Bra helg

Berättar mer om helgen en annan dag.. Just nu är jag helt slut. Finns en massa bilder på facebook i albumet "Gäddor och gitarrspel", för den som är intresserad.



// Naturgodis

Väntar

Systra mi är lite sen så jag bara sitter här och väntar... Tråkigt! Dricker en kopp kaffe och kollar på dåliga serier så länge!


Man kan göra allt möjligt när man bara väntar... Konstiga rörelser t.ex.

// Redhead

Här ska det fotas

Nu har jag och Laholm gett upp för idag. Drog från skolan vid 14.20.. Men vi var där redan vid 08.00, vilket vi har varit hela veckan. Så vi förtjänade att gå hem lite tidigare idag.

Nu ska jag packa det sista och sen kommer Matilda och hämtar oss och alla våra saker. Vi ska ha med oss hur mycket som helst hem. Ett pokerbord + markerväska, ett PS3 med både Singstar och Buzz, varsin väska, några spel, en kameraväska + stativ och min dator (tror jag ska ta med den i alla fall). Kaninerna får stanna hemma den här gången. Laholm ska se till dem lite då och då, så de har vatten och mat och så.

I skolan idag beställde jag en kamer.. Äntligen säger jag bara. Det är INTE en Canon Eos 450d som jag egentligen vill ha. Tyvärr så har jag inte råd med systemkamera än (kanske innan Mexico?). Men en vanlig liten digital kompaktkamera blev det.. Och det är bättre än ingen kamera alls. har verkligen saknat att kunna ta kort. Så nu kommer jag ta med mig den överallt.. nästan i alla fall.

NIKON Coolpix L20



// Bye bye

Tröttare än tröttast

Nu har jag tränat, duschat, städat hela lägenheten, ätit, städat kaninburen, packat och bäddat rent i sängen och inser nu att jag varken orkar eller har lust att skirva ett CV till Kina-kursen.



Imorgon är det 08.00 som gäller i skolan. Sen vid 17.00 bär det av till Borås för an helg med 50-års kalas. Matz skall firas så det står härliga till. Och kul ska det bli!

// Trött

Mycket att göra

Precis tränat och ska fota lite till tidningen strax... Nu ska jag äta köttbullar!



// Mycket att göra

Designers x 3

Ucha.. det är verkligen skola varje dag nu för tiden. Fullt upp i både utvecklingsprojekt och Animering. Dessutom tar Kinaförberedelserna en hel del tid med. Idag har vi bla tagit kort till våra visumansökningar och skaffat oss varsin postväxel. Så snart kan vi skicka in våra visum..

Har ansökt om kandidatpåbyggnadsåret idag med. Hoppas verkligen vi kommer in allihopa...

I helgen blir det 50års-fest för Matz. Ska bli riktigt kuligt. God mat, roligt folk och bra underhållning. Mamma har hyrt någon stuga vid en sjö där de har bastu och vedäldad badtunna. Kommer bli riktigt mysigt. Speciellt nu när det fortfarande är så snöigt ute. Ser jag verkligen fram emot.

Surfat runt lite på nätet och har då insett att jag har tre favoritdesigners. Inte för att jag någonsin kommer ha råd att köpa dessa plagg. Men om om någon skulle fråga mig någon gång vem som är min favvo designer, så vet jag vad jag ska svara i alla fall...

Matthew Williamson

Många snygga plagg.. Kunde inte välja ut bara några få.. Så här har ni flera stycken snygga outfits..

SPORTMAX

Härligt våriga kläder...

Proenza Shouler

Fina och coola färger...

// Natti

Medans riset kokar...

Håller på att laga lite mat. Det blir kyckling i ugn med ris och haricovert till. Ska väl försöka slänga ihop ngn sås till också. Vet inte vad bara.. Kanske blandar lite thai sweetchilli i turkisk yoghurt bara. Enklast så..

Har precis varit och tränat lite Ki-jumpa med.. Kändes skönt att få komma iväg hemmifrån lite. Träningen denna veckan har sett ut så här:

V. 7
Mån - Medel styrka (skulle gått på intensiv, men det hade blivit utbytt mot medel styrka)
Ons - Intensiv
Fre - Medel Puls
Sön - Ki-jumpa

Tog lite bilder på våran innegård för att föreviga all snö som kommit. Ligger verkligen berg av snö överallt. Kan tänka mig att alla små barn är helt överlyckliga då de kan åka pulka ner för små kullar lite varstans.. Kul!




Den sista bilden här visar vart min cykel står... Tror mamma hade rätt i när hon sa att jag borde ställa in cykeln i förrådet under vintern. Synd att jag inte lyssna...

// Hungrig

Longing for Sun

Oj oj oj vad mycket snö det hade kommit inatt.. So tur var tog jag mina lite er rejäla vinterskor ,som både har högt skaft (heter det så på skor?) och värmer, när jag skulle ner på stan för att göra skolarbete. Men det kom in snö i skorna ändå.. Vi kan verkligen inte klaga på att vi fått en riktig vinter denna gången i alla fall. Jag gillar det.. att det blivit en rejäl vinter alltså. Men jag kan ändå inte låta bli att längta efter våren och värmen. Köpte t.ex. en klänning idag (för presentkortet jag fick av Mamma och Matz i julklapp) från H&M.. En lite rommrigare variant. Så jag längtar tills jag kan använda den utan strumpbyxor. Kanske kan ta med den till Kina!?

Vi kollade förresten upp hur många grader det kommer vara i Kina när vi är där förra veckan. Och det verkar som om det normalt brukar vara ca 12 grader i Peking i början av April och ca 25 grader i Hong Kong i början av Maj (då vi är där). Så vi får verkligen packa både tjocktröja och bikini..






Jag vill vara solbränd igen...

// God natt

Skolarbete på en lördag

Dags för utvecklingsprojekt... Vi ska ner till stan och försöka oss på lite produktfotografering. Inte roligt när det yr snö hela tiden. Men detta måste blir gjort.. så det är bara att trotsa vädret och ge sig ut i alla fall.

Ikväll blir det däremot lite mys.. Med pajbak och förhoppningsvis lite gott umgänge. Vad mer vi hittar på får vi se.. Melodifestivalen? Film? Bara en massa prat? Spel? Vi får se helt enkelt...


Kläder från JC om jag inte minns fel.. Snygga i alla fall..

// Bjäller-klang

Studentlivets baksidor - del 1

Har precis varit och tränat.. Det var ganska jobbigt idag faktiskt. Blev slut i benen jätte fort. Kanske var det många jobbiga benövningar i rad eller något. Hur som helst så är det alltid skönt efteråt.

Denna kvällen kommer bli riktigt tråkig. Några vänner ska på After-work och några på Bio. Men med ynka hundralappen kvar på kontot och en Kina-resa på intågande så har jag verkligen inte råd att lägga pengar på något av det. Kriss har fått för sig att han ska se på Hockey ikväll med. Så inte blir det någon rolig film på tv:n ens.. Ucha! Men livet är inte alltid roligt...

Här kommer lite bilder från i Onsdags.
Som vanligt när jag lägger upp bilder numera så är de snodda från någon av mina vänner. Ännu ingen kamera köpt tyvärr. Har insett att det inte blir någon drömkamera à la Canon Eos 450 D än på ett tag heller.. Tyvärr igen. Men en vanlig liten digitalkamera ska jag fixa innan resan åtminstonde. Den här gången är bilderna i vilket fall tagna av Nilla och Laholm.



// XoXo

God mat och rolig kväll

Igår var det kåren.. Hade väldigt kul. Stannade till stägning för en gångs skull. Dansade, skrattade och hade fruktansvärt roligt.

Jag och Kriss har precis ätit lite texmes.. en smalvariant till och med (som vi hittade på arla.se). Det var väl inte riktigt därför vi valde receptet; utan för att den innehöll majskolvar som jag har varit sugen på lääänge. Jag kan verkligen rekomendera det:

Ingredienser (4 portioner)

300 g nötfärs, 10 % fett
1 gul lök
1 morot
2 tsk smör
2-3 tsk tacokrydda
2 dl minifraiche
2 majskolvar
1 pressad vitlöksklyfta
ca 1 krm salt
16 nachos chips, ca 50 g
1 dl Arla Köket riven ost mager
1 dl tacosås
rucolasallad


Gör så här

Skala och hacka löken. Skala och grovriv moroten. Fräs lök och morot i smör i en teflonpanna. Lägg i köttfärsen. Stek under omrörning så att den blir grynig. Tillsätt tacokrydda och halva mängden minifraiche. Låt det koka någon min. Koka majsen i lättsaltat vatten, ca 10 min. Ta upp och skär i bitar. Blanda resten av minifraiche, vitlök och salt. Värm chipsen i mikrovågsugn eller vanlig ugn. Servera färsen med chips, majs, minifraiche, ost, tacosås och rucolasallad.

// Mätt

Stora örhängen, stora skor...


Hoppas det finns liknande smycken i Kina...

// God natt

Mätt och festsugen

Mumms! Har precis tryckt i mig en massa pannkakor.. Väldigt gott och mättande.

Suttit i skolan och animerat hela dagen.. Mycket roligt. Roligt att man får se resultat så snabbt och filmen blir sååå söt. Ska bli kul att visa er den sedan.

Imorgon blir det kåren.. Men här kommer lite bilder från förfesten med systrarna, Sofia och Kriss från i fredags:




Imorgon ska jag på jobbintervju.. Håll tummarna!

// Schenker

Work out

Jag ska börja skriva upp hur ofta jag tränar. Tror jag gör det hör bloggen. Känns enklast så. Andra terminer då jag faktiskt har varit fuktig med träningen också, så har folk inte trtt på mig att jag tränat så mycket som jag sagt att jag har. Så nu kommer jag i alla fall ha bevis..

V.3
Lör - Medel Puls (tror jag)

V.4
Mån - Medel (tror jag)
Ons - Medel (tror jag)
Lör - Medel Puls

V.5
Fre - Station

V. 6
Mån - Intensiv
Tis - Medel Puls
Fre - Ki-jympa
Sön - Ki-Jympa (vid 16.00)



Var lite klurigt att komma ihåg hur jag har tränat de senaste veckorna. Men tror det stämmer.. Denna veckan har jag ju varit duktig i alla fall..

// Tjing

We are the world



// Gåshud

Hästpojken

Om en timma kommer Matilda, Moa och Sofia hit. Vi ska äta lite mat, förfesta och sedan dra till Bongo för att lyssna på Hästpojken. Hade aldrig hört talas om bandet innan. Men försöker lyssna lite på deras låtar nu för att se vad det är dom lurat med mig på.. Och än så länge så kan jag säga att det inte är min smak av musik. Typ Håkan Hellström och Tomas DiLeva blandat eller något. Nja.. Men det ska bli superkul att träffa syskonen (och Sofia med såklart) ikväll i alla fall :)


En bild från senast jag var på Bongo... Man kan träffa en massa kuligt folk där.. Fick det där glasögon-glaset av Indianen förresten, det var en present!

// Culigula

What's hot

Inflyttningsfesten och kåren var över förväntan igår. Hade verkligen jätte kul... Tack alla mina vänner!

Fick ELLE förra helgen och då ingick trendbibeln för vår och sommar 2010.. Tänkte berätta för er vad som kommer bli modernt när solen börjar blir varmare:

Snickarbyxorna kommer tillbaka. Kommer ihåg när jag gick på låg- och mellanstadiet och det var modernt sist. Jag verkligen älskade att ha på mig hängslebyxor då. Om det kommer vara ett plagg som jag tänker införskaffa denna gången, det vet jag dock inte.


Magtröjan är också något som kommer tillbaka. Jag tycker det kan vara riktigt snyggt med magtröja ibland, till rätt outfit. Om jag fortsätter på friskis och svettis hela terminen och skippar att dricka mjölk precis innan användning av magtröja så kommer jag definitivt ha det på mig... Om jag vågar!


Jeansjackan har väl alltid varit modern. Men den kommer vara extra het i vår. Och om jag köper en ny vårjacka så får det nog ta och bli just en i jeanstyg. har du redan en snygg jeansjacka så kommer det vara hett med militärjack också. Gärna en med epoletter och medaljer för en mer äkta look.



Boddyn är här för att stanna ett tag till. Så om du inte redan har en så skaffa en.. För detta plagget kommer du kunna använda till vilken stil som helst; sportigt, chict eller tropiskt. Vad du helst vill.


Shortsen är inne även i sommar. Tack och lov för det då vi hoppas på en varm sommar. Och precis som vanligt är det ju kortare shorts desto bättre som gäller.


I sommar får du hänga in den lilla svarta i garderoben, för nu kommer det vara den lilla beiga som gäller.


Träskor kommer vara inne i sommar. Jag kommer inte köpa ett par. Det enda jag tänker på är hur ont det gär när man råkar slå emot en av sina fotknölar med träklacken på skon. Ont, ont, ont gör det... Tänker inte ens besvära mig med att leta upp bilder.

// Nu sova

Hoppas på bättre resultat

Nu färgar jag om håret.. Färgen heter hasselnöt. Hoppas att det blir bra nu för sen hinner jag inte färga om det mer.. Ska iväg på inflyttningsfest (som ni redan vet) och innan alla andra gäster kommer skall jag och Laholm fota lite till vårt projektarbete.. Så jag har lite brottom just nu. Hade nämligen tänkt platta håret med.. Och det tar ju sin lilla tid när man har så tjockt hår som jag.


Jizz in my pants..

// Pling

Gult är fult

Visst är det "blonda" håret som jag har på t.ex. första bilden fint? Jag försökte färga håret så nyss.. Det gick åt pipsvängen. Det blev orange och gult.. Fult alltså! Snälla Tina (mammas väninna som också är frisöt) gav mig rådet att färga tillbaka till brunt igen för att täcka det gula igen.. Och så ska hon hjälpa mig färga det blont när jag kommer hem nästa gång istället.. Mycket rart av henne tycker jag. Så imorgon blir det mössa i skolan och sedan raka spåret till ica för en brunare färg.

Imorgon kväll är det fest.. Inflyttningsfest för att vara mer korrekt. Och kul ska det bli.. :)




// Längtan

Spring in my mind

I lördags var det lite party här på pilgatan.. Det var mycket trevligt. Nu har dock en ny vecka dragit igång och den kommer vara fylld av skolarbete.. Om bara ca en månad är det mycket som skall vara färdigställt och  än är det mycket kvar att göra på diverse projekt. Saker skall fotas, fiskar skall animeras, tidningsuppslag skall formges och rapporter skall skrivas.. Lite smått panik redan måste jag säga...

Men trots allt detta jobb så skall jag/vi hinna med att ha kul också. På onsdag blir det inflyttingsfest t.ex. Skojsigt! Man måste ha kul för att orka med det som är mindre kul.. Eller hur!?!

Längtar till våren nu.. Är så förbannat trött på denna snö. Hellre snö än slask visserligen.. Men nej.. ge mig sol, grönt gräs och knoppande träd. Ge mig tunna jackor, linnen och bara ben...





// Give me spring now...

Yeah!

Ikväll blir det party... Vi ses i vimmlet!



// Bom FalleRalla

Tränad och trött

Är precis hemkommen från ett Stations-pass à la 70min. Jag är helt död verkligen. Inte styrketränat såpass mycket på länge... Känner redan hur träningsverkern börjar komma. Tur att kriss har både Jonas och Jocke här i helgen.. för jag kommer behöva ha bärhjälp upp ur sängen imorgon. Och inte kommer jag kunna lyft vinglaset imorgon kväll heller... Illa illa!



Nu ska jag och grabbarna snart köpa pizza (lite motsägelsefullt när man precis varit och tränat.. men, men...) och förmodligen blir det någon film eller något ikväll med. Trevligt må jag säga. En ganska lagom aktivitet just nu känner jag...

// Sugen på godis

So far so good

Joakim är här i veckan och hälsar på Kriss och mig. Mycket trevligt. Det var väldigt längesen vi träffade honom nämligen då han har varit Au Pair i New York i ett år. Så det är väldigt kul att umgås igen..

Vad har annars hänt i mitt liv kan man undra. Skolan har rullat på.. En animerad film har tagit sin början och en tidning (som jag berättat om) har börjat utformas. En hel del god mat har lagats (fotar recept till tidningen) och massa avsnitt av How I Met Your Mother har setts. Kårenbesök har det knapt blivit några förutom då jag jobbade i köket igår visserligen. Kinabiljetten är bokad och resestipendier skall sökas. Twinrix-spruta ett av två är tagen och nedräkningen till 6:e April har börjat. En hel del träning på F&S har gjorts och mer skall det bli... Annars rullar som sagt var det mesta på som vanilgt. Inga större förändringar i mitt liv med andra ord...

Och på lördag är det fest...



// Natti

RSS 2.0