På jobbet

Sitter på jobbet.. bara 1 tim kvar innan jag får pallra mig hemmåt.
Min upplärare har dragit, så nu sitter jag här med två utredningar på försvunna komponenter och är lite förvirrad. Men finns andra här som kan hjälpa mig som tur är.
Man får egentligen inte vara inne på intranätet under arbtestid, i alla fall inte på nöjes sidor... Men jag måste ju fördriva tiden med något under tiden jag väntar på hjälp.. right!?!

Fick nycklarna till lägenheten idag... Vilket påminner mig om att jag skall skriva ut en fin namnskylt med mitt och Kriss efternamn, på att sätta på dörren till lägenheten.
Kul att se sin lägenhet utan möbler i för första gången med... Blir till att kolla lite på tavelhål och annat innan ens egna möbler får flytta in. Men det såg rätt okej ut ändå... :)
I helgen blir det stor flytts hysteri må jag säga.
Har möbler hos pappa och så skall jag till Blankared, förhoppningsvis, och kolla vad de har att erbjuda mig. Farbrodern har kanske en säng till låns med, vilket vore kanoners... Wiiiiii, my own apartment!

Mw:s bal var igår med... Jobbade tyvärr så kunde inte se de fina, festklädda människorna... Kort får duga.

Nästa vecka är det kortvecka.. ledig både på onsdagen pga nationaldag och på fredag pga student... Skönt!

// Hjälpen har anlänt

Mors Dag

Skall snart ner till BIO 2001 och se Pirates 3... nice. Precis firat lilla mor med god mat och paket. Hon fick gröna skor, gröna örhängen och ett grönt linne... Hon blev glad!

Idag såg vi en tv på SIBA som vi skall köpa jag och Kriss...
Ingen fancy platt-tv... men den var billig. Det är det viktigaste.

När det blir inflyttningsfest så skall jag ha en helt nyinköpt outfit på mig har jag bestämt... Såg så mycket fint i stan idag, men har inte råd.. så först då kan jag unna mig lite nya kläder. Längtar... både till fest och att bara få börja inreda...

Cykelracet i år skall bli kanoners hoppas jag... Bara varit med ett år tidigare och då var jag och Jiii poliser. I år blir det nog temat hjältinnor och catwomen ligger högt upp på listan. Den utklädnaden är enkel att fixa. Slimmad polo och glansiga taights med höga stövlar. Sexy!!!
image20
image21
Sommaren skall bli underbar... Längtar efter alla mina vänner som då äntligen kommer hem. Vi skall ha så kul tillsammans. Fest, mys, torsdagskvällar, grill, bad, prat och tjat, shopping, min nya lägenhet (för er som inte redan förstått detta så ör jag VÄLDIGT GLAD över mitt nya place).

// Skall jobba kväll denna veckan... Boring!

YES, YES & NO!!!

image19Det går bra nu....

Fått lägenhet.. skall skriva under papprena vilken dag som helst nu.
GÖTA!!! ca 15-20min från stan om man går... Helt okej.
2 rok, fina färger och tapeter på väggarna och härlig planering.
Sen så ligger den på "markplan" också, med en mysig uteplats.
Jag vill inreda dem NU!!!! Men får inte tillgång till den för ens i slutet av nästa vecka.

Jobbat tre dagar på Ericsson nu... funkar helt okej. Vet inte riktigt vad mina arbetsuppgifter skall innefatta än. Men jag lär mig så sakterliga. Någon slags inventerare/inköpare/planerare... Lite allt i allo.

Snart mat och GOOOOOD efterrätt... fruktsallad (mango, kiwi, banan, vindruvor, ananas och jordgubbar) med glass, daimkulor, maränger och grädde för den som vill.

Moa är singel igen (Jesper gjorde slut igår)... Sov hos henne inatt. Jobbigt att se sin syster så ledsen! (Be för henne)

// Pirates 3 på söndag.. är den bra? är den dålig?

Skolavslutning

Idag är det skolavslutning (jag vet att det är röd dag, men skolan tyckte det var praktiskt. För då kunde allas föräldrar komma hit och hämta sina barn). Sitter just nu i skolan och väntar på att det skall börja i aulan om 40min. Tilda övar med kören och skåpet har blivit tomt. Fanns inte mycket att spara där inte.
image18
Igårkväll var det lite festligheter på skolan. Uppträdanden på scen. Såg, dans, teater, dikter och bildspel. Så var det god mat i herrgården också. Trevligt, trevligt!
Min klass hade gjort en parodi på låten "Alla vill till himmlen- Timbaktu" (kan ej stava). Den nya texten handlade om lärarna vi haft. Vittsig och fyndig text och bra rappare.. Men ingen hörde ju vad vi sa. Jeje!!!

Senare idag.. vid lunch skulle jag kunna tro, bär det av till Öland. Var evigheter sedan jag var där. Var där jämt när jag var liten. Varannan jul och varje sommar. Har mammas släkt där nämligen. Love Öland!

Kriss far till stora staden över helgen.. kommer sakna honom. Men det kommer gå fort.

Har truckkort nu, by the way! Behövde aldrig köra upp för läraren tyckte jag hade talangen inne. Han hade tittat under våra övningar och ansåg itne det behövas en uppkörning. Göttans! Så nu finns det ett kort i plånkan som visar på min truckkörargåva!

Kommer jag sakna alla i klassen? Hm... jo lite i alla fall. Vi har väl inte fått så bra sammanhållning direkt, men jag tycker ändå om dem alla. Alla är har de sina personligheter som är helt olika varandra. Har nog faktistk aldrig gått i en klass som haft så olika folk i den. Spännande och kul!


// Längtar efter egen lägenhet nu


Panik och Truck-körkort

Sitter i sängen nu och lyssnar på Kriss redovisning som han skall ha imorgon om ungdommar i trafiken. Ganska ointressant, fast mest är jag trött på det då det pågått under en väldigt lång period.

Själv är jag sönderstressad inombords... har en tentainlämning på torsdag och jag har knappt börjat. Satt en stund idag, men förstod nada. Känns ganska kört. Varför måste den här tentan vara så jobbig, när alla andra gått så bra. Jag åste ju få Godkänt även på den här för att få mina 20 poäng.

Truckkörkort imorgon med... skall plugga lite till det nu. Är väl inte så seriös uppskrivningsdel, men, men...

Öland på torsdag
Lägenhetsvisning på måndag
Kontraktskrivning på måndag
Börjar jobba på Ericsson på tisdag


Skall starta ett parti som skall jobba för högre löner för de som arbetar med människor. Dagispersonal, äldreomsorgen, sjuksköterskor, socialarbetare, poliser, brandmän, läkare, lärare etc. (det skall inte löna sig att gå på ett lagergolv och plocka varor) De som jobbar med de som byggt upp- och de som skall bygga upp samhället, de personerna skall ha bra lön.
Rösta på marthapartha partiet (vist låter det skönt i mun?)

// Avslutning på skolan imorgon med... skönt

Wrong song

image17Fel låt vann!!!! Vart är vi på väg egentligen? Jag menar vad är det för låtar som ställer upp i eurovision nu mera. Ja inte bara där utan i den svenska melodifestivalen också.
I år stod det mellan antingen en lesbisk kampsång eller en R2D2 wannabe, som mest liknande frihetsgudinnan och var transa. Dessa två var i topp i ett land som monster tagit hem segern åt förra året. Visserligen krista monster.. Men ändå! Inte nog med det, utan det har tagit oss tuuuuuusen deltävlingar att komma fram till att det är dessa cirkusclowner som inte kan sjunga som vi vill ska repressentera vårat land.
Vad blir det här näs? En enda stor jag-har-galnast-kläder-och-musikstil-tävling. Jag ska nog bojkotta allt vad melodifestivalen/eurovision heter nästa år.
Fast nästa år är jag la där igen. Stressar på jobbet för att hinna hem till det Svenska bidraget som är såååå bra och bara måste vinna i år. Men som aldrig gör det för att vi i de länderna som verkligen symbolicerar europa inte har några grannländer som vill ge oss sina 12 poängare. Mohamed ali-länderna har haft för många krig som flyttat om kränserna och därför gör dem alla till ett enda stort underbart kvarter där grannsämjan är på topp...

// Skall kolla på Harry Potter nu

The video is done

Då var min halvlyckade musikvideo/bildspel klar... Den bränner i detta nu. Vist blir man lite tagen när man ser den (det är meningen), men det finns mycket jag skulle kunna ha gjort bättre. Men de förbättringarna får jag göra en annan gång.

Utställningen är i stort sett klar nu.. Underbart. Den kommer bli fin fin. Men även här hade jag kunnat göra bättre ifrån mig, kunnat lägga ner mer tid. Men, men...

Min cykel ska få komma hem igen... Den har stått på skolan hela året. Men idag ska den få komma hem igen. Den har saknat mig. Stått i ett kallt utomhusföråd och frusigt. Brrrr!

Cabaret var bra... (en teater med Jesper som huvudroll). Sklle haft tomater att kasta på hans motspelare bara. De spelade kära och kystes... Jobbigt för min syrra att se (de är ihop nämligen), men skådespelare får göra så.
image16

Har förresten tre jobb att "välja" på nu. Två manpowerjobb... Ericsson och Haléns, elelr annat orderjobb. Hemtjänsten med då så klart. Skall försöka jobba på manpower fram tills hemtjänsten börjar v.26 och sen jobba på manpower igen efter sommaren. Kan funka. Måste funka.

// Undrar vad jag gör här... Behöver itne vara här. Borde vara hemma och göra medieanalystenta

Malins födelsedag

image15Idag fyller den lilla skiten 16 år... Idag får hon börja övningsköra. Galet!

Idag var det meningen att vi skulle haft klassdag... Åkt ut till skärgården, spela kubb, picknicka och sola. Men så blev det inte. Pga tentastud, produktkatalogshysteri och dåligt väder. Var en kortis i skolan och färdigställde katalogen, men sen bar det av hemåt.

Utställningen blir bara bättre och bättre.. Har än så länge dryga 50 bilder, små och stora. Det får räcka. Visar väl lite skolgrejer också så blir det lite mer. Men på Fredag smäller det... Vernisage?! :P

Jaha då hade man jobb på både hemtjänsten och Ericsson... Vad skall man göra nu då? Vad skall man välja? Kan man säga nej när man redan skrivit under ett godkännande av sommarjobb? Binder den underskriften mig till hemtjänsten? Vill ju ha Ericsson... Erbjuder mig bättre lön och truckkort.. (hahaha.. Martha i en truck)

// Rachel Bilson är fin

"Alla kan inte bli konstnärer, men ingen skall bli slav"

Har precis jämfört tidningarna Slitz, Moore och Hennes med varandra... Stora skillnader måste jag säga. Jag menar, varför vill killar som läser Moore veta ifall Colin Farrell är tillräkligt välhängd och ifall han super mycket? Sen är det ett diagram som visar hans mest omtalade skandaler genom åren... Vem fan bryr sig om det? Ja, ja.. image14Killar kanske inte förstår varför Hennes läsare intresserar sig för Arne Weises hjärtsjukdom och hur han firar jul numera. Ärligt talat så förstår inte jag heller det.

Idag skall jag filma flåsande killar och tjejer på spinning cyklar... Skall vara med i min musikvideo.. Måste ta lite felr kort med (käns som om jag skriver det varje gång).

På Onsdag blir det Cabaret... Med Jesper Gester som huvudrollsinnehavare. Skall bli mycket trevligt. Teater är aldrig fel.

Slutar skolan vid lunch idag.. Underbart. Meningen är att vi skall få tid till våra tentor och andra inlämningar. Men vi alla vet att så inte blir fallet... Kommer sluta med att vi alla i klassen sitter framför varsin dator och
leker med Photoshop, InDesign, Illustrator och Flash... Kanske lite DreamWeaver med, vem vet!

Jag skall söka till Svenska topmodel... Kommer antagligen inte in, men om man inte försöker så har man inte heller en chans. Kanske är jag fånig i mitt modelldrömande. Men har man en passion för något så måste man ju ändå försöka, right?! Har ju min plan B som blivande ArtDirector eller fotograf. Något av dessa tre skall jag väl lyckas med?

// Känner mig smal... Gör ont i revbenen och höftbenen när jag sover. Borde kanske göra ngt åt detta?

Night at the museum

Sitter här och bränner filmer... Hittills har jag fått ner Night at the museum, Blood Diamond, När mörkret faller, The Devil wears Prada, The Holiday, Mr.Beans semester och The guardian. Hoppas den förstnämda är bra nu bara, skall kolla på den nu ikväll nämligen.

Kollar en del på Heroes också.. det är spännande. Me like!


Skola imorgon igen... Ucha vad jag inte vill dit. Skall färdigställa produktkatalogen imorgon. Utställningen börjar arta sig nu. Men får inget grepp om musikvideon än... Jobbigt!

// Måste dra, mamma ropar..

RSS 2.0