Trött tös

Hemkommen från Kalmar och Spiik.. Mitt lag vann inte.. men vi hade kul ändå. Berättar mer och läggeer förhoppningsvis ut lite bilder vid ett senare tillfälle. Nu ska jag duscha och städa lite.. Ska försöka göra det julfint i lägenheten senare ikväll med.



// capricciso

Finns här för dig

Tiden läker alla sår.. mer eller mindre i alla fall. Och även om du inte tror det nu så kommer det kännas bättre längre fram. Försök hitta på en massa roliga saker och underhåll dig själv på alla sätt.. Då slipper du tänka på allt det jobbiga. Jag finns alltid här... hoppas du vet det!? Jag älskar dig min kära syster!

// Unbreakable no more

Ändrade planer igen

Faslkt alarm.. Verker inte som om Kriss ska välja utbildningen ifall han kommer in trots allt.. Var vist inget för honom ändå verkade det som...

Ikväll blir det utgång.. En ganska chill sådan. För imorgon ska jag plugga hela dagen... Behövligt, då jag ska vara borta hela helgen.



Sitter just nu med hårfärg i håret.. Det skall bli mörkade och mer jämnare. Hade missat en massa blonda slingor förra gången.

// Skype

Ändrade planer?

Idag är jag riktigt deppig... Igårkväll fick Kriss för sig att han ska börja studera i Stockholm efter jul ifall han kommer in på den utbildning han sökt. Själv har jag aldrig fattat att han verkligen ville komma in på de programmen.. Trodde han bara sökte för att söka. Så ja, jag är lite ledsen. Dels för att jag inte vill bo utan Kriss. Jag vill inte ha ett långdistansförhållande.. Sånt är bara jobbigt. Kommer känna mig såååå ensam. Självklart har jag goa vänner att umgås med här i Jönköping. Men att gå från att ha bott ihop och delat precis allt så länge.. till att bo så långt bort från varandra och dela i princip inget är en stor förändring. Jag hoppas att han inte kommer in... Jag vet att det är elakt tänkt.. Men så känns det. Jag hatar att flytta.. vilket jag måste göra ifall han flyttar. Jag har inte råd med en två (i alla fall inte denna tvåan) själv. Jag vill inte bo själv... Jag är inte en person som bor själv.. så är det bara. Självklart vill jag att han ska börja studera på det han vill... Men att jag får reda på detta nu så tätt inpå känns jätte jobbigt och stressigt. Hade jag vetat hela tiden att detta var på tavlan så hade jag kunnat vänja mig vid tanken åtminstonde. Vid det här laget borde jag redan ha sökt ny lägenhet, åtminstonde kollat hur hyresmarknaden ser ut juts nu. Kan tänka mig att det är jätte svårt att få en etta.. Nej jag är väldigt ledsen, arg och stressad just nu. Går väl över när jag fått smälta allt och fått lite mer koll på läget.. Men just nu är det pyton.



// Klump

Duschen kallar

Skall strax hoppa in i duschen... Väntar på att Kriss skall bli klar bara. Missade en föreläsning nu i morse.. Mitt egna val. Har inte sovit ngt inatt nämligen. Ucha.. Men så fort jag gjort mig iordning är det dags för 3D-labb.. Inte världens roligaste.. Men det måste göras. I eftermiddag blir det plugg för hela slanten.. Tentorna börjar närma sig nu.

På fredag drar jag jag på Spiik... Innebandyturneringen jag var på i Kalmar förra året. Japps, jag skall dit igen.. Och det kommer förhoppningsvis bli minst lika kul. Tror vi ska vara utklädda i 80tals-stil.. Men det är nog inte 100 bestämt än.. Jaja, det löser sig alltid sa han som sket i vasken.

Igår när ninisarna var ute och hoppade i hela huset la sig Mållga ner och började rulla runt.. Aldrig sett henne göra så. Men fick sedan reda på att det betyder att hon trivs.. Så det är ju bra. Såg väldigt roligt ut dock.

// Firefox

Jag är såld...



// Nu målar jag inte mer idag

Illustrator framför penna och papper






// ...nu målar jag nog lite till

Tycker att...

...alla som brukar läsa min blogg lämnar ett litet avtryck under kommentarer. Hur skall jag annars veta vilka alla är? Även om du är inne och läser för första gången och bara råka komma in här på min sida av slump, så vill jag ha en kommentar!



// Chillin

Pärleporten

Nu skall jag dra mig ner till busstationen och åka hem till Borås en sväng. Alexander, min kära bror, har fyllt 25 och skall fira detta idag. Skall bli trevligt.

Kvällen igår blev mycket lyckad.. Jag dansade, drack cider, drinkar och vin, sjöng goa låtar, åt jätte goda kycklingspätt med potatisgratäng och snackade med en massa sköna människor. Lyckat!

// För han har öppnat pärleporten

Rösta om ni vill


Klicka på bilden och rösta på mitt bidrag i ännu en Veromoda tävling...

// Time to go

Cider X-mas

Om man bara har plugg att göra... så kan man sminka sig länge. Jag och spotify spenderat ett bra tag inne på toaletten nu.. Blir sotade ögon och en svart top idag. Lite ruffsigt hår och pärlörhängen. Sen kommer overallen och bryter av stilen på hänsynslöst sätt.. I like it..

Kanske ska te en cider snart? Skall inte vara på den aktuella förfesten för ens 18.30 visserligen. Men vet att det är några som börjar lite tidigare i huset bredvid.. Ska se om jag kan dra dit kanske. Vill inte sitta hemma själv mer (Kriss jobbar). Har köpt sån julcider, cider X-mas som glittrar. Kommer kännas lite skumt att dricka glitter dock..



// Round round

Dags för duschen





Måste ta reda på lite bra knep för att få färgerna att se mer verkliga ut... Får helt enkelt kolla runt på lite olika konstbloggar och se hur de har gjort. Och hur får jag färgerna att lysa mer? Typ på ögat vill jag ju ha en glasaktiga färg... Hm... Kul är det i alla fall...

Nu ska jag hoppa in i duchen och sedan göra mig iordning.. Fortfarande inte kommit på vad jag ska ha på mig. Men det löser sig alltid. I värsta fall får jag väl gå naken...

// Crank it up

How Soon Is Now?

Party ikväll då... Skall strax en sväng förbi systemet för att köpa lite vin. Skall blli gott med vin. Förra lördagen blev det ju Gin-drinkar... Men jag föredrar verkligen vin.. vitt vin. Vad skall man ha på sig ikväll då? Overallen är ju en självklarhet, men ovantill? Hm... tåls att tänka på.

Här kommer ännu lite låtar att tagga till (själv ska jag tagga hela dagen):











// Gillar musikvideon på sista...

Eye

Första gången jag försökt färglägga något i datorn som jag målat för hand.. Gick väl ganska bra.. Fick mersmak för det i alla fall. Så några fler teckningar lär det väl bli här på bloggen...



// God natt

Back to 1800

Imorgon är det personalfest... En till två gånger per termin annordas det personalfest för de som jobbar på kåren.. Eftersom jag jobbar i KUG (kockar utan gränser) och lagar mat då och då till alla hungriga kårenbesökare så är även jag bjuden på detta event. Det skall bli kul! När man annländer brukar man få en summa pengar som man kan spendera inne på kåren under kvällen.. lite som en belöning för det man har jobbat (vi kommer in gratis på kåren också). Om man skall vara riktigt cynisk så kan man säga att vi får betalt i alkohol.. Visserligen är det upp till var och en vad man skall använda pengarna till och om man vill gå till kåren på onsdagarna. Men är det gratis så är det och får man pengar när man är på väg in till en bar så får man.. Ja ni fattar vad jag menar. Han känar rätt bra på oss frivilgarbetare den där Kroon (ägaren av akademien alias kåren). Jag menar pengarna vi får som belöning går ju direkt tillbaka in i hans verksamhet.. Visserligen är ölen billig, men ändå...
Nej nu ska jag inte låta sur och nedlåtande mot Kroon och kåren.. Jag gillar kåren. Jag är glad över att det finns ett student-uteställe här i Jönköping. Jag gillar att jobba i köket och jag gillar att få gå gratis in på Onsdagarna. Jag gillar att drickan är billig och jag brukar ha kul med mina vänner när jag är där. Ser fram emot imorgon helt enkelt!



// Payday

Smällar man får ta

Det finns inte jätte mycket positivt med att ha kaniner just nu... Som ni redan läst så kastrerades Alfons igår och det var inte billigt vill jag lova... 1080kr närmare bestämt.
Sen nu nyss när jag sitter i lugnan ro vid datorn dyker texten "datorn får nu stöm från reservbatteriet" upp på skärmen. Konstigt tycker jag, eftersom laddaren sitter i både i datorn och i stömuttaget på väggen. Jag hittar då ett stort jack i sladden.. den är i stort sett helt av. Jag förbannar mig över kaninerna då jag inte har råd att köpa en ny mac-laddare.. och jag behöver min dator nu, inte sen...
Då tar jag och klipper av sladden helt och börjar skarva ihop delarna dem på nytt. Upptäcker att jag inte har någon silvertejp. Men hittar gammal silvertejp på en av flyttkatongerna som fortfarande har klister kvar.. När jag kollar på mitt verk tänker jag inom mig att det inte finns en chans i världen att detta skulle funka... Men som ni antagligen redan har listat ut, så funkade det... Jag är allt min egna lilla elektriker ibland. Ska lyckas skarva ihop wii-sensor-sladden sen med.. för den har också bitits av. Tur att kaninerna är söta i alla fall, som Laholm sa!


Ja vackert är det inte...

// Nu plugg

God natt...

...min skatt!



Något att lyssna på innan ni somnar...

// Imorgon är en ny dag

Ja jag betalar...

Look here
Lite kul att se sg själv på bild så där... testa själva!

// Jag har verkligen inget att göra

What to do...



// Purple

Tradera igen

Jaha då säljer jag lite grejer på tradera igen... Den här gången är det smyckena som har blivit rensade. Får väl se ifall jag lyckas sälja några halsband.. Min plånbok skulle bli glad då i alla fall.
Ta er en titt på tradera, kanske finns det något du vill ha!? Ska snart rensa garderoben igen med.. gick ju ganska bra förra gången jag sålde plagg så det är ju värt ett förtsök.


Ett av de halsbanden jag säljer på tradera...

Nu är lille Alfons hos veterinären.. skall hämta honom vid 15.00.. Hoppas allt har gått bra. Hoppas också han är lite seg och groggy så man kan gosa lite med honom.. Nej men jag ska låta honom vila. Ska bara klappa lite!

// Oxxo

För er som ändå ska ut...

..så kommer här lite sköna låtar ni kan peppa till!











// Thats it for tonight

Attrition och fotboll

Idag är jag jätte trött.. somnade nästan på föreläsningen. Hade nog inte gjort så mycket dock, för man missar liksom inget på de föreläsningarna...
Var uppe och i skolan vid åtta imorse.. vi har jobbat med jeansprojektet hela dagen. Det blir as nice... Det brinner lite i knutarna dock för i nästa vecka skall allt vara klart, så även rapporten. Mendet finns väl inget som inte vår grupp grejjar.


Gimme gimme...

Tro det eller ej, men ikväll blir det ingen kåren för min del. För imorgon skall lilla Alfons till veterinären och kastreras.. Moahahahaha! Nej, men det är verkligen på tiden ifall det inte skall bli en kaninfarm här. Låt oss säga att han helt enkelt har fram tills imorgon bitti på sig ifall han vill bli far. Hade varit mysigt med små kaninungar dock. Istället för kåren så kommer Linda och Daniel hit ikväll. Vi ska äta något gott och se på fotboll. Vad det är för match som visas har jag inte den blekaste aning om... Intresserar mig inte heller. Mysigt med lite sällskap skall det bli dock.

// Customized jeans


Vinn en iPhone

Jag är med i en tävling på Fokis blogg där man kan vinna en iPhone med valfritt skal... Vore väldigt kul att vinna en i Phone då jag funderat ett tag på att kanske skaffa en. Dock skulle det bli lite dyrare varje månad än vad jag betalar nu för min mobil.. och som ni alla redan vet så sprara jag till en Kinaresa.. Så det vore väl toppen om jag kunde få både en iPhone och samtidigt ha råd med en resa... :) Så nu ska jag hålla mina tummar...

Detta skal skulle ja vilja ha till min iPhone om jag hade en:



Tävla du också genom att klicka på bilden...

// Nu är jag trött...

Animation

Jaha då har man haft 3D igen... Idag har jag lärt mig att göra animationer. Fick ta ikapp förra laborationen idag också.. Eftersom jag var i London senast. Men nu är jag i fas igen..


I animationen har cylindern rullat uppifrån plankan och ner på golvet...

Nu skall jag göra en grafisk manual.. I jeansprojektet...

// Tjo

Det var trevligt igår..

Först förfest hos Nilla med lite drinkar. Sedan drog vi till Fekes fest. Dansade lite, åt lite sallad, tjöta lite. Och sedan gick jag och Laholm till Mc Donalds och åt en efterlängtad meny. Bra avslut på kvällen.

Idag ska jag inte gör någonting. Bara slöa framför tv och internet. Borde börja läsa lite i studielitteraturen dock.

// Pyramid

Nya hårfärgen




// Tjing tjong

Cocktailguiden

Skall snart iväg till affären och införskaffa lite blandtillbehör till mina gin-drinkar ikväll.. Har dock inte bestämt mig för vilken/vilka drinkar jag ska köra på. Är inne på cocktailguiden och letar lite... Men lime/citron?, någon läsk?, lite socker?, någon juice? Går väl alltid att blanda ihop något gott med det...

Alabama Fizz

Gin
Farinsocker
Citronjuice
7-up

Balkåkra
Gin
Äpplejuice
Jaffa
Zingo

Billy Taylor
Gin
Pressad lime
Florsocker
Ramlösa

Blinde Date
Gin
Tranbärsjuice
Schweppes Russian

Elkshit
Gin
Cola
Apelsinläsk

// Budgetvarianter, men så är det...

Red wine

Färgar håret i detta nu.. Eller ja jag väntar på att färgen skall verka. Om ca 10 minuter är det klart och då får jag förhoppningsvis ett positivt resultat. Det är meningen att färgan skall se röd-brun ut.. Som bilden här nedan, är min önskan. Sen vet man ju aldrig hur det blir då jag har mycket blonda slingor kvar i håret och en rätt så rejäl utväxt på det. Försökte i alla fall vara noggran med att ta det mörka håret först...



Behöver tips på någon god drink som innehåller gin.. Den får inte vara för avancerad och alla ingredienser skall gå att köpa i en avnlig livsmedelsbutik.. Någon som har et förslag?

// Prima skinka

Bärnsten



// Money, money, money...

Feber på besök

Igår var Linda på besök.. vi skrev ett CV till henne, drack te och åt chokladpudding och kollade på tv. Mysigt! Hinner inte träffa henne så jätte mycket nu för tiden nämligen.

Idag har jag inte mått så bra.. tror jag har haft lite feber.. Tror det är den hektiska helgen i london som har satt sina spår. Antar att talesättet "efter regn kommer solsken" funkar åt andra hållet också. Men jag blir nog helt återställd snart.. Jag brukar inte vara sjuk länge. Oftast bara en dag åt gången.. Vet inte varför. Jag gillar inte att vara sjuk, fast vem gör väl det, så jag typ intalar mig själv att jag är frisk och då blir jag det. Ja jag har ju skrivit ett helt inlägg om detta innan så behöver inte ta upp det igen...

Idag blir det till att börja läsa i studieböckerna.. det börja närma sig tentorna nu. Bästa att ta tag i det "i tid".

// Burrrrr...

Så kan det gå

Vet faktiskt inte om jag orkar berätta allt vi gjorde i London.. Ger nog upp den planen. Vi hade det i alla fall jätte bra och det blev en hel del shopping. Blider från vår vistelse kommer i sinom tid. Vi använde Moas kamrea nämligen och hon är ju fortfarande kvar i London.. Så den som väntar på något gott... Kolla in Moas hemsida ifall ni vill läsa mer om vad vi gjorde eller se några av bilderna

Igår jobbade jag på kåren. Det var teknologmiddag, så jag och Helle asisterade en kock som var inhyrd. Maten var supergod och allt gick smidigt. När jag kommer hem vid 21.00 har Kriss förfest.. Jag som hade tänkt att myskväll med bara oss två fick helt enkelt ställa om planerna. Så jag drog till Italy där Nilla och gänget höll till. Så det blev utgång trots allt... Trevligt, trevligt!

Det är åter igen mycket att göra i skolan.. inom en snar framtid skall följande vara klart: Jeansprojekt (designa ett jeansmärke, komma på en affärsidé, göra en "hemsida", en annons, en broschyr, en grafisk manual och lite andra småsaker), barcelonaprojekt (enskilt ska man göra en broschyr, en flashhemsida och en annons om Galdi?s byggnader), 3D-labbar, Marknadskommunikation och säljtekniks-projekt (nya uppgifter hela tiden löpande) och tentor x3 (i Grafisk Design 2, Marknadskomunikation och säljteknik och 3D-grafik). Dessutom skall det skrivas rapporter i alla projekt... pusst!

// Attrition in my brain


I'm back

Jag ska beskriva och berätta vad vi gjort hela helgen i London.. fast vid ett senare tillfälle. Vi har gjort så mycket och haft så kul att jag inte orkar skriva om det just nu.

Jag sitter och äter frukost.. Egentligen borde jag vara i skolan nu. Projektmötet vid 09.00 försvov jag mig till (inte så konstigt då jag spenderade natten på Stansted natten till igår.. Blev ingen sömn det dygnet inte..).. Men som tur var så ställdes mötet in.. Phua! Men nu ser jag på facebook att mötet nog blir av i alla fall.. så jag får väl ta kontakt med vår projektledare och se ifall detta stämmer eller ej. Hur som helst så skall jag äta god frukost nu.. Frallor, juice och kaffe.. Mumms! Så det blir ingen skola innan frukosten är uppäten.

Ikväll skall jag jobba på kåren.. Skall tydligen assistera någon kock.. Får väl se vad vi lagar för mat.. Spännande!

// Crussh

Det luktar England

Jaha då var man på plats i Borehamwood... Som många av er redan läst så var det lite strul innan idag. Vi var inte ens säkra på om vi ens skulle komma till London. Av någon anledning så hade Ryanair bytt tid på vår flight. Detta upptäkte vi då vi skulle skriva ut bordingpassen vid 09.30 imorse. Så istället för 16.15 så gick flyget 13.35. Panik! Men efter att ha brutit mot hastighetsbegränsningarna flera gånger om så hann vi i alla fall tillslut till Göteborg city airport och med en marginal på 30min dessutom. Nu sitter jag i moas lilla rum i Borehamwood och vi ska väl snart sova, för vi är väldigt trötta efter dagens bravader.
Vet inte ifall jag kommer blogga så mycket under den här vistelsen.. Vi får väl se!
// Natti

Det luktar 3D

Jaha då har man haft 3D igen då.. Jag har lärt mig hur man lägger en "trovärdig" skugga och hur man göra glaskulor som reflekterar ljus..





Nu ger jag upp och sticker för att göra ett jeansmärke och en grafisk profil istället... Låter lite roligare..

// Puss

Mamma

Mamma
Det finns ingen som är så stark som du
Du åstadkommer sådant som andra inte kan
Det finns ingen jag ser upp till så mycket som dig
Du har varit och är ett stöd för så många
Utan dig är det mycket som inte hade gått runt och fungerat som det ska
Det är få saker du inte redan kan
Du har alltid ställt upp och funnits där för mig
Jag beundrar dig
Du är den bästa mamma man kan tänka sig
Det finns ingen som är så handlingskraftig som du
Jag vill efterlikna dig
Du är en förebild
Utan dig hade jag inte klarat mig
Mamma


// Jag älskar dig

Det luktar äventyr

Jag vill iväg.... NU, nu, nu, nu!!! Alla kvällar nu som lilla Julia har varit här så har jag läst Narnia för henne.. Det spännande äventyret som de får vara med om på skeppet gryningen får mig att vilja iväg här ifrån. Iväg från Jönköping, Sverige och allt det vardagliga. Sen så kollade vi på en film om Ostindienfararen nu ikväll också.. Det var kul att se hur de arbetade ombord och allt det fick vara med om måste ha varit helt ofatbart häftigt. När de väl anlände i Kina och fick det enormt pampiga mottagandet blev min längtan till Kina stor. Jag vill åka NU, nu, nu...


Fina bilder Julia målat åt kaninerna va?

// Till Kina och tillbaka igen

Det luktar Stockholmsbesök

I helgen har Kriss lillasyster Julia, mamma och Mårten varit här.. De kom i fredags eftermiddag och åker hem imorgon förmiddag. Igår var vi på badhuset och hade skoj, men idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Vid 15.00 har jag lovat Julia att vi ska chatta med Amy Diamond på tv4.se i alla fall. Amy är Julias idol så hon tyckte det var lite trist att hennes kör åkte ut från körslaget igår. Nu ska vi dock äta frukost för vi har sovit ända fram tills nu.. Några tips på vad man kan göra med en 6-åring i Jönköping en söndag?

// Baby baby..

RSS 2.0