REG60309/1

Min rubrik säger er ingenting... Men det är ett artikelnummer på en så kallad komponent. Små eller stora metallföremål, offtast är de svarta, men ibland har tillverkaren velat spexa till det lite och gett den någon rolig färg. Kanske röd eller grön. Dessa komponenter har nummer på sig. Nummer som visar vem som är tillverkare, nummer som visar då de är gjorda, nummer som visar att de verkligen är rätt komponent som vi håller i, rätt för just de ändåmål som vi vill ha den till. Vi har flera hundra, kanske tusen olika sorters komponenter i vårt förråd där jag jobbar. Varje liten komponent är unik och har ett syfte. De kanske är tillverkade för att lysa rött då ngt är fel, eller så skall de skydda sändrae mot blixtar, eller kanske skall de bara sitta och sändra viktig information fram och tillbaka mellan andra likadana komponenter i världen. Komponenterna monteras på ett kretskort (ser ut som större sim-kort, sådana man har i mobilen) och detta kretskort med komponeter på monteras in i en sändare som sedan sätts upp i en mast. Kanske på ett hus, ett vattentorn, ett berg eller varför inte i eiffeltornet? De komponenterna jag jobbar med är världskända... De är mycket populära komponenter. De sitter på höga platser i alla världens länder.
Syftet med dem är att vi skall kunna kommunicera med varandra på jorden, att vi skall göra världen lite mindre.
Det är helt enkelt ganska unika komponenter. Och ganska unika människor som jobbar med dem. Och jag får rätt mycket betalt för att jobba med dessa komponenter. Jag tjänar bättre än många i min ålder och med min utbildning skulle göra innom många andra yrken. Till och med dem som jobbar med att ta hand om de unika människorna som jobbar med unika komponenter gör. Konstigt egentligen att de som tar hand om oss unika människor får sämre betalt än vi som tar hand om unika komponenter. För vist borde det vara så att de som jobbar med unika människor i olika former borde tjäna bäst? Bättre än vi som jobbar med unika komponenter. En unik komponent kostar ganska mycket, kanske flera tusen kronor.  Men en unik människa är ovärderlig!


Laakso och Esperance

Veckan som har gått har varit en rätt bra vecka... Visserligen har jag jobbat måndag-fredag, 07.00-15.15, men jag har haft det bra på jobbet och efter jobbet...

Kriss har skrivit in sig på körskola, Coffe och pappa har fyllt år, pappa har haft kalas och det är alltid trevligt att träffa släkten, pappa har meddelat oss att vi kan få komma och köpa kläder snart och det uppskattar vi, bättre än igår bjöd på Three is a crowd och Laakso på Trägårn. Jag var där med Nettan och Emilia och de var det längesen man träffa... Jag har hyrt film och kollat på dem med familjen, alltid mysigt. Vi har lagat god mat och ätit upp den. Jag kan få en lillebror/lillasyster när som helst och det är mysigt med bäbisar. Jag har varit i kyrkan och lyssnat på Esperance, en kör från Tensta i Stockholm och de var väldigt afrikanska... Menade inget rasistiskt alltså, utan bara att de sjöng, dansade och slog på trummor.. Afrikanskt helt enkelt. Sen har jag umgåtts med Kristoffer det lilla som gått, han har jobbat hela helgen.. Men nu har han snart ledigt i sex dagar... Skönt! Just de ja igår Bowlade jag med familjen... Jag har hittat en ny teknik och den ger verkligen goda resultat... Synd bara att jag upptäckte den strax innan det var dags att sluta :)


Nu ska jag käka lite kex och ost... Kanske inte världens bästa frukost, men det är gott... Och jag är sugen på det.

Jag tror grannen gör om i sitt kök...

Jag saknar Johanna.. Ska hon till Oslo i helgen tro? Annars kanske hon vill leka med mig på fredag?

På lördag blir det Magic för hela slanten... Mysigt, kul...

// Lager 157 på fredag... och då har lönen kommit med.. underbart!

Med banan...?

image102
Min egendesignade tub är mycket snyggare och säkert godare med....


// Tror banankaviar är äckligt!!!

Boston Tee Party

Rätt roligt program ändå... Jag gillar ändå Filiph och Fredrik... Tycker de tar upp intressanta saker på ett roligt sätt.


Krilledill gick just till jobbet.. Han ska jobba natt.
Känns mindre kul, visserligen är jag bara jobbig att sova jämte på natten så det är väl bra för båda att få sova själva några nätter ibland då och då...


Trägårn och Laakso på fredag.. Skall bli kul att träffa Nettan igen. Det var verkligen föööör länge sedan nu. Skäms på mig!!!


Mycket födelsedagar nu i Oktober... Killen 22 i torsdags, Syrrans kille 18 nu på torsdag, pappa 43? nu på fredag, en av syrrorona blir 20 den 29:e... Som sagt var mycket födelsedagar. Hoppas lönen räcker till alla presenter.


Körde lite Gocart och laserdome i helgen... jag var grym på båda... Sjukt kul i alla fall!
Blev Oliven senare på kvällen med.. gott med mat från restaurang!


// Imorgon skall tentan skrivas klart

RSS 2.0