga så kanske ni ser mitt hår i alla fall

Frostbiten

Vaknade trot eller ej kl. 13.00 utav att Malin ringde... Det är ju sjukt hur trött man kan få lov att vara. Visserligen var jag uppe till ca 04.00 inatt. Men jag får sådan panik när jag vaknar och uöötäcker att jag slösat bort så många timmar på sömn, när man hade kunnat göar något vettigare.

Nu ska jag i alla fall duscha och sminka mig... Skall snart till kyrkan och vara med på en så kallad musikgudstjänst. Ska ha två solostycken som det ser ut nu. Känner mig väldigt rosslig i halsen och sångrösten är verkligen inte i sin normala form efter än efter nästan 3 veckors halsont, förkylning och feber. Men det skall nog gå bra ändå...

Vad jag skall göra mer idag det vet jag inte än... Något måste jag i alla fall ta mig för, för annars kommer jag att klättra p väggarna...

Igår hade jag och ett gäng filmkväll i kyrkan.. Var mysigt. Lite godisknytis. Av någon anledning hade alla köpt chips.. så det vräkte jag i mig allderles för mycket av igår. Vi såg i alla fall 3 filmer. Rättare sagt: Next med Nicolas Chage(stavas?) och Jessica Biel. Frostbiten, en vensk skräck komedi som var riktigt kass.. men vist skrattade man, fast då åt att den var så kass... Huvudrollen hade ingen mindre än hon som spelar Lotta på Bråkmakargatan. Sist kollade vi på The Illusionst.. den har jag redan sett, men den är rätt okej ändå. Jesica Biel spelar ju även i denna film och jag måste säga att hon verkligen är fin. Så tyckte även killarna.. Bra skådespelare är hon väl med...

// Duschen kallar

RSS 2.0