Jag vill också sjunga in våren ju...

Igår blev det kåren. Idag är det skola och projektmöte. Sen skall jag packa inför imorgon. För då åker jag upp till Norrtälje och sjunger med kören från Immanuelkyrkan. I eftermiddag skall jag på möte med jobbet. Och vid halv sju åker jag till Eksjö för att jobba på stadshotellet. Så nu skall jag pallra mig ut i köket och sätta på diskmaskinen och sedan packa. Inget firande för mig idag alltså.

// Valborg

Brown and White

Nu har Kriss lämnat mig och Jönköping för Stockholm. Jag sitter här och väntar på att jag skall till skolan och hämta en kamera. Borde gå ut och sätta mig i solen.

Appropå sol.. Så tog jag brun-utan-sol igårkväll. Idag när jag vaknade var det FLÄCKIGT. Och inte på något diskret ställe där kläder ändå skulle täcka det. Nej, utan på armarna såklart. Så jag har skrubbat, skrubbat och skrubbat... Med pealing och skrubborste. Min hud är helt öm och röd nu. Men vill man åter vara fin, så får man lida pin. Det blev dock inte helt återställt tyvärr. Men om jag går med armarna tryckt mot kroppen eller har långärmat hela dagen, så syns det inte. Vi får se vilket allternativ jag väljer. Det är ju trots allt sol ute. Och anledningen till att jag tog brun-utan-sol var ju för att kunna vistas ute i solen med bara ben och armar utan att skämmas för min bleeeeeka hy. Så det vore ju ett väldigt irriterande ifall jag nu måste ta på mig MER kläder. Spraya på mer kan jag inte heller göra, för flaskan är sluuut. Buhu! Men jag överlever nog.


Ser ni de fina linjerna? Och jag som tyckte jag var så noga med att få överallt...

// Spotifyanvändare

Du sköna sommar

Sitter framför tv:n och kollar på Äntligen hemma. Blir så sugen på at göra om överallt. Vill åtminstonde köpa en tv-möbel eller liknande, bokhyllor, ett nytt skrivbord, taklampa, gardiner, en ny soffa och et nytt soffbord. Synd bara att det inte finns pengar till allt. Eller till ngåot!?!

Manpower ringde innan idag. De sa att jag kan jobba v.26-33. Så nu kan jag både tjäna pengar och vara fadder. Underbart. Skönt att allting löser sig tillslut. Innan var jag mest nervös och ångerfylld inför sommaren, men nu längtar jag bara efter den.




// Canarisk potatis

Sushi och jordgubbar

Jaha då var det inga lektioner kvar för den här veckan. Kriss åker troligtvis till Sthlm idag och lämnar mig ensam kvar. Hade det inte varit för att jag ska jobba i Eksjö på Valborg så hade jag åkt till Borås igen. Jag får väl plugga de andra dagarna. Det behövs...

Idag skall jag upp till Rosenlundsbadet och fota/bli fotad till vårat projekt som vi håller på med i skolan nu. Ny logga till Rosenlundsbadet, en broschyr som riktar in sig på unga vuxna i åldrarna 20-30år och skyltar som skall finnas inne på badhuset, som visar var herr- resp damduscharna finns osv.

Till frukost idag åt jag sushi.. Mumms! Hade rester kvar från igår då jag och Kriss beställde hem mat. Sånt lyx har vi egentligen inte råd med. Men det känns i alla fall bättre nu när det räkte till två portioner. Vi lyxade även till det med jordgubbar till efterrätt. 16kr för en låda på Coop. Tyvärr kom de från Italien och smakade inte alls lika mycket som Svenska jordgubbar brukar göra. Men en liten försmak på sommaren fick vi allt ändå...

// Tur att jag fått hem mitt mario-cart

Foosball



Fest, kyrka, måla, cykla, djungel, Zekes, grilla, foosball, sola, sy, plugga etc.
Bra helg, overallen är färdigsydd och en ny vecka har tagit sin början...

// Storhandla senare

Vart tog all tid vägen?

Fre: Skola, labba, fatta, luncha, packa, maila, bussa, posta, handla, äta, sjunga, måla, fika, sova...

Lör: Akvarella, fika, handla x2, äta, sy, fixa, trixa, parta, sova...

Sön: Leva, äta, sy?, städa?, bussa, plugga, sova...



Så här ser de tre första dagarna ut, som kommer att bli början på en hektisk period av både resor, plugg, skoj, jobb, projekt, labbar, stress, ångest, fest och annat. Efter v. 22 kommer jag kunna pusta ut.. Tar ett djupt andetag och kör på!

// Go go go...

Det kommer ordna sig...

...det gör det alltid. Ja, det löser sig, så brukar allt bli. Det kommer fixa sig tillslut! (tror texten går så i alla fall)

Manpower ringde.. De vill att jag ska jobba för dem på Ericsson i sommar. Tillbaka till ytmonteringens förråd.. Jag tackade självklart ja med ett stort smil på läpparna. Jag skall skriva kontrakt 3:e Juni. Sommarjobbet gäller för veckorna 26-34. Det enda kruxet är att vecka 34 är insparksvecka och jag skall vara fadder. Manpower skulle se ifall det gick bra att jag jobbade 26-33 istället. Men funkar inte det så får jag skippa insparken. Jag behöver pengar, så är det bara.. och då får man offra lite. Men förhoppningsvis löser det sig till det bästa ändå. Besked ges i nästa vecka.

// Vår

Western

Igår var det Western vs mellanöstern-sittning.. Jag klädde halft ut mig till indian. Förfesten var hos mig. Mellanfesten hos Jim. Sittningen var en av de bättre jag varit på. Roliga spex, bra danser, god mat (pastasallad), fint märke och trevligt umgänge. Jag är nöjd!




Idag har jag ont i en tå.. Slog i en trotoarkant igår nämligen: Ont, ont, ont gör det.. Imorgon kommer csn och jag drar till Borås.

Första klänningen på tradera är såld också.. Gött!

// Plupp

Flitets lampa

Idag har jag varit speedad må ni tro... (om man räknar bort det faktum att jag sov istället för att vara i skolan på föreläsning vid 08.00 imorse.. hm..) Var i alla fall i skolan vid 10.00 och satte då genast igång med olika uppgifter och inlämningar som skall bli klara, helst i tid. Kom en bit på vägen, datakrångel och dåliga instruktioner till trots. Efter skolan, närmare bestämt vid 14.15 for jag hem för att sätta igång med tvätten, diska, laga mat, städa (grovstäda), vika ren tvätt, dammsuga och moppa. Nu är i alla fall allting klart och jag sitter och pustar ut i soffan.



Imorgon är det faddermöte.. Skall bli intressant att få reda på vad man har gett sig in på. Huvudfadder har jag anmält mig till tom.. Det ni! Imorgon är det även sittning.. Western vs Mellan östern - sittning.. Jag vet inte ifall jag ska klä ut mig. har inte råd, men kanske kan hitta ngt om jag leta lite i garderoberna här hemma.

Nu skall jag se på tv.. borde plugga lite dock. Två tentor och ett projektarbete att avklara på bara några veckor nu. Mer än vad jag är van vid.

// Typsnitt

En trend är bruten

Igårkväll vann vi inte något på Bingolotto..

Idag vid 15.00 fick jag inte ett jobb på Max..

Ikväll skall jag och kriss inte tvätta..

// Ericsson?

Purple Pocahontas


Nu drar jag till Villan för pizzamackor och Bingolotto bilspecial..



// För jag är kär

Mat mat mat

Gårdagen bjöd på en ny armbandsklocka (pressentkort från Guldfynd), blåsigt väder vid vätterstranden, god mat med älsklingen, robinsson, filmen "låt den rätte komma in" och en massa godis..




Kan inte låta bli att fota precis allt, nu när jag har skolans kamera hemma...

// Ikväll är den kvällen då det plötsligt händer...

Just another suturday

Kvällen/natten igår gick utmärkt. På Ztyle var coverbandet "Billy" som kör Gyllene tider-låtar.. De var duktiga, men man tröttnar snabbt på att bara höra låtar från ett och samma band tycker jag. Jag vill ha variation. Jag menar, det är ju inte direkt som om Gyllene tider ansträngt sig för att få sina låtar att låta olika!?

Nu skall jag ta mig en smörgåsMy, höra av mig till mina vänner, dra ner på stan, vara i solen, bara njuta av att det är helg... och ikväll blir det hemmakväll med Kriss. Var ett tag sen han och jag var hemma samtidigt en kväll. Antingen är han och spelar innebandy, grillar eller gör ngt annat skoj. Eller så är jag iväg med kompisarna, är på kåren eller något liknande. Så ikväll skall det bli god mat, robinsson, godis och kanske en hyrfilm.



Imorgon skall det spelas Bingolotto i Villan.. Då ska jag vinna en bil, bensin, miljoner, mat, resor och mycket mycket mer.

// Hemtex

Scrubs på tv

Vad har hänt idag då? Och vad ska hända ikväll?

Inte mycket är svaret på de frågorna.. Idag har jag varit i skolan, lunchat, gjort ett märke till AG (Absolut Gotland) som vi nu skickat in och spelat Mario Galaxy. Ikväll skall jag se på tv fram til 21.00 för då ska jag göra mig iordning för att gå till jobbet som börjar 22.00. Som sagt, mitt första riktiga arbetspass.. Är något Gyllene tider-coverband som skall spela på Ztyle. Om de drar mycket folk vet inte jag.. Men det lär väl märkas.

Vad händer imorgon?

Den som lever får se.. Har tänkt dra ett varv på stan dock. Har lite pressentkort. Ett på H&M och tre på Hemtex, så det blir väl till att skippa resterande butiker för att inte fresta sg själv att köpa något man inte har råd med. Nu är det bara 1 vecka kvar tills csn kommer.. counting the days!


// Godis

Det löser sig alltid...



Imorgon ska jag jobba själv för första gången.. Scary! Nej, men det kommer nog gå bra. På måndag skall jag på anställningsintervju på Max här i Jönköping. Håll tummarna. Behöver ett jobb till sommaren...

// 90's

Korv med bröd

Igår blev det grill i solen, vin och kåren...



// Puss

Canon EOS 350D

Idag har jag fotat, fotat, fotat... Har skolans kamera i veckan. Så det skall tas en massa kort.. wiho..

Nu drar jag snart och grillar. Fest blir det också och Kåren.. Och sol är det ute.. wiho...


En prudnadsfågel som står i ett av våra fönster...

// Ingen ovve idag

Första, andra, tredje...

Har fått mitt första bud på ett av klädesplaggen.. Det är en gul klänning från forever21. Tyvärr är budet bara uppe i 45kr än så länge.. Men auktionen skall hålla på i 10 dagar, så förhoppningsvis blir budet högre. Blir en bra affär för köparen annars...

// What's your dream?

Tradera

Har precis laggt upp lite kläder för budgivning på tradera. Skall bli spännande att se ifall någon vill ha dem. Inte hela världen ifall ingen lägger något bud. Kostar ju bara några kronor att försöka, så det är det värt.
Om ni vill ta en kik så klicka här -> marthapartha

// Medlepass 16.00

I like it

Hatthyllan, skoställ, tolv tavlor, tre hyllor, taklampa, sänggavel, rullgardiner, väggklocka och gardinstänger är nu på plats... Känns helt underbart. Dörren in till köket är även avkrokad och nedställd i källaren. Det börjar ta sig må jag säga. Jag trivs bara bättre och bättre dag för dag... Tack mamma och Matz för all hjälp igår!

I veckan ska jag ta tag i mitt liv och börja träna igen efter ca 2-3 veckors uppehåll, göra skolarbeten gånger 4, jobba på Ztyle, äta glass och kolla på Pretty Woman i Villan, tvätta, sova länge, sola (hoppas på fint väder i veckan), festa? (om jag hittar pengar), fota, sälja kläder på tradera och en massa mer...

// God morgon

Påsk

Påsken har varit bra på alla sätt och vis. Påskmiddag hos lundbergs, grill likaså, bilåkandes med Alex, lax i Blankared, lek med småkusinerna och småsyskonen, grill och film med Emma och Clara och lite till..

Idag åker mamma och Matz med mig och Kriss hem och hjälper oss att sätta upp lite hyllor och tavlor i lägenheten. Skall bli skönt att få det fixat.

Fisken Einar

Nu ska jag klappa lite på min nyklippta vovve som ligger här bredvid och ser ut som en råtta.. Fast hon är söt ändå..

// Påskgodis


Fläskfilé

Det var såååå skönt att sova inatt efter att jag kommit hem från Karlssons. Blinkande ljus som störde sikten, hög musik som gjorde att man inte hörde vad folk sa, fulla drägg som trodde de kunde spela osv. Nu kanske det låter som om jag var missnöjd med mitt första pass... Men så är icke fallet. Jag är super nöjd. Det flöt på någorlunda bra och min handledare tyckte att det hade gått bra för att vara första gången. Självfallet räknade jag fel ett antal gånger och mitt tempo är ju i ullterapid om man jämför med någon mer erfaren. Men allt som allt är jag nöjd. En av mina chefer ringde innan idag också och berömde mig för min insats (hon var där och kollade till mig igår nämligen). Så får hoppas att det går lika bra (helst bättre) ikväll på Centrum.

Idag har jag, Kriss och Laholm umgåts hela dagen. Vi bestämde oss först för att dra ett varv på stan och kika i affärer. Men dumma som vi är tänkte vi inte på att det idag är röd dag. Istället blev det slapp i varsin solstol på våran innegård. Underbart. Vi bestämde oss också för att grilla. Så den billiga fläskfilén inhandlades och maten blev super god. Härlig dag, helt enkelt.

Nu är jag mest seg och trött. Det tar på krafterna att vistas i solen må jag säga. Ska nog slappa lite framför datorn innan det är dags att göra sig iordning för jobbet.

// Chill out

I'm a Joker



Fick nyss reda på att både J-södra och Hv71 skulle hålla till på Karlossons ikväll.. Och det gör ju mig inte alls mindre nervös.. Hm.. Nej men det skall nog gå bra. Beger mig om 20 min. Så om 5 timmar är mitt första arbetspass avklarat och då behöver jag inte längre våndas. För då är det gjort...

// Finne i pannan.. typiskt!

He's back

Yes.. nu är min hjärtevän äntligen tillbaka hos mig... Han anlände redan en timma tidigare än vad han sagt i telefon, så jag blev extra glad när han kom.

Nu har vi precis varit iväg och handlat på coop. Ni har säkert alla sett på tv att de säljer fläskfilé för endast 49kr/kg där denna veckan. Förmånspris till alla med coop-med-mera-kort.. Tyvärr så har mamma lånat vårat sånt kort, så vi får vänta tills på söndag med att fylla upp frysen med billigt kött. Om vi har otur är den väl slut då i för sig..

Jag bjuder på en låt som min barndomsvän Sara, jag, mina syskon och vår mamma komponerade ihop påvägg upp i bilen, till Sälen en påsk när vi var yngre.

Melodi: Bjäller-klang

Vers 1.
Ute är det vår. I skjulet hönsen går och värper sina ägg, när ljudet tuppen når. En påskhare knackar på och frågar om han ägg kan få. Som han ska måla till små barn. För nu är påsken här.

Refr.
Påsken är, påsken är väldigt kul och gul. Följ nu med på vår kvast. Till blåkulla går vår tuu-ur.
Påsken är, påsken är väldigt kul och kul. Följ nu med på vår kvast. Till blåkulla går vår tur.


Stick.
Vi dansade runt elden med häxorna en natt. Vi sköt fyrverkerier tills alla hade fnatt.

Refr.
Påsken är, påsken är väldigt kul och gul. Följ nu med på vår kvast. Till blåkulla går vår tuu-ur.
Påsken är, påsken är väldigt kul och kul. Följ nu med på vår kvast. Till blåkulla går vår tur.



// Blåkulla

Önska mig lycka till...

Eftersom att klockan är 00.07 så är det alltså ikväll jag skall ha mitt första arbetspass.. Jag är faktiskt inte lika nervös längre.
Tror att den nervositeten jag känner kommer släppa efter bara några omgångar. Vad är det värsta som kan hända liksom?

Med tanke på klockan så är det ju idag som älsklingen min kommer hem också. Känns som om han har varit borta i evigheter. Synd bara att jag ska jobba den fösta kväll han är hemma på en vecka.

// Big Brother

I feel like a chicken

Jag har fått reda på när jag ska ha mina "gå-bredvid-pass" nu... På fredag hittar ni mig på Karlssons och på torsdag finns jag på Centrum. Jag är såååå nervös. Men som tur är så står det en något mer erfaren dealer bakom mig, berädd att hoppa in och rädda spelet om det skulle behövas... Förhoppningsvis behövs inte det dock.



Påskafton spenderas troligtvis i Borås. Men lugn kära Jönköpingsbor, jag är tillbaka redan på söndagen igen.. Ni kommer inte ens märka att jag varit borta.

Sugen på en god smörgås med krämig bredbar ost... Men har ingen, så får ta min hyvelbara starka ost istället...

// Hyvel

T som i tråkigt

Jag har sååååååååå tråkigt... Jag har varit i skolan, jag har pysslat lite i illustrator, jag har ätit mat, jag har spelat mario galaxy, jag har bestämt vad jag ska äta ikväll, jag har städat lite lite lite, jag har deklarerat, jag har läst... Men nu vet jag inte vad jag ska göra. Känner inte att jag har någon inspiration till att göra läxan för dagen heller... What to o, what to do!?

Försökte komma på något bra
att tycka till om här på bloggen innan också.. Men nej, jag har ingen ork. Mitt huvud känns tungt (mest för att jag har sån jobbig huvudvärk heeeeela tiiiden).

Ikväll är det i alla fall näst sista utbildningstillfället. Ikväll får jag även reda på om och i så fall vart jag ska jobba i påsk. Spännande. Spelade lite Black jack på internet igår kväll. Och jag gick faktiskt plus 2000kr. Synd bara att det inte var riktiga pengar, de hade varit behövliga nämligen.

// Boring

Sunny days


Lunch vid hamnkanalen...


Grill på våran innegård...


Buzz och sedan utgång...

// Springtime

Grillidill

Jag vill allt annat än att somna just nu... Jag vet att klockan är 03.41, men jag vill bara inte sova... Har nyss avslutat senaste avsnittet av Robinsson. Men det känns ändå inte lockande att sluta ögonen, inte ens för en liten sekund.

Ikväll blev det grill, buzz, vattenpipa och sedan The nation... (bilder imorgon) Det var trevligt, tyvärr inga kårenpriser och till sist pizza på Amigo. Mumsigt. Nu längtar jag mest efter Kriss. Inte kul att komma hem till en 180-säng och lägga sig helt själv. Jag vet att jag hatar att sova trångt osv. Men just nu hade jag bara sövts till ro av Kriss andetag känns det som.

// Parangan

Edit: Med inga kårenpriser så menar jag självklart inträdet. Priset på den drink jag köpte var godkänd på alla vis... :)

Var är min skatt?

Vid 17.00 tänder vi grillen på våran innegård... Hoppas solen håller sig framme ett bra tag ikväll. Ska snart iväg och handla något gott att grilla och potatissallad. Troligtvis blir det utegång ikväll också. The nation på 8 glas blir det i så fall. har precis städat hela lägenheten, diskat och gjort mig iordning. Jag är redo för att gå ut i solen igen...


Kvällen outfit...

Satt nere på stan vid hamnkanalen innan idag. Vi var många som hade hittat ut och vi blev ett helt gäng som satt där och käkade lunch och lapade sol. Härligt, härligt...

// Ingen skatt ännu alltså

Today is gonna be the day...

... då jag sticker till skolan och lämnar in ett arbete.

... då jag får fler fräknar.

... då jag inte slösar en massa pengar, men hittar på en massa skojigheter ändå.

... då jag hittar en gömd skatt och blir ekonomiskt oberoende.

// Så vad väntar jag på?

AG och SS

Idag bokade vi biljetter till AG. Absolut Gotland. Vi åker dit i Maj för utlandsfest med en massa fler studenter. Det kommer bara bli jag, Laholm och Nilla i en stuga. Så det känns ändå ganska gött att få sova under tak och inte i tält. Så nu hoppas jag på fint väder den helgen, så blir det nog underbart. Har ju faktiskt aldrig varit på Gotland heller..

Nu är jag nyss hemkommen från Nilla. Vi har trot eller ej, kollat på hockey. Vi har även ätit glass och godis och det tycker jag om... mer än hockey... Skall faktiskt sova strax hade jag tänkt. Börjar få ont i huvudet.. bara vänstra halvarn av huvudet. Jag får det då coh då... och jag tror det är ett tecken på sömnbrist. Så John Blund kommer snart hit och besöker mig.


Jag har ett par som lyser i mörkret... Woho..

// Shutter Shades

Idag blir det vårskorna

Vaknade 10.00 trots sovmorgon... Skönt att vakna så "tidigt" och vara pigg. Solen skiner från en klar klar klarblå himmel. Jag har precis bestämt mig för att ha kjol på mig idag. Underbart! Vårskorna och vårjackan får det nog också bli. Bäst att passa på innan vårvädret försvinner igen. Ska nog ta på mig, käka frukost och sedan sätta mig ute i solen med en bok. Hinner nog få lite fräknar innan skolan drar igång vid 13.00.



Ikväll blir det relax med lite vänner på Atlantis. Bubbelpool, bastu och en massa prat... Efterår drar vi till kåren och käkar tacos. Vad som händer efter det återstår att se.

// Koka smör

Lonely week

Har nyss varit på utbildning och sitter nu framför Medium på 4:an. Det är spännande.

Igår var det kåren och det var trevligt som vanligt.

Kriss har lämnat Jönköping och mig nu... Buhu.. Han ska vara borta en hel vecka. Hur ska jag klara mig utan honom så länge? Kommer kännas så ensamt här hemma i lägenheten. Får väl se till att hitta på saker med vännerna hela tiden eller hålla mig upptagen med skoluppgifter.



// Känner mig fattig

Nu drar jag...


On my way to go... Varför luva kan man undra, nu när det är vår i luften. Håret är blött och det torkar fel annars, är mitt svar på den frågan... Så vet ni det...

// ...och utbildar mig

Ledig, ledig, ledig...

Igår var jag och vännerna ute och firade Martina och Laholm som fyllde/fyller år i veckan.. Vi var på Twin City och åt god mat och sedan blev det en öl (trot eller ej) på ett annat ställe. Mycket trevligt måste jag säga och ölen smakade inte så hemskt ändå.

Idag är både jag och Kriss lediga från skola så då passar vi på att tvätta. Tyvärr sov vi över en timma av våran tvättid, men vi hinner nog få de mesta rent ändå. Om ni ville veta.. hm..

Ikväll blir det BlackJack-utbildning, sedan förfest i villan och tillsist kåren... Kriss han ska ha kompisar hemma och se på någon match (ishockey? fotboll? vem vet..).

// Lunch

RSS 2.0