Det luktar dålig film

Nu ikväll har jag sett på film med Laholm, Hanna, Adam och Kriss. Vi såg en film som handlade om en sjukdom som gjorde alla blinda.. Kommer tyvärr inte ihåg namnet. Jag rekomenderar den inte. Den var skum och knepig. Men gillar man väldigt annorlunda filmer utan poäng så är den kanske bra.
Vi åt tacos också.. och det var betydligt bättre. Inte ätit just tacos på hela sommaren, så det var extra gott.

Nu skall jag lägga mig dock.. kanske ser jag ett eller två avsnitt av Scrubs innan jag somnar. Innan jag kryper till kojs skall jag visa er mina nya kläder. De sista kläder som införskaffades den här terminen för min räkning.


Allt kommer från Gina Tricot, utom skorna som kommer från H&M...

// Nighty nighty

Det luktar ett nytt liv

Idag är dagen då jag börjar mitt nya sparsamma, hälsosamma och duktiga liv. Jag ska träna regelbundet (så fort jag blivit frisk), jag ska äta nyttigare och framförallt billigare. Jag ska absolut inte köpa mat i skolan, utan alltid ha med mig matlådor eller äta hemma. Jag ska hänga med ordentligt i skolan och försöka få så bra betyg som möjligt. Jag ska försöka spara pengar till Kina också. Så inga onödiga utgifter. Jag skall inte köpa ett enda klädesplagg i höst t.ex. (Köpte tre igår.. men det var då det)... Jag kommer självklart gå på kåren ibland och ha roligt med mina vänner/ min pojkvän.. Men alla enligt mig onödiga utgifter skall bort, bort, bort!!! Jag har ett mål och då VET jag att jag kommer klara det!// Duschen kallar

Det luktar söndagsmiddag

Om bara några minuter bär det av till Gudrun min gamla söndagsskolelärare.. Hon är så snäll och go att hon bjudigt hela familjen på middag ikväll. Mycket trevligt tycker jag.

På tv är det friidrott... en svensk vinner just 5000m loppet.. hejja hejja hejja!

// Förkylningen och hostan sitter i sig

Det luktar ingenting (för jag är förkyld)

Sitter i soffan hemma hos Mamma. Kriss kollar på fotboll och jag försöker att andas. Slem, slem, slem... snor, snor, snor... hosta, hosta, hosta! Dessutom känner jag att öronen börjar göra ont nu med. Ucha... Insparkssjukan är inte att leka med! Hoppas verkligen jag bli frisk snart.

Regnar gör det också.. Men om man kollar på vädret så skall det bli fint nästa vecka igen. Så lite regn nu i helgen gör inte så mycket. Bra att det passar på att vara dåligt väder då jag ändå är sjuk liksom.

Har egentligen ingenting att skriva.. Så jag slutar skriva nu!

// Hej svejs

Det luktar feber och förkylning

Japps.. insparken är slut för i år. Underbart. Den har varit rolig, händelserik, jobbig, stressig, skoj, tokig, fantastisk och en massa massa mer.. Nu är jag dock sjuk. Ligger hemma i sängen med feber och förkylning. Hostar gör jag med. Vi faddrar har nog alla varit halvt småsjuka i omgångar under hela insparken och nu var det tydligen min tur. Känns ganska oundvikligt att bli sjuk efter allt stoj och alla sena kvällar. Sånt man får ta helt enkelt.Ikväll skulle jag vilja ligga nedbäddad i soffan. Bli matad med vidruvor och choklad av Kriss. Se "män som hatar kvinnor". Somna tidigt. Låter inte som om det kan vara så svårt att fixa. Ska bara övertala Kriss att han ska mata mig.

// Host host

Det luktar trötta faddrar

Idag önskar jag att insparken var slut... heeeeeeelt slut. Men det är den inte. För idag är det badkarsrace i hamnkanalen. Detta kommer visserligen bli kul. Men jag vill ta tag i mitt liv igen. Okej lite "ta-tag-i-livet-igen" har redan börjat. Vissa föreläsningar har dragit igång och de känns lärorika. Vi skall tom ha våran första redovisning idag. Så inmatningen av nya kunskaper har satt igång. Det känns skönt! Men samtidigt så vill jag bara att insparken skall ta slut nu så att man kan ägna sig helhjärtat åt skolan. T.ex. idag kommer större delen av klassen (vi som är faddrar) inte kunna gå på hela vår föreläsning då vi måste förbereda inför badkarsracet. Troligtvis missar vi inget som inte går att ta ikapp senare. Men ändå... Känns lite lite lite fjuttigt mot oss som faktiskt ställer upp med att sparka in de nya studenterna. Lite små fult att lektioner och roligheter krockar. Jag röstar för bättre kommunikation mellan lärare och elever nästa år.


Detta hade jag velat ha på mig på kåren ikväll ifall jag inte hade varti tvungen att ha overallen.. och ifal jag hade ägt plaggen på bilden...

Två dagar kvar på insparken alltså. Jag kommer självklart ge mitt allt och jag veeeet att jag kommer ha kul trots att det känns lite motigt just i skrivande stund. Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig redo för skolan. Ska jag ha overallen hela dagen? Eller vanliga kläder nu och nyta sen? Hm...

// Haj life

Det luktar insparksvecka två

Japps imorgon drar vecka två av insparken igång. Har varit skönt med en vilodag idag. Har visserligen agerat fadder och planerat inför imorgon. Men i mjukisbyxor och utan cider och sånger.


Så här kul har jag haft det hittills... Fotografer: Laholm och Malin

Nu ska jag somna till ett avsnitt av Top model... För somna det kommer jag garanterat göra. Imorgon är första lektionen med. Affärsrätt och kalkylering heter den. Låter väl inte så värst kul. Men förhoppningsvis får jag lära mig lite nyttigheter i alla fall.

// Sov sött

Det luktar grill nere på Vätterstranden

Snart dags att dra till skolan för att hämta upp lite nollor. Idag är det nämligen grill och dônkbrännboll på Vätterstranden. Kommer bli kul. Har precis marinerat lite kycklingfiléer (första eller andra e:et?)... kurrar tom lite i magen redan.

Kristoffers nya älskling har kommit. Jag talar förstås om han nya cykel. Va nyss ute och provcyklade lite (efter mycket tjat från Kriss). Tror jag också ska köpa ny cykel faktiskt. En sån blå cruser från Biltema ni vet? De är fina och billiga.

Idag är jag lite trött på overallen och fadder t-shirten. Hade hellre haft vanliga kläder. Fast i för sig de är rätt praktiska nu när vi ska sitta på gräs och svettas i dem hela eftermiddagen.


Kanske något i den här stilen?

// Tingeling tingeling

Det luktar nytvättat

Eftersom jag var så kallad "nykter fadder" igår och i och med det hade en "nykter fadder t-shirt" på mig, så han jag tvätta min vanliga fadder t-shirt. Skönt! För den var inte allt för fräsch. Så nu luktar den gott igen.

Att vara "nykter fadder" innebär:
att man inte får dricka alkohol (såklart). Självklart får man vara nykter trots att man inte är den nyktra faddern för dagen. Men i alla fall. Är man "nykter fadder" får man en fult limegrön/gul t-shirt med texten nykter fadder på. På så sätt vet Nollorna alltid vem/vilka de kan vända sig till ifall något skulle hända. De nyktra faddrarna har ett extra ansvar för att allt går rätt till och att alla mår bra. All läsk på kåren är t.ex gratis. Så ifall man som nykter fadder hitta någon överförfriskad nolla så måste man erbjuda läsk eller vatten. Man måste också som nykter fadder stanna tills kåren stänger för att se till så att alla kommer hem ordentligt. Skulle någon olycka hända så är det de nyktra faddrarna som skall hjälpa till. Ringa ambulans, säga till vakten eller vad det nu än kan vara.
Nu drar jag till skolgården och hämtar upp alla mina små nollor..

// Tjo och tjim

Det luktar skandinaviens största poolparty

YES! Idag är det SWE (Student water event).. Kommer bli grymt kul. Förfesten håller till på Vätterstranden där ett arrangemang kallat "Glada studenter" kommer underhålla oss med lekar, tävlingar och grill. Synd bara att vädret fått för sig att bli ruggigt. Men, men sådant kan man tåla. Alla de andra dagarna har bjudit på strålande sol så man ska inte klaga.

Igår var det stadsvandring. Nollorna fick bada från piren, para ihop HI LIFE-medlemmarnas tillhörigheter med rätt person i just HI LIFE, smaka på dônk, ha kundvagnsrace, stapla bakar till ett så högt torn som möjligt, sammla ihop saker från en lista (t.ex en använd kondom, en pensionär, ett äpple, böcker, toalettpapper, kalsonger, lättklädda studenter etc), skrika ramsor och sånger, massera HI LIFE, bjuda HI LIFE på öl och kakor och ha fruktansvärt kul!

"Vilka får HI LIFE att dansa och le?
Det gör vi i DG
Ritar snyggt och kodar bra
Det gör DG varje dag
Syns och hörs på varje fest
Det är DG som är bäst"


På kvällen igår var det så fullproppat på kåren att vi inte kom in med vår lilla klass. Så det blev efterfest hos Laholm på hennes ca 24? kvm. Det var trångt men mysigt! En lyckad dag med ett lyckat slut.


DG-faddrar och nollor från gårdagen... (Bilder från jnytt.se)

Nu ska jag äta lite frukost och göra mig iordning. Idag är det inte samling på skolgården för ens 14.30. Skönt!

// Rösten håller än

Det luktar blod, svett och tårar

Insparken har hållt på några dagar nu. Vi har lärt nollorna allt vi kan... Och jag är en sjukt stolt fadder. För DG har världens bästa nolleklass i år. Under de här dagarna har de fått capsa, ha overallinvigning, festa på kåren, smaka på dônk (frivilligt så klart), lära sig rammsor, bada i vättern, åka såparutchkana, lyssna på intressanta föreläsare och en massa massa mer. Idag blir det stadsvandring. Det innebär lekar, tävlingar och fjäsk för HI LIFE! Kommer bli kul det med! Börjar inte för ens 13.30 så jag har äntligen en liten vilopaus så här på morgonen. Skönt att slippa stressa upp.

Igår var första gången jag verkligen kände att det var jobbigt att vara fadder. Inte jobbigt so i att det är tråkigt och svårt. Utan jobbigt för kropp och själ att hela tiden vara positiv, glad, framåt, skrika rammsor, få igång nollorna, hitta på lekar, vara en förebild, prata med de ensamma, vara käck, rolig, spontan etc. Jag är bra på allt det där. Det vet jag och det är jag stolt över. Inget jag vill sticka under stolen med. Men det tar verkligen på krafterna att behöva vara det tjugofyra-sju om ni förstår vad jag menar. Ibland blir det bara för mycket av det goda så att säga. Men idag är jag på´t igen. Jag ångrar inte för fem öre att jag anmälde mig som fadder. Jag har superkul och nollorna har superkul. Det är precis så det skall vara!

Dansade i två timmar i streck igår med. Galet! Idag har jag ont i muskler jag inte viste fanns. Jag och en kille som kallas Henks tävlade mot varandra. Den som drog sig ut först förlorade. Det slutade med att vi båda gav upp samtidigt. Tur var väl det för jag hade nog inte gett mig i första taget. Enveten som jag är!

// Hungrig, hungrig, hungrig

Det luktar insparksdagar

Imorgon drar allt igång.. 07.30 skall jag befinna mig på skolan för att invänta de nya nollorna. De kommande elva dagarna kommer vara fullsmäckade med roligheter. jag kommer knappt hinna andas känns det som. Titta bara här på insparksschemat (jag kommer ha lektioner och möten där emellan också):

Måndag 17/8
08.00    Upprop för DG-nollorna i Fagerhult-aulan
09.45    Faddrar äntrar E1419 där DG har sitt upprop.
13.00    Overallprovning, möte vid ormgropen
14.00    DG leker lekar i Hälsoparken       
17.00    Avmarsh från Hälsoparken till Epidemin
18.30    Välkomstmiddag, Rigoletto

Tisdag 18/8
12.15    Samling vid ormgropen, avmarsch till Vätterstranden
13.00    Overallceremoni, Vätterstranden
18.00     Socialisering på Gamla HLK, ormgropen 17.45
19.00    Caps, Akademien

Onsdag 19/8
12.30    Akademisk introduktion, Elmia. Bussar avgår från JTH 12.20

Torsdag 20/8 
    
13.30      Stadsvandring, ormgropen kl. 13.30.   
19.00      Häfv på Akademien, ormgropen 18.45

Fredag 21/8
15.00      Glada Studenter, Vätterstranden, ormgropen 14.30
19.00      SWE (Student Water Event), Rosenlundsbadet    
(alt. 21.30      Utomhusbiograf, Vätterstranden)

Lördag 22/8
15.00      DG-grillning på Vätterstranden, ormgropen 14.30
17.00      Brännboll, Vätterstranden

Söndag 23/8
14.00      Badkarsbygge/nattuppdragsförberedelser på sesam

Måndag 24/8   
19.00      Allsång, Rådhusparken, ormgropen 18.00
21.00      Nattuppdrag, Rådhusparken   

Tisdag 25/8 
19.00      Födelsedagsfirande hos Crocker, Odengatan 21 B, ormgropen 18.30.

Onsdag 26/8  
15.30      Badkarsrace, Hamnkanalen, ormgropen 14.45

Torsdag 27/8         
18.30    Insparkssittning på Kulturhuset, ormgropen 17.30

Varje kväll blir det även förfest och sedan kåren... Skall bli såååå kul!


Man behöver inte vara ett dugg orolig över vad man skall ha på sig under de här dagarna... Det är overallen och fadder-tshirten som gäller...

// Nu ska jag steka falukorv

Det luktar Jönköping

..kanske för att jag nu är i Jönköping? Känns skönt att vara på plats i lägenheten igen. Känns skönt att få vara med Kriss igen. Känns skönt att det är fint väder idag. Skänns skönt att skolan drar igång igen. Nu väntar tio otroligt stressiga, jobbiga, roliga, fantastiska, kuliga och helt underbara insparksdagar. Imorgon är det dessutom fadder kick-off! Wiho!

Idag har jag alltså gjort följande hittills: sovit (jobbade ju natten), åkt bil till Jönköping, satt in min skatteåterbäring på kontot, köpt höstskor (dr Martens kopior från H&M), handlat mat, lagat mat, ätit mat (rotfruktsgratäng och kyckling) och målat naglarna svarta. Senare blir det film, godis och mys med Kriss!

// Tjingeling

Det luktar körsbär

Kom precis hem från jobbmöte med Joker Casino.. De ville berätta att Cherry har köpt upp Joker Casino. Vad innebär då detta undrar man? I stort sett ingenting. Den enda skillnaden är att det kommer bli nya arbetskläder, bättre löner och fler ställen att jobba på. Helt okej säger jag.

Inatt är det dags för sista arbetspasset på Ericsson som jag ju redan nämnt. Är lite små trött, så får väl se hur det skall gå att hålla sig vaken inatt. Brukar inte vara några problem. Så blir väl inga problem inatt heller. När jag slutade jobba på Ericsson förra året så hade jag bakat kladdkaka som jag bjöd på med glass till. Men inatt bjuder jag inte på något. Har ju trots allt bara sommarjobbat den här gången.

Innan jobbmötet var jag på stan och hej-då-fikade med Emma, Linda och Clara. Som jag kanske nämt så skall Emma åka till London och förhoppningsvis klättra på karriärsstegen.. Jag fäller en liten tår, säger lycka till och hoppas att jag kommer att hälsa på henne under det närmaste året.

// Nu är jag hungrig, hungrig, hungrig...

Det luktar snygg outfit

Systra mi har missat sista bussen hem.. vilket betyder att jag måste hämta henne. Hur kunde jag veta att detta skulle hända? Hm... För jag är inte så förtjust i tanken på att hon ska få skjutts hem bak på en moppe...

Här är en liten outfit som jag gärna skulle ha på mig någon dag.. Om jag bara hade haft mitt egendesignade linne, shortsen från H&M, den långa västen från och skorna från Monki och örhängerna från Mi Lajki i garderoben...// Natti natti

Det luktar nyklippt gräs

...ja det gör det, för jag har klippt det. Värsta träningspasset ju. Inte så bra när man har ont i halsen kanske. Men bra för konditionen och fettet jag inte har.

Har nyss slingat håret också. Moa hjälpte mig med att peta ut hårslingor ur hettan. Snällt av henne fertsom det tar ett tag. Nu är håret i alla fall färgat och klart. Ljusare blev det och jag är nöjd...

Imorgon är sista arbetspasset på Ericsson för den här sommaren. Ska bli både skönt och tråkigt. Förhoppningsvis får jag jobba lite i jul. Finns väl altid någon som vill ha semester i förrådet.


Bild från i lördags... Mitt hår är nu en nyans ljusare än på bilden...

Tror jag ska se lite top model.. Fast egentligen borde jag göra Alex banner. Jag har en idé om hur den ska bli. Fick tanken när jag skulle somna. Så typiskt att alla bra idéer och all kreativitiet kommer när man ligger i sängen. Jag är expert på att vända dygnsryttmen... pust!

// Hjertens monolog

Det luktar bildregn

Idag regnar det.. Och jag som hade tänkt klippa gräset idag. Sicken osis. Eller?

Sitter i sängen fortfarande... utanför dörren sjunger systrarna "rövarsången" från Ronja rövardotter.. Låter som om de gör iordning ngn slags mat också. Nästan så man blir lite hungrig själv...

Kollade nyss igenom mobilen och upptäckte då till min stota förtjusning att jag faktiskt har tagit lite bilder under sommaren.. Så här ska ni få en återblick från några ögonblick under min sommar...


Sommar...


Mitt egengjorda vin... En mysvovve... Världens minsta man...


Blåbärsplockarsyskon... och en ensam liten fågelunge...

// Snart jobb

Det luktar sista veckan på jobbet

Jahap idag börjar en ny jobbvecka igen. Dock den sista. För på fredag åker jag tillbaka till Jönköping för lite faddergruppsmöten och insparksplanering. På måndag om en vecka smäller det. Då drar hela tjolabalejsan igång och 10 dagar av lekar, tävlingar, fester, nollor, hi life-fjäsk, kåren och annat skoj tar sin början. Kommer bli jätte skoj tror jag.

Nej nu ska jag ta en titt förbi facebook och skörda på min farmville.. beroende? Hm.. ja, kanske!

// Nupp nupp

Kräftskiva och Kenny S

Kom på varför jag har haft så ont i nacken idag. Jag headbangade ju igår.. Jag och Clara skakade loss rejält alltså. Inte alls konstigt att jag har sådan träningsverk.

Idag har söderkullasystrarna + Tobias haft en liten kräftskiva. Bakad potatis, kräftor, olika röror, sallad, räkor och vitlöksbröd. Mycket gott. Jobbigt att behöva slita så mycket för nästan ingen mat dock. Man skalar och skalar i oändlighet och sedan tuggar man på kräftstjärten i någon sekund. Mätta blev vi allihop i alla fall!

Vi hyrde filmen Kenny Starfighter via tv:n ikväll också. Den var som förväntad. Kenny var "som vanligt" och humorn den samma. Rätt bra sätt att avsluta en slappisdag på måste jag säga. Nu lockar sängen ofantligt mycket dock. Så god natt hörni!


Bilder från igår... Tagna från lillsyrran Moa...

// Wolli bolli

Nackont och Covergirl

Ucha har sovit så obekvämt inatt.. Nacken gör så ont så ont! Men det går väl över få man hoppas.

Idag ska jag bara sega hela dagen. Ligga i en soffa eller på en filt och bara vara. Gårkvällen var lyckad. Emma bjöd på korv, chips, spotifymusik, trevliga sällskap och partyspel. Somnade nog vid fyra-tiden efter att ha tjötat hål i huvudet på Pär. Men han får skylla sig själv ifall han säger att han vill prata sig till söms. Jag är ganska duktig på att prata nämligen.

Vet ni vad jag hittade på en annan blogg förresten? Jo, mig själv.. på framsidan av det nya nr av KårsOrdet (studenttidningen i Jönköping). Tyvärr kommer jag inte få något eget exemplar av tidningen för den går bara ut till alla nya studenter. Men här har ni bilden på mig i alla fall..


Bild tagen från bloggerskan Bexs... Hoppas det var okej med henne att jag lånade bilden lite!

// Duschen kallar


Sugen på hummer- och krabbost

Vad ska jag skriva? Hm.. känner sådan bloggtorka nu för tiden. Kanske för att jag mest bara jobbar, sover, äter, festar.. Jag har inte heller haft någon kamera nu i sommar. Den gick sönder första dagen på "sommarlovet". Trist! Jag som älskar att fota. Har hänt en del roliga saker som jag gärna velat föreviga med bilder.


Har man ingen kamera får man sno bilder från sina vänner istället... Bilder från trippen till Hasslöv (måndagsklubben i tylösand) och lite från Borås när vi förfestade(tisdagsklubben vinci)

Igår blev det spontanutgång efter jobbet. Slutade 23.20, men eftersom det var sista "tosdagskvällen" nere på stan så var det lika bra att köra på. Jag, Anna, Emilia och Nemere satte oss med varsin öl på vimmel. Upptäckte en ny toalet. Endast personal stog det på dörren. Det hindrade inte en full blåsa.

Idag skiner solen.. men jag har fortfarande inte kommit upp ur sängen. Ska snart ta mig en dusch, ta på mig bikinin och lägga mig med något gott och en bok i solen. Spraytanade mig igår så är redan hyffsat brun. Men man måste passa på att få lite äkta färg så länge det går känner jag...

Ikväll jobbar jag på Torget.. kom och spela!

// Skit under naglarna

Måndags- och tisdagsklubb

Det blev inget vin igår. Fanns ingen hemma som kunde köra mig. Sedan så var jag dödstrött så var lika bra att det inte blev någon alkohol. Hur som helst så var det trevligt hos Linda. Vi spelade lite Rappakalja och sattb och tjöta.

Idag har jag BARA varit på jobbet än så länge. När jag kommer hem om 1,5 timmar ska jag städa.. Känns sådär kul. Är verkligen helt slut efter denna och förra helgen. Dryga 100 timmarna på åtta dagar nu (fördelade på två veckor). Kanske inte låter så jobbigt. Men när dessa timmar är nätter och helger så blir det genast MYCKET jobbigare. Men jag skall inte klaga.. Lönen kommer bli bra.. Klirr! Klirr! Kommer i vilket fall stupa i säng ikväll.

Imorgon kommer Kriss och Jonas ner från Sthlm.. de hämtar upp mig i Borås och sedan drar vi till Tylösand. Måndagsklubben, Hanna och Laholm väntar där. Skall bli roligt. På tisdag följer tjejerna med tillbaka hit till Borås. Då är det tisdagsklubben på Vinci som gäller. Skall också bli nice. Två roliga dagar väntar med andra ord.

// 1tim och 10min kvar

Finns det ett liv utanför Ericsson?

Ikväll ska jag til Linda.. Tror jag ska dricka ett glas vin eller två. Men inte mer än så. För imorgon är det jobbet igen. Ska nog testa mitt egengjorda vin. Det är klart nu nämligen. Tror inte jag talat om det här? Det blev i alla fall 23 flaskor. Återkommer med bild när jag satt på etiketter.

9 min kvar tills jag går ut genom Ericssons dörrar. Kan inte tiden bara gå liiiite fortare!? Måste hem och gör mig iordning ju. Försov mig en aning i morse. Han i stort sett bara ta på mig de kläder som låg närmast sängen, ta lite deo, borsta tänderna och sedan sticka. Så jag känner mig i stort behov av en dusch just nu.

// Southhill-street

RSS 2.0