AIK Match och Tristess

Kristoffer och Jocke sitter här och kollar Malmö - AIK matchen.
Solen skiner ute och det är varmt i luften. Känns nästan som lite sommar.
Fotboll är tråkigt, i alla fall när det är lag man inte hejjar på som spelar. Elfsborgs matcher är de enda som är värda att kolla på. Kristoffer och Jocke är alltså väldigt trååååkiga.

Nu har jag snart både Blood Diamond och The Guardian. Mr.Beans semester har jag redan fixat, skall se den ikväll. Alla säger att den är dålig. Men jag måste ju skapa mig en egen åsikt.

"Fötterna demonstrerar,
fötterna har fått nog. Fötterna vill ha frihet, här i sin egen skog..." Fruktansvärt ful reklam, men den har ändå fått mig att le några gånger.

Do you need a RISEN for living??? Risen är gott... Mycket gott. Vad tycker ni om min RISEN reklam slogan då? :)

// 11 Maj har jag min så omtalade fotoutställning på kyrktorget... Kom och kolla om ni har tid.
image13
Som ni märker så har jag mycket tråkigt. Min Photo Booth på Macen får liva upp stämningen.

Sovmorgon och produktkatalog

image12Har egentligen sovmorgon just nu... Men eftersom jag måste komma till skolan på något sätt så är jag redan här. Snart dags för lite fika dock och det piggar ju upp.

Min grupps produktkatalog kommer att bli så snajsig... Fick i stort sett all den information som vi behöver igår. Skall till Deli Deli idag igen och fota det sista.. Förhoppningsvis.

Min webbsida skall göras helt om idag... Den får inte handla om mig, utna skall innehålla information om något som har med Borås att göra. Skall börja arbeta med den nu tänkte jag. www.hjalmared.se/infoweb/martha

Mmmm blir pizza till lunch idag... skall bli riktigt gott. Inte så hungrig just nu i för sig. Men det hinner jag bli.

Manpower är veliga... Ville bara säga det!

Innan Onsdag skall jag ha filmat klart... Det  börjar närma sig nu.

Vad skall jag analysera för reality såpa? eller dokumentär? Stress...

// Sommaren kommer nu :)

Fattiglapp

Jag saknar pengar... Jag har INGA pengar... Jag hatar att itne ha några pengar... Det är svårt att leva utan pengar... Det är ett pengasamhälle vi lever i så hur skulle det kunna gå att leva utan pengar över huvud taget. Pengar betyder för mycket!
image11
Sitter i skolan
och har Medieanalys lektion.. Väldigt intressant faktiskt. Skall bli kul att ha den hemtentan. Trodde aldrig jag skulle säga så om någon tenta.
Viste ni förresten att Sverige lika gäran kunnat vara muslimsk.. Men vikingarna klarade sig inte utan fläskkött och mjöd... (vilket man ju måste avstå ifrån om man är muslim... oftast) Intressant tolkning av min lärare måste jag säga!

Blir ingen lägenhet än... Fick inte den på 3:e Villagatan tyvärr. Men bra var väl det egentligen, för jag har ju som sagt var inga pengar. Får försöka hitta en som har inflyttning först i typ Juli. Då har jag råd igen :) LÄNGTAR!

Ska ringa manpower idag.. Måste klargöra en del saker. Missförstånd?Grattis i förskott Ingvår... (fyller imorgon) Min blivande svärmor... I hope!


// Utställningen börjar arta sig.. I alla fall lite!


Photoshop-master och Flash-lärling

Igår introduserades jag in i Flash's oändliga värld....
Det var kul och jag har redan gjort 2 animeringar och början på två små kortfilmer (tecknat, ganska fult).
För smakprov på mina hittills begränsade kunskaper så gå in på www.hjalmared.se/infoweb/martha och klicka er vidare till Blogg.

Men photoshop kan jag...

Fotoutställningen börjar arta sig... men behöver ändå mycket mer kort och illustrationer. Filmen kommer jag fortfarande ingen vart med. MEN JAG SKA FILME!!! SKA!!! SKA!!! SKA!!!

Dags för en första lektion i Illustrator nu då... Verkar också som ett spännande program. Jag återkommer med vidare detaljer.
image10
// Elfsborg ska vinna i år igen... That's a fact!

Legg breaker

Då har man avrit i Oslo...
Det var trevligt. Goa människor, charmig stad, stökigt kollektiv, spyfylla, gott vin, mycket korttagande, jordgubbar och hallon, skyltfönstershopping, dyr cesarsallad, typiska Johanna och Martha utgångar, tomma uteställen, mycket taxi, kebab, viktori secrets modevisning, söndrigt ugglehalsband, brutet legg, onödiga pengautgifter, hemsk bakfylla, tråkig och svettig buss hem... mm.

Nästa helg blir det Lund.. Ännu en Partyhelg(?)... Skall bli kul att få träffa Sara igen. Inte gjort det på evigheter känns det som.

Ännu ett inlägg i Församlingsbladet skall skrivas.. Om konfirmationslägret i sommar... Kul att få visa lite vad man kan (eller ja, tror att man kan).

Hoppas på att få filma och fota lite ikväll.... Motivationen måste visa sig och inte bara ligga och gro i maggropen... Stress som inte syns.. Farligt! En dag rinner droppen över... Eller något!?!

// Mina trosor glider in mellan skinkorna.. Mindre trevligt! Irriterande!

Boys

Britney Spears - Boys
"Boys, sometimes girls just need one, to love her and to hold."
En bra låt...

Äntligen lärt mig hur man verkligen laddar ner... Fått över 200 låtar på bara ett dygn.. Visserligen bara partymixar från 70- och 80-talet, men det är den musiken jag tycker är bra!

Letar lägenhet för fullt nu mera.. går ganska bra. Springer på visningar stup i kvarten. Eller ja, det blir väl min 3:e i efter middag. 2:a på Bergsäter, 2300kr/mån. Låter bra... Hoppas den är det med bara.
Intresseanmälningarna och telefonsamtalen till fastighetsmäklare och personer som vill bli av med sin lägenhet avlöser varandra. Snart skall vi (jag och kriss) väl hitta den perfekta lägenheten!?!

Deli Deli i Alingsås kommer få den finaste produktkatalogen som finns... (bara för att det är jag och två till i klassen som gör den).

image9

Blev förresten min, Kristians, Lovisas och Mathias folder som vann.. Den trycks just nu i 1000 ex och skall sedan skickas ut över landet. Roligt att ha sitt namn på något som folk verkligen kommer kunna ta del av.
Den är snygg...

Imorgon skall jag på intervju på manpower för sommarjobb på Ericson. Hoppas det kommer gå bra.. Jag vill ha ett välbetalt lagerjobb så att resan till Indien och flytt till lägenhet kan bli verklighet.

Har bråttom... MÅSET bli klar med filmen snart och fotografierna och photoshop alsterna... Annars blir det ingen utställning.. :S

// Dags för grillspett nu... Gott, gotti, gott, gott!!!

Att vara adopterad

(Jag är inte adopterad nu bara så att ni inte tror det... Bara rubriken på den lilla berättelsen här nedan som lyder så.)

Att vara adopterad!

En lågstadieklass hade fått i uppgift att rita en teckning av alla i sin familj och sedan visa upp den för sina klasskamrater.
En mörkhyad kille med affrokrulligt hår visade upp sin teckning och de andra barnen i klassen blev förundrade över att pojkens föräldrar var vita.
"Det är för att jag är adopterad" sa pojken.
"Vad betyder adopterad?" frågade en flicka i klassen då.
"Det betyder att när jag var en liten baby så växte jag i mammas hjärta istället för i hennes mage" svarade pojken.

Söt berättelse. Smart och fins sätt att beskriva vad det innebär att vara dopterad. Blev helt kär i den här söta berättelsen när jag läste den igår. Cute, helt enkelt!

Påskveckan har gått och jag ahr varit i Trysil... Det var kul och jag har nästan lärt mig åka telemark nu.
Det var svårt i början, men när man kom in i det så gick det faktiskt ganska bra.

Några ord/meningar som kan beskriva trysilresan med familj och pojkvänner (systrarnas pojkvänner och min):

Snö, stjärtlappsrace, mycket mat, spricka i båtbenet, kul, blåst, svarta backar, telemark, trasiga termobyxor, trasiga vantar, after ski, razor, elsa vägrar komma ner från taket, duscha, lekar av olika slag, godis, elfsborgs match, fula bettan, lindvallen, storm, stängda liftar, skadad svanskota, underbara syskon, farliga nybörjare, filming, fotning, vin, öl, cider, ännu mera snö, strålande sol, fräknar, bränd näsa, skidglasögonbränna, träningsverk i lår och vader, härliga minnen... Och mycket, mycket mer!

image8
Elsa sitter på taket och vägrar komma ner. Hon tycker om att vara på taket...

// Godsend är en dålig film... (såg den just på medieanalys lektionen)

RSS 2.0