...transpirationen viktig är...

Idag är allt inhandlat... allt för att kunna göra en egen vinsats. Vitt vin av märket kiviks. 23 liter vin är nu i startfasen, men om några veckor har jag 30 st vinflaskor färdiga att avnjutas. Enligt bruksanvisningar skall man låta vinet ligga och lagras i sina flaskor 2 månader ytterligare för bästa smak. Men sånt tjafs kommer inte jag orka med.. När det är jag som gör vinet så kan det ju inte bli annat än gott, så vem behöver lagring då?



Förutom vintillverkning har jag inte gjort i stort sett någonting. Läst ut "flickan som lekte med elden" och nu påbörjat "luftslottet som sprängdes", varit och handlat och lagat panerad fisk med kall sås och potatis, försökt sola, försökt ta ner ett tält innan regnet kom (regnet hann före) och kollat på allsången. Ja, i stort sett ingenting. Nu ska jag sova. Imorgon vankas det jobb.

// ...hit med vin, mera vin...

Sushi och longboard

Jaha vad har jag gort idag då? Jo, först började jag dagen med att sova ut. Det var skönt, trots att jag fick gå upp vid 07.00 och byta säng. När jag vaknat ägnade jag en del tid åt att försöka sätta upp två tält. Det var lättare sagt än gjort. Och jag kan ju inte säga att värmen hjälpte. Jag har även löst lite sudoku, kollat på när mamma bakat bullar och frallor och läst i min bok. På kvällen lagade jag sushi åt familjen. Det blev gott. Sedan stack jag med Malin och hennes kompis Nina och åkte lite longboard. Det var roligt. Lättare än vad jag trodde att det skulle vara. Åkte visserligen inte på så branta underlag. Lagom för en nybörjare som mig. Nu skall jag sova i den lilla husvagnen. Inget jobb imorgon heller.. Gött!


En bild på panterElsa, bara för att hon är så söt...

// Natti natti

Ingridienser

Idag slutade jag redan vid 13.00 från jobbet... Rätt skönt faktiskt.

Igår var det som sagt var lite röj på stan.. En av de roligast/trevligaste/sommrigaste kvällarna på länge. Jag hade riktigt kul trots att hade i bakhuvudet att jag skulle upp tidigt idag och gå till jobbet.


Bild från i torsdags.. Då var det också en lyckad utekväll...

Efter jobbet idag åkte jag och syskonen och badade. Skönt, men jag var egentligen för trött för att ligga och steka i solen. Glassen som jag köpte på stranden var jätte mjuk också.. Ucha! När vi kom hem drog jag och Matilda till ICA och köpte grillingridienser. Så nu ikväll har vi ätit grillad lax och fläskfiléet med canarisk potatis, god mozarella- och tomatsallad och grilloumi och champinjoner på spett. Mumsigt som bara den. Nu är jag dock dödstrött. Känner att jag kommer somna som en stock. Skönt att vara ledig två dagar nu med. Sovmorgon.

Imorgon skall jag köpa ingridienser till vin. Tänkte göra en sats vitt vin. Hoppas det blir gott. "Southill-street" ska det heta.

// Zzzzz...

Ett kort arbetspass och en trött arbetare

God morgon, god morgon... hör fåglar sjunga glatt godmorgon.. God morgon i kör!

Japp då var man tillbaka på jobbet. Var här redan för 30min sedan. Fick skjutts av Moa nämligen. Var ute igår. Det5 var trevligt. Vi satt hemma hos Madde några stycken. Vi firade Emilia som fyllde år och sedan drog vi ner till vimmrl ovh Harrys. Drog väl hem vid ett ungefär. Så idag är jag en smula trött. Men verkar som om vi slytar redan vid lunch idag. Så det är bara 5-6 timmar kvar tills jag får gå hem och lägga mig i solen. Gött, gött!

// Back on track

O som i orka

Orkar inte blogga..
Jag vill att denna hemska helg ska vara slut NU! Orkar inte jobba mer.
Orkar inte vara vaken längre... vill sova LÄNGE imorgon.. Fast det går inte. Pust!



// Orka orka

Rutiner

Första arbetspasset på Ericsson avklarat.. Det var roligt att vara tillbaka i de gamla lokalerna och träffa arbetskamraterna igen. Mycket var nytt, men det mesta var sig likt. Trodde et skulle ta längre tid att ta sig in i rutinerna igen än vad det gjorde. Allt satt liksom kvar där inne i huvudet någonstans. Ikväll är det på't igen.. nattpass även då. Så nu skall jag vila fram tills dess..


Syskonkärlek...

// Tjingeling

Min enda "lediga" vecka är nu slut

Dåligt med uppdateringen jag vet... Men jag har mina anledningar.. Dels en underbart, härlig, mysig, händelserik, stressig och fartfylld vecka på Vrångö (konfaläger). Och dels en underbar, härlig, mysig, händelserik, stressig? och fartfylld midsommarafton i Kråksjö som ligger utanför Skru?, som ligger utanför Lessebo, som ligger utanför Växjö. Och dels en underbar, härlig, mysig, händelserik, stressig och fartfylld konfirmationshögtid idag i kyrkan. Nu är det klart, avklarat, slut, färdigt, finito... Imorgon börjar jag jobba på Ericsson igen efter nästan ett års uppehåll. Skall bli både skoj och lite trist. Trist för att jag hellre vill ha semester/lov nu när värmen skall komma tillbaka. Skoj för att det skall bli kul att träffa alla gamla arbetskamrater. Men nu behöver jag nog sova.. jag har inte fått sova ut på ett bra tag nu. Nätterna har varit korta och dagarna fullspeckade... Så nu behöver jag sömn. Imorgon jobbar jag natt..



// God natt!!

Jag drar till skärgården

Vrångö närmare bestämt.. i göteborgs skärgård. Jag skall agera kökspersonal på Immanuelkyrkans konfirmationsläger. Skall bli kanonkul... sol, bad, bus, lek, god mat, andakter, sång, lektioner, dans, vänner, jobb mm

// Ses i Växsjö på midsommar

Ett glas juice till frukost räcker...

Igår var det Gingiri, Nemere och Anna mfl, vin, frisörsnack, xoy (tyvärr en kortis), chawarma och taxi. Trevligt!

Idag blir det en studentrunda som heter duga. Nio stycken skall firas, närmare bestämt... Jag kommer bli mätt!

// Hej, puss, ses

Slappar mest...

Denna dagen har gått åt till promenad med hunden, wii-spelande, besök hos pappa med familj och den nya hunden och till sist nybakta bullar. Helt okej och slapp dag.


En liten busvovve som badat i lera...

Imorgon blir det stan, fika, träffa Linda och Emma, Bäckängs bal, mer lek?, fotboll om Kriss får bestämma och kanske en film.

// Ska gå och kasta pil

Att göra mycket, men ändå ingenting...

Började dagen med att vakna upp i en husvagn... väcktes av bråkande kråkor, musik på ett bygge i närheten och det irriterande solljuset redan vid 07.30.. Inte helt okej. Husvagnen skall fungera som mitt rum nu i sommar när jag bor hemma i Borås. Har nämligen inget rum längre.. så är det när man är många som syskon som tar över så fort man flyttat ut. Men husvagnen funkar nog utmärkt.. bara jag slipper bli väkt så tidigt varje dag jag har sovmorgon.



Idag har jag varit en sväng på kanalleland då syrran skulle på jobbintervju, jag har gått en promenad med vovven min som passade på att bada i lera, jag har ätit god köttfärslimpa och till efterrätt jordgubbar med ovispad grädda och socker, jag har spelar wii fit och wii play och slått många av mina rekord, jag har fått ett arband och en parfym av moa från hennes resa och jag har planerat att se på Benjamin Button via en streaming-sida nu om en kort stund. Inte mycket som hänt/ska hända... Men en helt okej start på veckan, då det kommer hända betydligt mer de resterande dagarna. Mer om det sen...

// Jag åt upp min mat... så det så!


Jag röstar grönt!

Jobbet igår gick bara bra.. Många komplimanger och goda alkoholfria drinkar.. Pricken över i var när Laholm och Malinx2 kom och besökte mig.. Ett lyckat och roligt arbetspass helt enkelt.

Idag händer inte mycket. Jag skall strax gå och rösta.. Jag kommer rösta grönt, dvs miljöpartiet.. Tycker det är viktigt att miljötänket kommer in i EU (skulle kunna dra upp en miljon anledningar till att ni också borde göra det.. men det får bli ett helt eget inlägg längre fram i tiden). Sedan skall jag sopsortera och panta burkar. Vill inte ha något skräp kvar i lägenheten som ligger och möglar när jag är i Borås hela sommaren. Sedan vid 18.00 kommer mor min och hämtar kirss, mig och min enormt skrymande packning.


Gör din röst hörd... Visa din åsikt... Säg vad du tycker... Gå och rösta... Fotograf: Ryan Yoon

// Surare än surast skall det vara

Jag har ett eget galleri i mina tankar

Idag skall jag packa inför imorgon.. För då går sommarlasset till Borås. Det är där jag skall spendera min sommar med jobb på ericsson. Med undantag för lite helger/vistelser i bl.a. växsjö, jönköping, sthlm, hönö, fotö, vrångö, sturkö, gbg osv. Vi får väl se hur mycket jag hinner med. Men om jag ska göra allt jag vill göra i sommar så lär mina lediga dagar vara rätt uppbokade. Men det gillar jag...

Jag vill ha en digital systemkamera... Jag vill ha en massa objektiv, en blixt eller flera, en kameraväska, ett stativ, flera olika linser mm. Jag vill ha modeller att öva min fototeknink på. Jag vill ha oändligt med inspiration. Jag vill skapa, jag vill fota, jag vill göra konst, jag vill få utlopp för allt jag har inombords...


Bild tagen från vmagazine.com.. Fotograf: Ryan Yoon...

Glöm inte ge mig en vänlig kommentar youmoda.se... Och glöm inte att hålla tummarna!

// Glad nationaldag allihopa

Bilder från de nyss gågna dagarna..

Hade lite bilder som låg på kameran och skräpade... Och där skall de ju inte ligga. Så här är lite bilder från de senaste dagarna:


Så här glad var jag över att skolan äntligen var slut för sommaren...


Piren-firande.. sista tentan avklarad...


KSM och Sandy fhar fyllt 20år... grill och kubb...


Sista kåren innan sommaren... Förfest i Laholms nya och ännu omöblerade lägenhet...

// Nu ska jag handla mat

Chock!!!!

Jag är med bland top 10 i Vero Modas linne-tävling... Galet! Får ett par dagar sedan upptäckte jag till min besvikelse att jag glömt bort att den första delen av tävlingen var avslutad. Jag som hade tänkt gå till skolan, logga in på alla datorer och gett mig bra poäng. Men vid insikten att jag helt och hållet missat datumet så orkade jag inte bry mig mer. Men så idag fick jag lust att bara ta en kik på deras hemsida för att se vilka bidrag som faktiskt hamnade högst upp på listan. Och fatta att jag blev förvånad då jag var en av dem...


Ser ni mitt linne... längst upp i högra hörnet.. :) Lite coolt att vara bland de tio bästa ändå...

Det är nu upp till juryn att bestämma första och andra plats i tävlingen. Och JAG vill vinna! Juryn kommer gå mycket på vad folk kommenterat och tyckt till om de olika linnena. Så skynda er in och gör en egen användare (annars går det inte att kommentera) och ge mitt bidrag några väl valda ord! Skriv inte negativt om de andra linnena dock (det klart ni skriver vad ni tycker... men gör det inte för min skull). Tävlingen är snart avslutad så hjälp mig vinna!

Länk -> Top 10
(mitt bidrag är längst ner på sidan)

// JAG VILL VINNA! JAG VILL VINNA!

Greys Anatomy och Gossip Girl

Serier hela dagen.. Har nämligen upptäkt tjusningen med streeming(stavas?). Så Grays Anatomy, gossip girl och 90210 är snart avklarade. Blir kanske en film senare med.

Idag har jag och Kriss firat att vi båda fått "sommarlov"... hans sista tenta blev klar idag så nu är vi lediga båda två. Vi firade med kinamat. Mums!

Igår var det sista kåren för terminen.. Det var mycket trevligt. Förfest i Laholms nya lägenhet. Vi satt alla på golvet för hennes möbler flyttas först på lördag. Kåren var prppfull med folk och jag hade en kul kväll.

// Linda är hemma?

Hattfnatt

Har köpt en hatt. Tycker det kan vara väldigt snyggt på vissa ibland... Själv är jag inte så van än. Vet inte riktigt ifall det är min stil. Men jag vill att det ska vara min stil. Hade på mig den när jag vara ute senast. Och man fick verkligen inte ha den ifred. En kille skulle ha den som tjejmagnet sa han och lånade den halva kvällen. Andra ville prova, vissa bara tog den och satt den på sig själva.. Så populär var den i alla fall.. vad säger ni? Passar jag i hatt? Nu har jag visserligen uppsatt hår på bilderna. Men vad tror ni?



// Nu drar jag och grillar kycklingspätt

Kex och kubb

Sitter och käkar små kex med skinka, ost, sallad, rödlök och salladskrydda... Mycket gott måste jag säga...



Har legat på vätterstranden idag.. solade inte dock. Brände mig så mycket igår nämligen. Så kan det gå..

Fick förresten godkänt på min webbtenta ändå... Trots att jag skrivit ner mina svar och jämfört med de rätta svaren. Fick i alla fall ett mail från läraren idag där det stod att jag var godkänd.. Känns helt underbart skönt. Slipper jag tänka på det i sommar.

Idag blir det kubb, grill, chill och dricka uppe på dalvik. Sandy och KSM har fyllt år och det skall vi fira. Blir nog en ganska lugn men trevlig kväll.

// Chill out

RSS 2.0